reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Doti,dzięki za radę.Nie wiedziałam,że taka mają organizację pracy. Ale też nigdy nie narzekałam na jakość ...

Popatrzę dokładnie na ofertę Batidy. A jaki rodzaj polecasz?

reklama
Ianka- Mam to samo z mężem co do sprzątania.. Nie ruszaj ale sam zrobi bałagan co jakiś czas i gonie go żeby sprzątał..

Elifit- Ja niestety nie potrafię się wypowiedzieć o cyckowaniu bo czeka mnie mój pierwszy raz..

Makota- Współczuję Ci cierpienia z powodu nacięcia itd.. Ale też jestem zdania że w końcu się w tym wszytskim odnajdziesz i znajdziesz nić porozumienia ze swoim bobasem:) Mam też nadzieję że wizyta w poradni duźo pomoże. Staraj się nie stresować- wiem łatwo się pewnie tak pisze.. Ja trzymam za Ciebie kciuki jak podczas porodu:) No i też jestem zdania że powinnaś o wszystkim pisać i żalić się tu jak chcesz.. Przecież są tu doświadczone dziewczyny to na pewno Ci w jakiś sposób pomogą.. No i każdy z nas też jest ciekawy jak to jest już po.. Bo wiadomo nie tylko jest kolorowo ale czasami ciężko.. Powodzenia:*

dobra, nadrobiłam, więc co pamiętam, to odpiszę

ja też się obawiam, jak to będzie z Olą, jak pójdę do szpitala...czy będzie za mną tęskniła, jak się ogarnie z babcią itp... czy ja sobie dam rade bez niej też... jakos przeżyjemy, ale bardzo się boję... szczególnie tego, że pewnie już 2 mnie będą chcieli zostawić i tam się leży do 4 dób po cc, więc możliwe że aż w niedzielę wyjdę...

Elifit, u nas mieliśmy przeboje z kupą, która usilnie lądowała w majtki (a przed nauką sikania do nocnika potrafiła robić na nocnik kupę), ale od jakiegoś tygodnia jest lepiej i biegnie do łazienki. czasami tylko coś się przydarzy, że nie zdąży na czas, ale to już małe wpadki. dziś nawet bylismy w zoo bez pieluchy, droga samochodem też bez i wpadki nie było :) pierwsza podróż samochodem bez pampersa była wcześniej, przez przypadek: spieszylismy się do lekarza, najpierw wizytę miał mieć M niedaleko od domu, jakieś 5 min samochodem, a potem moja wizyta, już w okolicach centrum, więc kawałek, biorąc pod uwagę korki. i mówię M, weź dla Oli pampersa, to jej założę, jak będziesz u lekarza, przez 5 min przecież się nie zsika w majtki. M wziął, zajechalismy, ja do reklamówki, a tam pampers....1... pomylił opakowania.... ale też obyło się bez przygody :D

Catsun gratuluję 37tc

ja też mam wrażenie, że jak męża nie ma w domu, to szybciej ogarniam sprzątanie, niż jak jest i mi pomaga... ot, taka prawidłowość...

Torty: mi na urodziny Oli mama przywiozła tort z cukierni z pobliskiego miasteczka, pyszny był i cena nie przekroczyła 100zł, a był na 15porcji

Makota, pisz, wyżal się, przecież wiele z nas ma już starszaki, kilka się rozpakowalo, więc zawsze ktoś ci pomoże

Makota z Adasiem jesteście dopiero 3 dni - daj sobie czas, a wszystko się ułoży :tak: Na dodatek obolała jesteś i pewnie tym wszystkim przerażona :-( pisz jak Ci ciężko - będziemy wspierać, radzić najlepiej jak umiemy :tak: i tak jak mówi Elifit - śpij, śpij razem z Adasiem

czesc babeczki,jestem ,nei urodzilam jeszce;)

wczoraj goscie do poźna wiec juz nie zajrzalam,dzis od rana sprzatalam po imprezei,potem znow chrzestny Wiktorka na kawke przyejchal ,potem jescze sasiadlka wpadla i zlecialo.....

widze ze sporo mam do nadrobeinia,ciekawe zcy dam rade:sorry:

zaraz musz zerknac czy ktoras urodziła...

Małgorzata no to rzeczywiście można pampki pomylić ;) dobrze że wpadki nie było. Ja na wszelki wypadek majtki i spodenki noszę w zapasie ;)

A właśnie Makota ja mam do ciebie pytanie ;) bo ja to się tego krocza boję. Ciebie nie nacięli i dlatego tak pękłaś czy oprócz tego?
I powiedzieli czemu ci się tak długo rozwarcie robiło? Mnie powiedzieli że mogę mieć za wąski kanał na dużą główkę. Koleżanka też miała taki problem.

Catsun nikt nie mówi że masz wiedzieć o cycowaniu i się udzielać. Przecież różne tematy się przewijają ;)

Dobranoc :)

Ostatnia edycja:
Makota bedzie dobrze...tak jak dziewczyny radza spowiadaj sie nam.tym bardziej jak masz babybluesa...moze chociaz wygadanie sie pomoze.a ktoras mamuska na pewno da jakas sensowna rade...trzymam za jutrzejsza wizyte...i za te dwa dni zalatwiania spraw byscie raz dwa zalatwili i bys sie nie meczyla na miescie..

Dziewczyny non stop boli mnie ten brzuch.nic nie pomaga...nie mowiac o spojeniu lonowym!ja chce juz urodzic!

Ostatnia edycja:
Kopacz bo na tym etapie to już ciągle coś boli i niestety niewiele pomaga. A jeżeli już to tylko na chwilkę.:tak:

Doti,decyzja zapadła.Jednak sowa bo mężowi łatwiej będzie odebrać,po drodze z pracy,bo impreza nietypowo w piatek po południu, bo wszyscy w sobotę się wybieraja na wakacje już.

Ale dzięki za rady.Skorzystamy pewnie przy następnej okazji ,ale wtedy to już będą 2 torty....zaoszczędzimy na imprezach urodzinowych;-) Jak się uda będą w odstępie tygodnia dzieciaczki.

Makota, dobrze dziewczyny radzą. Kładź się spać jak dziecko zasypia.Musisz się kiedyś zregenerować.
To na prawdę dużo pomaga.I to jest przywilej 1-razowych mam. Potem już ciężko zgrać 2 szt jednocześnie.j

Nie próbuj stać się w ciągu 3 dni Matką Polką Bohaterką , nie musisz od razu wszystkiego ogarniać. Chyba właśnie po to wymyślili połóg,żeby można było sobie odpuścić.

reklama
Kobietki idę spać, padam, tak jak już jedna z nas pisała dziwna cisza nastała na forum jeśli chodzi o porody:)

Makota trzymam za Ciebie kciuki, doświadczenia brak ale posłuchaj doświadczonych dziewczyn.

Do góry