reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Potwierdzam maść majerankowa jest dobra. Dziewczyny jak to jest z tymi bólami przypominajacymi okresowe? To normalne ze od kilku dni je odczuwam? Nie za wczesnie? Wczoraj w nocy az wstawalam lyknac no-spe i od rana znów ten bol.

reklama
Dzień dobry!

Ale tu się działo w nocy....

Emily, Floriana
co u Was?
Pewnie obie rozpoczynacie miesiąc :)

A faktycznie nam się moeratorki dogadały. Jagódko daj znać co u Ciebie? Najlepiej zbieraj Adasia i do domu, oczywiście już poza brzuszkiem.

Anastazi nawet jeżeli to czop, a niepokoi Cię ilość krwi powinnaś się udać na konsultację. Jeżeli Cię odeślą, to Cię odeślą, ale przynajmniej sprawdzą czy wszystko w porządku.

Ale mnie w krzyżu boli po wczorajszym dniu.... no masakra.
Kornela ja też już mam bóle jak na okres od kilku dni, ale nie wiem czy to szybko, czy nie szybko. Już pomału wszystko mnie boli coraz to mocniej, spojenie, pachwiny, czasem jak by mnie ktoś porządnie w krocze kopnął. Ogólnie się sypię. Całe szczęście ból pleców z boku przeszedł (obym sobie nie wykrakała).

Katka walcz dzielnie i chorobie powiedz w końcu a kysz :-p
No... to jako, że lipiec zaczęty, to która następna? ;-)

hej dziewczynki!!
Lipiec się rozpoczął pełna parą!!
Małgorzatka gratulacje!!

anastazi czop zazwyczaj jest podbarwiony krwią. tak mi mówili w szpitalu. konsystencji białka jajka - także myślę że spokojnie możesz czekać na ciąg dalszy :)

katka dieta pomaga na zgagę ale nie po pół dnia tylko po dobrych kilku. trzeba jeśc małe ilość i bardzo lekkostrawne. pic łagodzące rzeczy itd.

ja od dziś postanowiłam siedzieć w domu a tu sąsiad zaczął remont, puka wierci... dosyc poważnie bo zrywa kafelki i podłogi... super.

Nawet przez przegladarke niebardzo moge pisac. Żyję, straciłam nadzieję, że urodze. Pojedyncze skurcze.do 70% naktg. Ide pobiegac po szpitalu

I proszę grzecznie tu bez moderatorek;-) swiezo upieczonym gratuluje.. Mika dostep powinnas miec od dluzszego czasu

Nawet przez przegladarke niebardzo moge pisac. Żyję, straciłam nadzieję, że urodze. Pojedyncze skurcze.do 70% naktg. Ide pobiegac po szpitalu

Nie chce nic mowic ale juz to chyba pisałam, ze wcale nie urodzisz od razu po zdjeciu pessara. Nie zdziwię sie jak wytrzymacie z Adasiem do terminu :)

Witam nocną zmianę:-D
Też nie śpię, ogólnie odkąd mała się urodziła mam jakieś problemy ze snem. Jedną noc śpię jak zabita, że mąż nie może mnie dobudzić na karmienie a drugą noc nie śpię w ogóle.

Ciężko mi jakoś wstrzelić się w Wasze tematy, bo Wy tu o porodach, jednej marzy się już poród, drugiej brakuje czasu na razie na poród.. A ja taka juz po wszystkim:-) czytam Was na bieżąco, ale jak już skończe czytać to brakuje czasu żeby coś naskrobać.

Malgorzatkar trzymam kciuki.. Za Jagódkę też.

Dziewczyny, a czy Wy też miałyście tak długo ból w kroczu? Chodzi mi bardziej o kości, niż o ranę. Ja wieczorem jak podreptam cały dzień to nie mogę wstać z kanapy, nie mogę nawet siedzieć, a już przewrócić się z boku na bok to nie lada wyczyn:baffled: i już sama nie wiem czy to normalne.

Ja tak mam ale ciagle w ciazy.nie moge usiasc czy polozyc sie na boku bo pozniej z 5-10min zajmuje mi przekrecenie sie i wstanie.to jest uciazliwe.czuje czasem jak mi kosci sie przestawiaja zrzygataja...boje sie ze tak bedzie po porodzie...

No to Zuzia już po tej stronie brzuszka :) 3110 i 52cm :)

Gratulacje kochane ;) super super

A co tu sie dzieje??

40 stron do nadrobienia to duzo, wiec postanowilam przejrzec tylko dzisiejsze ,ktorych jest niewiele mniej.

Malgorzatka - serdecznie gratuluje! Nie wydajesz sie byc wykonczona porodem. Mam nadzieje ,ze czujesz sie dobrze.

Emily - dylemat jest zawsze. Widzisz. Ja bylam 3 razy na izbie przyjec i kiedy faktycznie rodzilam oni uznali, ze moglam poczekac 6 godzin :D

Trzymam kciuki za maluszki, ktore wybieraja sie na swiat - w koncu mamy lipiec :)

Jezeli akcje sie wam rozkrecaja pozostaje mi jedynie zyczyc bezproblemowych porodow.

Dziekuje pieknie za odzew na moje narzekania - wszystkie macie racje. Mam do pomocy mame, tesciowa i m i faktycznie staram sie nie sprzatac, ale dzialam na jakies takiej adrenalinie ,ktora pozwala mi spac 2 godz w ciagu doby :/

Z dnia na dzien jest coraz lepiej - ba, nawet umiem karmic piersia! Dziecku jest moze troszke niewygodnie, ale to wszystko jest do opanowania

No jestem z ciebie dumna z tym karmieniem :) widze ze chyba wizyta laktacyjna pomogla :)

No to widze dziewczynki ze akcje sie rozkrecaja ;) haha.superasnie.a ja jutro do szpitala...czw cc...aaaa zacxynam sie bac...

Kopacz - nie bać mi się tu, w czwartek tulisz Franka do cyca i już po strachu! Nie nakręcać się tutaj tylko rodzić grzecznie proszę :-D Ciesz się ostatnimi spacerami sam na sam ze swoimi myślami, zrelaksuj się, bo później sajgon się zacznie

Makota - wyczuwam pozytywne fluidy... czyżby baby blues minął??? Rozkręcasz się jako mamuśka :tak:

Ale mi się nic nie chce, masakra.

reklama
Dziewczyny - czy wy nie sypiacie ???? :-D:szok: Ja nie mówię o rodzących, ale reszta???:-D

Małgorzatkar - GRATULACJE :-D Super się miesiąc zaczął :tak:
Emily emu i Floriana - czekamy na wieści kochane :tak:
Jagódko - jak to zwykle bywa dzieć robi w brew wszelkim założeniom :-D
Kopacz - strach ma wielkie oczy - będzie dobrze :tak:
Makota - widzisz, a tak się bałaś - cieszę się, że ci dobrze idzie przy Adasiu :tak:
Pola - ja wiem, że Tymuś to twój cały świat, ale musisz kochana też spać :tak:
Katka, Venus - tylko sobie nie myślcie, że jak tak wszystkie się rzuciły na początek lipca to mnie możecie samą zostawić ;-):-p
--------------------------------------------------------------
Ja dziś N. zostawiłam w domu bo kaszle jak stary gruźlik - zawsze po 2-3 dniach kataru wszystko zaczyna jej spływać i tak kaszle :confused2:
A mnie o 4.30 obudził... ból gardła :confused2:

Do góry