reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

MaMaMu - co u ciebie?

Ale mnie zaskoczyłaś pytaniem! Aż mnie zamurowało :D
Wieki się nie odzywałam, nawet nie logowałam, ale w ostatnich chyba 3 tygodniach wróciłam poczytać jak się wypakowujecie.
Ja mam termin na piątek rano na CC. A w brzuszku córeczka - jestem mega szczęśliwa! :)

reklama
dostalam ten obiad.chcialam zalaczyc zdj alw sie nie da :(
taki okropny, że nawet przez łącza nie chce przejść? :rofl2::-D
Może masz gry w telefonie.
Polecam 2048 i słóweczka - straszne zjadacze czasu.

Pola i Makota, a czym wycieracie dzieciakom pupy przy zmianie pieluszki? Moja płakała jak miałam zimne chusteczki, zaczęłam je wkładać za dekolt żeby się nagrzały i było lepiej. Później zakupiłam tak przez Was wszystkie wyśmiewany podgrzewacz i było już super.
Czasami trzeba dziecko wybudzać na karmienie - jeśli tak się ma w wypisie np przy lekkiej żółtaczce, lub dużym spadku wagi po porodzie, ale to nie dłużej niż tydzień czasu. Jak przybierają karmienie tylko na żądanie. Zawsze można zważyć maluszka na swojej wadze, najpierw wchodzimy same, a później z maluszkiem na rękach i widać jak przybiera :tak:

U mnie ból spojenia przechodzi sam siebie. Rano wstawałam z łóżka 10 min, jeden nieodpowiedni ruch i aż mi prądy szły po całym ciele. Jak dobrze, że już tylko tydzień.
Dziś jedziemy zobaczyć tygodniowego szkraba kuzynki.

wczoraj mial kupki musztardowe a dzis sadzi zielone.

Belina - oj forumowa grupa wsparcia dziala... MOZE OTWORZYMY JAKIS WATEK DOTYCZACY NOWONARODZONYCH MALUSZKOW?
Kupa przy karmieniu piersią może przybierać zielony kolor, niepokojące są tylko śluz, krew, lub oba na raz.
Co do wątku dzieciaki, to może solidarnie poczekajmy aż się ostatnia z nas rozpakuje
yes2.gif

Ostatnia edycja:
Ten wątek jest głównym, więc proszę WSZYSTKIE MAMY o pisanie w tym wątku o bieżących sytuacjach. Jakie macie propozycje wątków dzieciowych? KP już mamy, pewnie potem się pojawi wprowadzanie nowych posiłków stałych. Proszę o propozycje, czego Wam brak?:tak:

Kopacz szpital bez książki i gazety..ech, jesteś kompletnie nieprzygotowana;-):-D Na pewno macie tam jakiś kiosk, zapytaj położnych o pozwolenie i drogę i idź kup sobie jakieś czytadło, szybciej czas Ci zleci.

Idę się przespać, bo ten poród na sali mnie rozstroił w nocy i niewyspana jestem;-)

No widzisz jaka pipka ze mnie :) nie ogarnieta jakas

Kopacz zdjecie zslacza sie przez wejscie w 3 kwadraciki po prawej stronie. Klikasz odpowiedz. Pozniej jeszcze raz kropki i masz mozliwosc dodania zdjecia ;)

Wiem GiB tylko jak na zlosc czekalam i czekalam i nie chcialo sie dodac no :/

taki okropny, że nawet przez łącza nie chce przejść? :rofl2::-D
Może masz gry w telefonie.
Polecam 2048 i słóweczka - straszne zjadacze czasu.

Pola i Makota, a czym wycieracie dzieciakom pupy przy zmianie pieluszki? Moja płakała jak miałam zimne chusteczki, zaczęłam je wkładać za dekolt żeby się nagrzały i było lepiej. Później zakupiłam tak przez Was wszystkie wyśmiewany podgrzewacz i było już super.
Czasami trzeba dziecko wybudzać na karmienie - jeśli tak się ma w wypisie np przy lekkiej żółtaczce, lub dużym spadku wagi po porodzie, ale to nie dłużej niż tydzień czasu. Jak przybierają karmienie tylko na żądanie. Zawsze można zważyć maluszka na swojej wadze, najpierw wchodzimy same, a później z maluszkiem na rękach i widać jak przybiera :tak:

U mnie ból spojenia przechodzi sam siebie. Rano wstawałam z łóżka 10 min, jeden nieodpowiedni ruch i aż mi prądy szły po całym ciele. Jak dobrze, że już tylko tydzień.
Dziś jedziemy zobaczyć tygodniowego szkraba kuzynki.

