reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

dzien dobry
Fatalnie sie czuje, poszlam spac o 4, pobudka o 7. Serce wariuje, zab boli, slabo.... Ech, konca nie widac.

Emyly juz po?? nie znalazlam info jeszcze, musze poszukac i bede gratulowac.

Jagodka, moze tak byc, ze jeszcze nie urodzisz i jutro Cie wypuszcza do domu. Ale trzymam kciuki, zeby ruszylo w koncu!

Nie wiem, co jeszcze mialam napisac... a, chorowitkom duzo zdrowia :)

Makota, bardzo sie ciesze, ze jest coraz lepiej

No i oczywiscie po raz kolejny kciuki za Hausta, moze juz po??

reklama
u mnie coraz częściej, coraz twardszy brzucholek, ale grzecznie czekam na swoją kolej ;) tzn i tak chce się wepchać w kolejkę ale może nie tak od razu ;)

anastazi
dobrze że wyjaśniłaś sytuację.. 3maj rękę na pulsie, lepiej za często "zawracać głowę" niż za rzadko!

jagódka 70% to całkiem nieźle, pobiegaj, a wybiegasz Adasia!! KCIUKASY!

agulam kto wie, może z Ciebie jest taki przyczajony Tygrys, ukryty smok ;P

floriana dobrze, że pojechałaś.. nigdy nie wiadomo, czy to TO, lepiej skontrolować niż zaniedbać. 3mam kciuki za rozkręcenie!

Haust odezwij się, pewnie już dzieciątko tulisz, a my w niewiedzy;P

sokoja no ładnie wijesz gniazdko, uważaj bo sama przeskoczysz kolejkę :D

Dziewczyny - czy wy nie sypiacie ???? :-D:szok: Ja nie mówię o rodzących, ale reszta???:-D

Małgorzatkar - GRATULACJE :-D Super się miesiąc zaczął :tak:
Emily emu i Floriana - czekamy na wieści kochane :tak:
Jagódko - jak to zwykle bywa dzieć robi w brew wszelkim założeniom :-D
Kopacz - strach ma wielkie oczy - będzie dobrze :tak:
Makota - widzisz, a tak się bałaś - cieszę się, że ci dobrze idzie przy Adasiu :tak:
Pola - ja wiem, że Tymuś to twój cały świat, ale musisz kochana też spać :tak:
Katka, Venus - tylko sobie nie myślcie, że jak tak wszystkie się rzuciły na początek lipca to mnie możecie samą zostawić ;-):-p
--------------------------------------------------------------
Ja dziś N. zostawiłam w domu bo kaszle jak stary gruźlik - zawsze po 2-3 dniach kataru wszystko zaczyna jej spływać i tak kaszle :confused2:
A mnie o 4.30 obudził... ból gardła :confused2:

Ja nie zamierzam się wychylać, zostaję z Tobą!!:tak:

Po porodzie jest babyblues a w ciąży co jest? Bo ja to chyba mam. Zaraz mnie coś trafi. Wyć mi się chce i chyba pójdę. :-(

Jak samopoczucie? Podobno w ciąży też dopada...

Super. Ekspresowo. Gratuluję

Tez mnie to zawsze zastanawialo. Bo moj synek to megq ruchliwy jest. Siostra opowiadała ze jej córka to len w brzuchu byl a teraz czasem sie zastanawia czy adhd nie ma bo jest wszędzie

U mnie e Irlandii ciągle powtarzają żeby dzwonić na ip. Także jak nie chcesz jechać to zadzwoń i spytaj. W szpitalu mieli tyle przypadków ze na pewno ci powiedzą czy powinno byc tak a moze każą przyjechać.

Chyba nie ma reguły co do naszych pociech. Pocieszam się, że Marcinek będzie więcej spał niż Mikołaj...

Niedawno wyszła ode mnie połozna zrobiłyśmy plan porodu i tak sobie myślę, że jak rodziłam Mikołaja to byłam bardzo nieświadoma niektórych spraw związanych z porodem... Mam nadzieję, że większe doświadczenie pomoże mi jakoś szybciej się pozbierać psychicznie po porodzie...

Kornela ja mam dni, że jem jak głupia i się dziwię, że nie przybrałam 20 kg. A mam też dni, że jest mi cały dzień nie dobrze i zmuszam się do jedzenia.

Anastazi super, że zadzwoniłaś. Wiesz na czym stoisz. To tylko się teraz obserwuj i trzymam kciuki, bo może to już blisko ;)

Haust czekamy na wieści.

O wczoraj usłyszałam od mojego, że po porodzie muszę karmić piersią. Bo po pierwsze schudnę (odezwał się szczupak w rozmiarze XXL :-p), a po drugie kp jest tańsze, niż mm. No nie mogę się z nim w sumie nie zgodzić, ale jego wieczorno-nocne przemyślenie powaliło mnie mimo wszystko na łopatki.

kornela123 - Ja równiez tak mam, są dni, ze wcinam jak oszalała a są takie, ze nic mi się nie chce jeść. Zwłaszcza ciężko się je jak mam zapchany nos(nie wiedziec dlaczego) i ciężko mi się oddycha.
Dziewczyny mam pytanie kiedy Wam się brzuszek obniżył? w którym tygodniu i czy jest to bardzo zauważalne??:-D:-D:-D

A gdzie jest Elifit :rolleyes2:

Dziewczyny, które właśnie urodziły, w co zaraz po porodzie ubrano i zawinięto Wam dzieci?

reklama
Pytam bo ja jakoś mam słaby apetyt w III trymestrze. Dziewczyny a miała któraś z Was w ciąży takie żółto-zielone upławy? Mi się zdarzało wcześniej i niby za każdym razem było to z grzybicy i po globulkach mijały. W tym miesiącu wróciły i zrobiłam sobie posiew i wyszło iż grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano, wyizolowane drobnoustroje stanowią florę fizjologiczną nie dającą podstaw do wykonania antybiogramu. Jak wykonywałam to była ta wydzielina i pieczenie, potem przeszło na kilka dni a od 3 dni spowrotem upławy i lekkie pieczenie. Jutro wizyta u gina to zobaczymy co on na to powie.

Do góry