reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny a jak to jest z badaniem słuchu u noworodka? Standardowo chyba sie je wykonuje w szpitalu? Niestety w tym moim szpitalu nie mieli specjalistów od tego i dostałam nr tel do poradni w ktorej to załatwię. Dzis zadzwoniłam i sie okazało ze terminy dopiero na wrzesień...

No i kolejne pytanie. Dostałam zalecenie zeby zgłosić sie na kontrolna wizyte z maluszkiem miedzy 5 a 7 dobą zycia. I teraz sie zastanawiam gdzie sie zgłosić? Do lekarza rodzinnego? Do jakiejs specjalnej poradni pediatrycznej? Jestem totalnie zagubiona w tych sprawach. Potem jeszcze dojdą obowiązkowe szczepienia i inne wizyty u lekarzy specjalistów i tez sie boje ze nie ogarne.

reklama
Pola co do badania słuchu to pamietam, że moja siostra miala problem z drugim synkiem, ze pierwsze badanie wyszlo nie ok i bylo podejrzenie ze albo nie slyszy albo ma zapchane to uszko i po 5 dniach powtorzyli to badanie na szpitalu i juz bylo ok. Strachu jednak najadla sie co niemiara.

Ni jestem pewna, ale oni chyba zglaszali sie na szpital do pediatry..... musialabym zapytac ale pewnie dziewczyny sa na biezaco i wiedza lepiej

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie czasu trwania skurczy. Tak tez myslałam, ze jeśli będą regurlarne co ok.5-7minut i trwały jakieś 45 sekund udamy się do szpitala :-):-):-):-)
Już nie moge się doczekać porodu i widoku naszego maleństwa.:happy2::happy2::happy2:

Widzę kolejne nowe brzuszki ;-) witam :-)

Kurde mąż mi przywiózł pizzę z dominium. Jeszcze tak obrzydliwej nie jadlam fujjjj!!! Teraz mi strasznie niedobrze...

Sokoja co to za woda? Ja myślałam bardziej o domowych sposobach. Aaa i tak dziś witałam się z wc 2 razy przez zgage... A przez tą pizzę chyba będzie 3-ci :-(

Katka tą wodę kupisz na pewno w inter marche i auchan. W takiej brązowej 0,5 l butelce jest. na dziale z wodą. Na prawdę działa...

Hubson super, że mąż jeszcze zostaje i teraz musi się już udać ;-)

Pola wyjścia z domu możesz już spokojnie robić. Zgłosić się do lekarza rodzinnego powinnaś. Ale jutro ma przyjść ta położna więc możesz się jej zapytać po kolei co masz robić jeśli chodzi o sprawy zdrowotne.

Arabelka ja wlasnie mialam odwrotnie. Bardzo mi zalezalo, zeby urodzic w czerwcu, bo drugiego synka stracilam w lipcu. Ale najwyraznij nie bylo nam to pisane i lipiec zawsze bedzie miesiacem mieszanych uczuc.

Elifit chcialabym cie pocieszyc i napisac, ze zaraz sie rozkreci i urodzisz, bo wiem ze juz czekasz, ale na podstawie moich doswiadczen moge powiedziec, ze to mogl byc falszywy alarm. Przezezylam ich juz kilka - skurcze dosc silne o roznej czestotliwosci, co 10,7,5 minut, ale zabraklo regularnosci. Z tego co mi wiadomo, to nie warto jechac na porodowke szybciej niz wtedy, gdy skurcze sa co 7-5 minut, sa stosunkowo silne i trwaja min. 30 sekund.

Hubson trzymam kciuki, zeby maz sie zalapal na porod.

Fionka, a moze to tak wlasnie ma byc zeby lipiec w końcu zaczął byc szczęśliwym miesiącem?
Ja naprawde nie wierzyłam ze to kiedys napisze ale teraz czuje sie szczęśliwa! Oczywiscie do pełni szczęścia brakuje mi mojej ukochanej Córeczki ale czuje ze Jej zależy na naszym szczęściu i wiem ze tylko dzieki Niej tak bardzo doceniam kazda chwile ktora spędzam z synkiem. Jestem totalnie niewyspana, zmeczona i czasami wręcz osłabiona z tego zmęczenia ale jest mi tak cudownie ze nie zamieniłabym tych chwil na żadne inne.

Faktycznie produkcja postow dzis jak na 5 biegu :-)

Nam na sr mowili ze wakacyjne dzieci jesli ladna pogoda to nie trzeba na poczatek werandowac tylko mozna od razu wychodzic na spacery.
U mnie maz chcialbyc przy porodzie - przy tym pierwszym i niespodziewanym nawet nie zdazylismy o tym rozmawiac ale sam zdecydowal ze byl ze mna caly czas. Teraz przy cesarce bedzie czekal obok.
Czy u was w szpitalach pozwalaja byc osobom towarzyszacym na sali operacyjnej?

Ja zgage tez miewam ostra, w nocy przy lozku stoi gaviscon na szczescie troche pomaga.

Elifit szkoda ze sytuacja sie nie rozwinela. Ale nic straconego i trzymamy kciuki za noc oby sie zadzialo.

Dzis chyba jakis ciezki dzien bo mi tez brzucho twardnial, az zaczelam liczyc skurcze z nadzieja ze to to ale uswiadomilam sobie ze nie moge dzis zaczac rodzic bo maz ma jutro wazna rozmowe o prace i nie chce mu pokrzyzowac planow :-D
Jutro rano jade na ktg a potem wizyta u lekarza i potem juz chce rodzic :-)

Ostatnia edycja:
ale dzis naskrobałyscie:szok:no ale nic dziwnego jak taka pogoda:no:

zaraz bede nadrabiała....

juz myslalam ze sie cos rozkreca ale to chyba nie to,kurka to trzecia ciaza a ja sie czuej jak przed 1:rofl2:nic nie wiem....brzuch mi sie czesto stawial ale ciagle zapominalam patrzec co jaki zcas tzn patrzylam ale za chwiel zapominalam ktora to była:dry:

wzielam przed chwilka prysznic i juz leze:)

Dziewczyny piszecie o skurczach ja cały czas mam nadzieję że poród rozpocznie się od odejścia wód. Do szpitala mam 45km zastanawiam się skurcze muszą być regularne, czas trwania ma się wydłużać, np skurcz co 10 min trwa dokładnie tyle samo czy np jedn 30 s drugi 45s trzeci znów 30 s (odstępy są co 10min). zaczynam się stresować. Czekanie jest trudne, nikt nie mówił że będzie łatwo.

reklama
Pola, dziwne, ze synkowi nie zrobili badania sluchu w szpitalu, myslalam, ze to standard w dzisiejszych czasach. Jak nie w szpitalu to nie wiem gdzie takie badanie zrobic.
Kontrola synka u pediatry u siebie, w przychodni, do ktorej go zapiszesz - tak robilam swojego czasu.
Moje dzieci letnie o wychodzilam z nimi od razu na spacery, bez wczesnijeszego werandowania.

Catsun, bardzo mi milo, ze we mnie wierzysz, bo ja juz przestalam :/
chyba zacisne zeby i bede molestowac sutki.

Elifit, no szkoda, ze sie wyciszylo.

Ja obstawiam, ze nastepna bedzie Haust jutro. Chyba, ze dzis zdarzy sie jakas niespodziewajka :)

Do góry