reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

dzien dobry
Fatalnie sie czuje, poszlam spac o 4, pobudka o 7. Serce wariuje, zab boli, slabo.... Ech, konca nie widac.

Emyly juz po?? nie znalazlam info jeszcze, musze poszukac i bede gratulowac.

Jagodka, moze tak byc, ze jeszcze nie urodzisz i jutro Cie wypuszcza do domu. Ale trzymam kciuki, zeby ruszylo w koncu!

Nie wiem, co jeszcze mialam napisac... a, chorowitkom duzo zdrowia :)

Makota, bardzo sie ciesze, ze jest coraz lepiej

No i oczywiscie po raz kolejny kciuki za Hausta, moze juz po??

reklama
u mnie coraz częściej, coraz twardszy brzucholek, ale grzecznie czekam na swoją kolej ;) tzn i tak chce się wepchać w kolejkę ale może nie tak od razu ;)

anastazi
dobrze że wyjaśniłaś sytuację.. 3maj rękę na pulsie, lepiej za często "zawracać głowę" niż za rzadko!

jagódka 70% to całkiem nieźle, pobiegaj, a wybiegasz Adasia!! KCIUKASY!

agulam kto wie, może z Ciebie jest taki przyczajony Tygrys, ukryty smok ;P

floriana dobrze, że pojechałaś.. nigdy nie wiadomo, czy to TO, lepiej skontrolować niż zaniedbać. 3mam kciuki za rozkręcenie!

Haust odezwij się, pewnie już dzieciątko tulisz, a my w niewiedzy;P

sokoja no ładnie wijesz gniazdko, uważaj bo sama przeskoczysz kolejkę :D

Dziewczyny - czy wy nie sypiacie ???? :-D:szok: Ja nie mówię o rodzących, ale reszta???:-D

Małgorzatkar - GRATULACJE :-D Super się miesiąc zaczął :tak:
Emily emu i Floriana - czekamy na wieści kochane :tak:
Jagódko - jak to zwykle bywa dzieć robi w brew wszelkim założeniom :-D
Kopacz - strach ma wielkie oczy - będzie dobrze :tak:
Makota - widzisz, a tak się bałaś - cieszę się, że ci dobrze idzie przy Adasiu :tak:
Pola - ja wiem, że Tymuś to twój cały świat, ale musisz kochana też spać :tak:
Katka, Venus - tylko sobie nie myślcie, że jak tak wszystkie się rzuciły na początek lipca to mnie możecie samą zostawić ;-):-p
--------------------------------------------------------------
Ja dziś N. zostawiłam w domu bo kaszle jak stary gruźlik - zawsze po 2-3 dniach kataru wszystko zaczyna jej spływać i tak kaszle :confused2:
A mnie o 4.30 obudził... ból gardła :confused2:

Ja nie zamierzam się wychylać, zostaję z Tobą!!:tak:

Po porodzie jest babyblues a w ciąży co jest? Bo ja to chyba mam. Zaraz mnie coś trafi. Wyć mi się chce i chyba pójdę. :-(

Jak samopoczucie? Podobno w ciąży też dopada...

Super. Ekspresowo. Gratuluję

Tez mnie to zawsze zastanawialo. Bo moj synek to megq ruchliwy jest. Siostra opowiadała ze jej córka to len w brzuchu byl a teraz czasem sie zastanawia czy adhd nie ma bo jest wszędzie

U mnie e Irlandii ciągle powtarzają żeby dzwonić na ip. Także jak nie chcesz jechać to zadzwoń i spytaj. W szpitalu mieli tyle przypadków ze na pewno ci powiedzą czy powinno byc tak a moze każą przyjechać.

Chyba nie ma reguły co do naszych pociech. Pocieszam się, że Marcinek będzie więcej spał niż Mikołaj...

Niedawno wyszła ode mnie połozna zrobiłyśmy plan porodu i tak sobie myślę, że jak rodziłam Mikołaja to byłam bardzo nieświadoma niektórych spraw związanych z porodem... Mam nadzieję, że większe doświadczenie pomoże mi jakoś szybciej się pozbierać psychicznie po porodzie...

Kornela ja mam dni, że jem jak głupia i się dziwię, że nie przybrałam 20 kg. A mam też dni, że jest mi cały dzień nie dobrze i zmuszam się do jedzenia.

Anastazi super, że zadzwoniłaś. Wiesz na czym stoisz. To tylko się teraz obserwuj i trzymam kciuki, bo może to już blisko ;)

Haust czekamy na wieści.

O wczoraj usłyszałam od mojego, że po porodzie muszę karmić piersią. Bo po pierwsze schudnę (odezwał się szczupak w rozmiarze XXL :-p), a po drugie kp jest tańsze, niż mm. No nie mogę się z nim w sumie nie zgodzić, ale jego wieczorno-nocne przemyślenie powaliło mnie mimo wszystko na łopatki.

kornela123 - Ja równiez tak mam, są dni, ze wcinam jak oszalała a są takie, ze nic mi się nie chce jeść. Zwłaszcza ciężko się je jak mam zapchany nos(nie wiedziec dlaczego) i ciężko mi się oddycha.
Dziewczyny mam pytanie kiedy Wam się brzuszek obniżył? w którym tygodniu i czy jest to bardzo zauważalne??:-D:-D:-D

A gdzie jest Elifit :rolleyes2:

Dziewczyny, które właśnie urodziły, w co zaraz po porodzie ubrano i zawinięto Wam dzieci?

reklama
Pytam bo ja jakoś mam słaby apetyt w III trymestrze. Dziewczyny a miała któraś z Was w ciąży takie żółto-zielone upławy? Mi się zdarzało wcześniej i niby za każdym razem było to z grzybicy i po globulkach mijały. W tym miesiącu wróciły i zrobiłam sobie posiew i wyszło iż grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano, wyizolowane drobnoustroje stanowią florę fizjologiczną nie dającą podstaw do wykonania antybiogramu. Jak wykonywałam to była ta wydzielina i pieczenie, potem przeszło na kilka dni a od 3 dni spowrotem upławy i lekkie pieczenie. Jutro wizyta u gina to zobaczymy co on na to powie.

Do góry