Kupa przy karmieniu piersią może przybierać zielony kolor, niepokojące są tylko śluz, krew, lub oba na raz.
Co do wątku dzieciaki, to może solidarnie poczekajmy aż się ostatnia z nas rozpakuje
yes2.gif

Mam tak samo jak ty z bolem spojenia.boje sie ze po porodzie moze nam to zostac przez jakis dluzszy czas a do tego ja jeszcze rana po cc ;) haha cudownie bedzie.dobrze ze bede miala w domu przy sobie caly czas mame i J przez 2 tyg.to mi pomoga i J bedzie mnie z lozka sciagal :)

A ja wlasnie pierwszy raz w zyciu mialam ekg..dobrze ze krotko bo niezle maliny bym miala

O tym razem sie zarelko dodalo

Co do watkow..zdaje sie na doswiadczone i madrzejsze ode mnie haha.bo ja to sie nie znam :p

Załączniki

• 1404306066024.jpg
    1404306066024.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 65
Ale mnie zaskoczyłaś pytaniem! Aż mnie zamurowało :D
Wieki się nie odzywałam, nawet nie logowałam, ale w ostatnich chyba 3 tygodniach wróciłam poczytać jak się wypakowujecie.
Ja mam termin na piątek rano na CC. A w brzuszku córeczka - jestem mega szczęśliwa! :)

Jeszcze chwila i po krzyku a raczej krzyk się zacznie :-D Nie dziwię się, że jesteś szczęśliwa. Daj znać co jak po porodzie :tak:

Musiałam jechać do przychodni, żeby położna znowu mi GBS pobrała bo okazało się, że próbka z soboty nie została przebadana. Nie badają sobotnich próbek... szkoda, że położna/lekarz o tym nie wiedzieli :confused2: bo zmarnowali mi 1,5h.

Oj Kopacz, Kopacz ty to jesteś agentka :cool2: a lewatywę ci zapodadzą? I jak zniosłaś wenflon? :-)

Ja rzadziej czytam wątki poboczne. Tak się przyzwyczaiłam do tego głównego. A jak zrobicie nowy to.sobie większość stąd pójdzie bo mimo iż lipiec się dopiero zaczął to sporo lipcówek zdążyła się już wypakować. Przykro będzie jak nas zostawicie.
Tematy dzieciowe staną się niedługo dla wszystkim codziennością więc pierworódki dowiedzą się na pewno czegoś ciekawego a te z kolejnej sobie przypomną a nawet z doświadczenia coś podpowiedzą.
Poza tym byłoby miło poczekać na wszystkie :-D

Cześć Dziewczyny!
Czytam od rana ale jakoś słabo zapamiętuję i nie mam weny odpisywać :zawstydzona/y: jakoś nie wiem co mi się chce, chyba wrócić do pracy :-D mam sprzątania jeszcze sporo, ale jakoś się zabrać nie mogę :-p dzieciowe rzeczy uszykowane, normalnie nawet za bardzo nie mam czego do pralki włożyć :eek: dobrze, że na weekend jedziemy do rodziców, bo bym chyba jajo zniosła :-p dopiero teraz rozumiem te, które musiały być w domu całą ciąże :zawstydzona/y:

Katka, Venus - my tu zczedniemy do końca m-ca, już bym chyba wolała być z bobasem, choć fizycznie czuję się nieźle :sorry:
Jagódka - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :-D
Małgorzatkar - byle do piątku :tak: cieszę się, że dobrze się czujesz :-)
Elifit - fajnie, że mąż się ogarnął :tak:
Makota - gdyby się zaraził, bo puszczał by dużo gazów, brzuszek napięty, jak my przy biegunce, więc może to tylko pomidor :tak:
Pola - bardzo miło czytać, że masz takie wsparcie od męża :-)
Hubson - ja nie wiem, wszyscy do twojego maluszka przemawiają, a on uparciuch :-D ciekawe czy mój imiennik twojego synka też taki będzie? ;-) swoją drogą raki są uparte bardzo - wiem bo mam siostrę raka :tak: szczerze to już wolę lwiątko, bo ja jestem strzelec, a N. baran, więc razem wszyscy z jednego trygonu byśmy byli :tak:
Floriana - bardzo ci współczuję, mam nadzieję, że rozwarcie wreszcie się zrobi :tak: &&&&&&&&&&&&&&&
MaMaMu - &&&&&&&&&&&&& za piątek :tak:
Kopacz - porcja nawet nawet :-D

