reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

tusiaczek ja tez mam miekkie juz piersi.

Mam do was pytanie małymi cos chrypi i nie wiem czy mam jechacdo lekarza pilnie bo umówiona jestem na piatek. przy tym nie chce za duzo jesc i placze nie moze zasnac:(poradzcie cos

reklama
Gorączki nie ma , nosek mu czyszczę to kataru jakiegoś specjalnego tez nie ma raz dziennie coś sie trafi . Myślę ze w gardle. Sorry za pisownie ale mam go na cycku i nie mam rąk.Myślałam żę to przez to ze czasem sie zakrztusi przy jedzeniu ale teraz to nie wiem.

angelika- ciezko powiedzieć.u maluchów szybko rozwija sie infekcja i moze być od głupiego zakrztuszenia.moze lekarz by przyjechała do Ciebie?ja bym chyba jednak obejrzala to,od grdełka do płucek u takiego maluszka niewiele.
jak czyscisz nosek?moze zapuść wodę(morską,sol fizjologiczną) i wyciagnij czymś typu frida?

Arabelko rodzę SN:tak:. Jestem już w domu. Na wypisie "proszę zgłosić się na izbę przyjęć w trakcie porodu, bądź z oznakami porodu" Zwolnienie dostałam już do terminu. GBS nadal ujemny, w ogóle posiew czyściutki. Nie mam pojęcia co z szyjką, bo myślałam, że będzie jakaś wzmianka na wypisie, a tu nic:shocked2: Także nie wiem czy mam szyjkę:-D Cieszę się, że w domu jestem, bo tu mogę pobiegać po schodach, męża wykorzystać, okna umyć itp:-) A tam głównie leżałam, no bo nawet na spacer nie bardzo jest gdzie iść

No właśnie tak mu czyszczę aspirator i sól fizjologiczna.Własnie dlatego nie wiem czy czekać do piątku i go poobserwować czy jechać z nim:( bynajmniej mi sie wybudza i jakby odchrząkiwał i plącz.

mam smaka na pomidorówkę.. a ogólnie nastrój dzisiaj jakiś gorszy.. pewnie przed tym szpitalem jutro, bo zawsze wychodzę stamtąd zgnieciona psychicznie... a może ta pogoda? nic to, może zupka mi humor poprawi, a potem poprasuję trochę... miałam iść do ogródka ale jakoś nieprzyjemnie...

floriana przykro mi, że tak Cię potraktowali... jakbyś miała tam znajomego lekarza czy była z polecenia, pewnie
nie musiałabyś tak cierpieć.. kciukuję, żeby działo się już szybko i mniej boleśnie!
....ja niestety też idę na żywioł.. ale moi znajomi mają namiar na jakiegoś lekarza, więc gdyby coś było nie tak, będę
się wspierać, bo nie chcę leżeć na patologii bez sensu, tylko jak się bedzie coś działo.. a czasami jak się już
wejdzie do szpitala to nie można z niego wyjść...

jagódka fajnie, że do domu, skoro się nie dzieje, to lepiej być u siebie.. nie mniej jednak i tak wróżę szybki powrót :)
a masz w ogole jeszcze jakąś szyjkę? rozwarcie ?

malgorzatkar fajnie ze lepiej się czujesz:)
a dieta cukrzycowa niestety czasem tak działa - bobas za mały (u bratowej 39 tc, cc i 2950g), a czasem kolos 4,5kg...
zależy jaka była kontrola cukrów.. u Ciebie widać dobra :D
ale ogólnie to nie czaję bazy.. już 2500g to donoszone dziecko z dobrą wagą... (a we Francji to standardowy noworodek to 2200-2500 g !!!)
moja bratowa wyszła na 3-cią dobę, a to szpital uniwersytecki był (taki w którym się mega czepiają)...

Tusiaczek ja tez mam już miękkie piersi. To ponoć normalne jak laktacja się stabilizuje :)
Jagódka fajnie, że już w domu :)
Angelika a jak ogólnie mały?? Może jak nie ma temperatury to wstrzymaj sie do piątku. Chyba , że bedziesz widziała, że gorzej to znosi to bym poszła wcześniej.

Ja jestem po wizycie połoznej i wiecie co mój mały grubasek rośnie jak na drożdzach, a też miałam takie schizy jak większość dziewczyn, ze sie nie najada a jednak :) W piątek ważyła 2820 a dzisiaj już 3120 :D:D
Także nie martwcie się nieważne ile dziecko je jak później śpi ładnie tzn, że najedzone :):)

reklama
Elifit, Angelika dzięki za odpowiedź. Czasem ciężko samemu ocenić czy coś jest normalne czy już nie. W kanalikach jak najbardziej czuję mleko no i jak mały je to też czuję 'przepływ'.

Do góry