reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
w ogóle dzisiaj dziwna sytuacja poszłam zrobić siku a tu mały głową w dół ciągnie, nic nie mogłam zrobić, musiałam wstać, pochodzić i tak 3 razy, też tak macie?

graza widzę, że idziemy łeb w łeb :) dziś też miałam wrażenie, że Mała ciągnie w dół, tylko, że to nie było uczucie, że naciska na szyjkę tylko tak jak by na... odbyt :confused:

mam pytanko co doświadczonych mam, czop śluzowy to ponoć taka galareta a może być też takiej konsystencji jak budyń? bo coś takiego miałam dziś na bieliźnie, nie było tego dużo. Może to zwykła wydzielina, która nie ma nic wspólnego z odchodzeniem czopa ale wolałam się upewnić i zapytać kogoś mądrzejszego ode mnie ;-) :tak:

minisia wow! moje gratulacje!!!! śliczna dziewczynka i bardzo ładne imiona!!! (uwielbiam angielskie imiona ale to pewnie zboczenie zawodowe!) :-D

Ostatnia edycja:
Minisia- Gratulacje:) Śliczna córeczka:))

dziewczyny a w czym pomaga skakanie na piłce? Przyśpiesza poród? Wiem że pomaga wstawić główkę dziecka w kanał..

Ostatnia edycja:
Minisia gratulacje, śliczna dziewczynka :)

Graza też tak miewam z sikaniem, ale zazwyczaj jak chwilę posiedze to puszcza.

Mój mąż w zeszlym roku ważył tyle co ja teraz, mam nadzieję, że nie dogonie jego obecnej wagi 68 kg. Ja mam 63 a startowałam z 52, bo schudlam 3 kg na początku.

Catsun bujanie na piłce pomaga też rozluźnić dol pleców

Minisia gratuluję sliczna jest!

Graza przede wszystkim siadam z rozkraczonymi nogami i wykonuje ruchy do przodu i tylu albo na boki czasem cos podskocze ale generalnie bioderkami kręcę kolko ciągle nogi szeroko. Moja lekarka polecala tez siadanie okrakiem na krzesle.
Ma to pomoc zejść do kanału rodnego. Ja np. Siedząc na piłce jeszcze ćwiczę biust a i forum można z komórki nadrabiać ;)

A moze duzo tej wydzieliny to przygotowanie do wypadniecia czopa?

Karolina dla mnie to właśnie taki na wpół stężały budyń, ale śluz też miewałam taki..Ciężko jest opisać słowami czop śluzowy tak naprawdę;-)
Minisiu, gratuluję!

agulam gratuluję zdolnego synka!!! po cichu mi się marzy taki mały zdolny intelektualista.. ale zobaczymy.. ;)

katka zdrówka dla Was obu !!! może Cię wzięło osłabienie przy zmianie pogody i np spanie przy otwartym oknie gdy temp spadała...?

ianka spróbuję też z tymi jabłkami :) muszę sprawdzić jakie duże miski muszą być żeby się jabłka unosiły...
dzięki!

Tusiaczek a próbowałaś pobudzać laktację laktatorem? tj jak młody jest pojedzony to trochę popompować?

to jeszcze z tekstów mojej młodszej latorośli...
DZIAAAAADZIU... DZIADZIU !
- tak Maju..?
DASZ MI JEDNĄ RZECZ? ALE TYLKO JEDNĄ?
- co?
TRZY CUKIERKI.

;)

anilewe powodzenia z kicaniem :D ja też się nie mogę już doczekać wspomagania.. najbardziej tego z mężem ;) ale piłką
też nie wzgardzę.
Jeżeli chodzi o imię - Sebastian superaśne :) moja Majka gdyby była chłopcem, dostałabym właśnie to imię, a żeby było
śmieszniej, mąż nie pamięta że mu się podobało i gdy przy juniorze padła taka propozycja, usłyszałam "absolutnie"
a była to moja pierwsza myśl...
mam nadzieję, że lubemu przejdzie i dogadacie się jakoś.

minisia gratuluję prześlicznej Królewny! mam nadzieję, że i Ty się dobrze czujesz!

Catsun bobas normalnie sobie pływa.. potem ustawią się główką w stronę kanału i szyjki macicy.. jak skaczesz na piłce
to ta główka też hopsa w stronę kanału i szyjki = ułatwia wstawienie się w kanał, a potem skracanie i rozwieranie szyjki.
Jest szansa że pomoże zacząć całą akcję porodową, bo jedno pociąga za sobą drugie tj skracanie szyjki-> skurcze macicy, jak też
też skurcze macicy przesuwają dziecko w stronę szyjki, żeby ją skracać...

reklama
Anilewe i Magdalenka w takim razie zapuszczam film i będę skakać na piłce.

KObietki dzisiaj przyszło moje zamówienie z Parfois:D torebka i zegarek:) jupi!!!

marzę o założeniu sukienki i pięknych wysokich szpilek, pomalowaniu paznokci na czerwono:D dzisiaj poszperałam po wyprzedażach w sklepach online i chyba zamówię sukienkę taką elegancką czarną będę miała motywację do zrzucenia wagi.

Najbardziej nie mogę się doczekać tego momentu jak położą mi Karolka na brzusio ( już to wizualizuję!!!!)

Do góry