Ostatnia edycja:
Jeszcze chwila i po krzyku a raczej krzyk się zacznie :-D Nie dziwię się, że jesteś szczęśliwa. Daj znać co jak po porodzie :tak:

Musiałam jechać do przychodni, żeby położna znowu mi GBS pobrała bo okazało się, że próbka z soboty nie została przebadana. Nie badają sobotnich próbek... szkoda, że położna/lekarz o tym nie wiedzieli :confused2: bo zmarnowali mi 1,5h.

Oj Kopacz, Kopacz ty to jesteś agentka :cool2: a lewatywę ci zapodadzą? I jak zniosłaś wenflon? :-)

O lewatywie nic mi nie wiadomo :p mam nadzieje ze nie haha.a wenflon podobno maja zalozyc na sali

Witam się i ja :) i maluch w brzuchu :)
Nudy dzić. Czekam aż Igor wstanie i musimy do przychodni po recepte na mleko bo jakies dziwne przepisy weszly i już nie można telefonicznie zamawiać. Potem do biedronki a potem laktator w ruch i rodzimy heheh taki plan.

Zielona kupka to po jakimś jedzonku, też myślę, że pomidory oby szybko wróciła do normy

Angelika - na Twoim miejscu wybrałabym się do pediatry, nic nie zaszkodzi a można troszke ulżyć maluszkowi nawet ze zwykłym katarem. Przy noworodku nie można wyjść na panikarę. Mam nadzieję, że szybko sie poprawi :*

Już za kilka chwil kupki, kolki i pielęgnacja będzie dotyczyła nas wszystkich także siłą rzeczy pozostanie na głównym. Może np zrobić osobny ale wklejać tam np tylko linki, czy opinie o konkretnych produktach, bez komentarzy ale w sumie to można podpiąć pod wyprawkę

Bellina - jeżeli chcesz karmic to poprostu będziesz karmić. I tak się nastaw. Nie ma co za wczasu rozmyslać, analizować bo potem sam sie człowiek będzie nakręcał. No wlaśnie dużo roobi samo nastawienie. Wiadomo, bedzie jakiś problem ale do przejścia, będę trzymala kciuki :)

Katka - super że coś sie poprawia. Teraz będzie tylko lepiej

Lusia7 - gratulacje :)

Tusiaczek - to norma, mleczko tworzy sie na bierząco, organizm już mniej wiecej wie ile potrzeba. Także już z górki

reklama
już po zupce..mniam :D
muszę się po dzieciaki wybrać do przedszkola ale zaczęło lać i muszę trochę poczekać, bo na dojściu do auta mnie całą zmoczy.. a dziękuję dzisiaj za takie doznania ;)

Limonka 300g w 5 dni = wow !!! superaśnie przybiera! superaśnie karmisz :) gratki !

kopacz może jakąś gazetę plotkarską se kup? albo sudoku ;D ?

lusia7 gratulacje!!! czemu musiałaś mieć cc przedwcześnie? działo się coś ?

angelika2014
polecam INHALATOR TŁOKOWY ROSSMAX NA100, nebulizaor, + smoczek + 2 maseczki - FajnaApteka.pl
szwajcarski Rossmax NA 100, dobry sprzęt, cena niewygórowana, dobre parametry, smoczek do inhalacji, maska dla dzieciaków i dorosłych, u tego producenta łatwo o części, które się zużywa, a z reklamacją kurier przyjeżdża Ci po sprzęt do domu za free i odwozi naprawiony sprzęt :D

makota lada moment będziemy wszystkie mamusiami, nie odchoddźcie na inny wątek ;) przeszkolicie nas przy okazji.
Z tego co wiem, zielona kupa nie jest zła.. dopiero jak w niej jest śluz albo krew to trzeba się martwić.

MaMaMu gratki, czyli jesteś na rozpakowaniu, tylko pozdazdrościć :D

Do góry