reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Elifit trzymałam kciuki za rozkręcenie się akcji. nadal trzymac czy juz jedziesz z tym koksem?

Nie wiem czy tarmoszenie cycków mialo cos wspolnego w moim odejsciem wod, ale jedno dzialo sie po drugim. Skurcze dostalam 8h pozniej.

Malgorzatko - zdrowka, zdrowka, i jeszcze raz zdrowka!!!

Ja wlasnie nakarmilam glodomorka (je co 2h!!!) i zostawilam z ojcem, a sama poszlam na gore sie polozyc. chcialabym zasnac, ale pewnie tylko BB poczytam, i znajde jakis przepis na zdrowy obiad na jutro z tunczykiem z puszki. dieta matki karmiacej jest dla mnie nie lada wyzwaniem. myslalam ze sie obejdzie bez kolek i bez wyrzeczen.

Witajcie nowe lipcóweczki. Fajnie ze trafilyscie do naszego grona, choc szkoda ze tak pozno.

lece na inne watki. czekam na info o elifit.

reklama
Katka - miałam pisać wcześniej ale zapomniałam... Sokoja mi przypomniała o twojej zgadze. A sody oczyszczonej próbowałaś? Albo na łyżeczce albo w wodzie rozpuścić łyżeczkę?

Sokoja - to odpoczywaj, żebyś sobie nie zaszkodziła. Ale skoro do 1 się bawiłaś to wnioskuję, że faaaajnie było :-)

Elifit - pogadaj z małą, może takie pertraktacje coś wniosą do jej nastawienia do porodu. Wytłumacz, że tu nie jest aż tak źle.

Hubson - nie no, teraz to już by było przegięcie, żebyś na lwa czekała :-D

Seorise - bo jej już ciasno tam siedzieć i szuka wyjścia :tak:

Umówiłam się do dermatologa ale dopiero na 16.07. mam nadzieję, że nie ominę tej wizyty przez poród. Strasznie długo trzeba czekać :baffled:

Ewa co Ty jakie sprzątanie w ogóle. Tyle co kubek do zlewu i brudy do kosza. Dzisiaj siostra wpadła, akurat mały się obudził to sobie kawę musiała zrobić sama. Nawet posty piszę na raty. Właśnie określenie 'na raty' jest w moim przypadku trafione w dychę. Jem na raty, śpię na raty, dobrze, że chociaż siku udaje mi się zrobić za jednym posiedzeniem:eek::sly: ale powoli zaczynam się już przyzwyczajać do takiego stanu rzeczy.

Kornela Witaj:D przyjmujemy wszystkich z otwartymi ramionami. Kornela z kosmosu masz ta koleżankę tyle Ci powiem. Jak ona już jest taka to jak się dziecko urodzi to będzie tragedia. Sterylinie warunki i pewnie żadnych odwiedzin do 5 roku życia.

Jagodka super waga. Czekam na dalsze wieści.

Graza super sen, padłam:thumbup:

Agaa ja pojechałam do szpitala jak były co 5 minut tzn zaczęłam się zbierać jak były co 7 ale u mnie to szybko poszło. I ja mam blisko szpital. To też weź pod uwagę.

Pojawiły się nowe twarze i nadrobić nie dałam rady. Ładna produkcja. My się właśnie karmimy. Położna dzisiaj u nas była. Wszystko ok. I ogólnie fajna babka. Myślałam że mi to niepotrzebne, nie lubię obcych w domu. Jednak parę wskazówek mi się przydało. Mały właśnie zasnął na piersi więc ja też uciekam spać. Widzę że już chyba żaden czerwcowy dzieć się nie pcha na świat wiec od jutra szykuje się witac Lipcowki.

Buziaki dla wszystkich

Tusiaczku- Ja nie miałam możliwości chodzenia do szkoły rodzenia:( A bardzo chciałam.. Niestety jest jak jest.. U mnie szkoła rodzenia była od 26 tyg.. A ja niestety 2 tyg później dostałam skurczy:/ A z takich radypołożnej to zawsze coś się przyda:) Fajnie że masz już maleństwo przy sobie i że sobie radzicie:)

I tak jutro witamy Lipcówki:) Ja to czekam na Hubsona i Elifit:)

Ostatnia edycja:
Dziewczy czy Wasi mezowie beda przy porodzie? Moj kategorycznie zarzeka sie, ze nie. ja to przyjelam do wiadomosci i nie bede go zmuszac. Powiedzial raz ze nie chce i ok

Tusiaczek jak wygladała taka wizyta położnej? Do nas ma jutro przyjść. Maz dzis załatwiał formalności i nawet ja poznał osobiście. Starsza kobieta ale podobno bardzo miła.

Dziewczyny kiedy na pierwszy spacer? My dzis byliśmy 15 min na spacerze na balkonie. Jutro pogoda ma byc lepsza. Myślicie ze to juz czas?

Kornelia, wybacz ale mam wrażenie ze piszesz o sobie a nie o przyjaciółce. Tak jak dziewczyny polecam wizyte u psychiatry i wcale nie jest to złośliwa uwaga. Uważam ze to przekracza "standardowe" obawy ciazowe i nalezy pomoc sobie i swojej rodzinie z dzieckiem na czele. Inaczej mozna wykończyć siebie i nie tylko.

Michalina zwykła soda? Nie słyszałam o takich jej właściwościach. Wykoncze się. Znów odwiedziłam słuszne miejsce........

Catsun to mnie chyba pokarało też :-( a do tego brzuch mi się twardy zrobił. Może od wysiłku?

Ja mam nadzieję że czerwcowki nas lipcowych mam nie zostawią i nie pójdą stąd sobie... :-(

Aha porodu się jeszcze nie zaczęłam bać :-) bardziej jakiś komplikacji.

Katka- No wymiotowanie nie należy do lekkich;) Może przez to stwardniał.. Połóż się na pewno przejdzie;) Ja dziś brzuchem mogłabym rąbać drewno był taki twardy.. Jak ja tego nie lubię:crazy:

Katka - tak, zwykła soda oczyszczona, taka jak do wypieków.

Catsun - pamiętaj że przysługuje ci chyba 6 wizyt położne przed porodem! Zadzwoń do przychodni niech przyjdzie, pogadasz, poznasz ją wcześniej.

Do nas położna ma przyjść dzień po powrocie ze szpitala na pierwszą kąpiel w domku.

reklama
Michalina- Nie słyszałam o tym żeby ona mogła do mnie przyjechać.. Nie zaproponowała mi tego.. Ale zaznaczyła że zawsze ze wszystkim mogę do niej zadzwonić więc myślę że po porodzie ją wykorzystam;) Już raz do niej dzwoniłam i z czymś mi doradzała.

Chociaż tyle..

Do góry