O rany, 3-4 dni nie byłam na głownym i siedziałam teraz 1,5godz i czytałam posty bo ciekawa byłam jak to sie stało, że tyle dziewczyn się pod moja nieobecność rozpakowało
Smiesznie sie czytalo, ze dziewczyny zalily sie ze torby nie spakowane itp. a tu trach trzeba na porodowke jechac. Tylko poznazdroscic szybkich porodow.
aNilewe wczoraj zrobialm pzrelew
zgodnie z ustaleniem wczoraj poszła przesylka
Oczekuj poczty.
Oj a ja jeszcze nie chce. Klusek musi poczekac tak ok 3 tygodni;p Gorzej gdy gin bedzie kazal mi lezec przez te 3 tygodnie
widac nie zawsze jest jak bysmy chcialy
Co do porodu to myślę, że wszystko zależy od naszej psychiki, podejścia.
Staram sie myslec pozywtnie. Wiem i godze sie z tym ze bedzie bolalo, ale doczekac sie nie moge. I pewnie ze lepiej isc z usmiechem na twarzy niz z grymasem ze nie dam rady wszystko boli itp. Pola pisala posty do ostatniej chwili
to jest podejscie. Zreszta LillaMy tak samo
Jagodka - tez mam siny pepek i tak jak Arabelce porobily mi sie rozstepy na przodzie brzucha
Mnie troche przerazal ten siny pepek ale dobrze wiedziec ze to normalne. A rozstepy wyszly mi na lewym boku na biodrze, brzuch poki co nienaruszony. Za to moje piersi maja po 4-5 kresek od kilku tygodni.
Widze ze zadna nie zamierza rodzic w wodzie
poszukam w takim razie odp w necie
Zlalazlas cos? U mnie w szpitalu jest dostepny tylko 1basen z tym ze tylko i wylacznie na 1faze porodu i pod warunkiem ze wody nie odeszly. Ale mam wpisane w plan porodu i jak bedzie wilny to czemu nie. Zastanawiam sie czy wziac gore od stroju czy zwykly biustonosz czy bez niczego?
Dziewczyny te które już rodziły jak szybko schodzi opuchlizna z nóg po porodzie? .
U mnie na szkole rodzenia Pani powiedziala, ze zatrzymanie wody po prodzie jest czyms naturalnym i nawet jesli nie mam z tym problemow teraz to mam sie spodziewac po. Takze jeszcze troche i wszystko sie wyrowna i zejdzie cala opuchlizna. Glowa do gory.
Dziewczyny mój M. też był przy porodzie. Facet nie musi patrzeć co tam się dzieje
Moj M wie ze ma stac przy mojej glowie i nie zagladac tam w dol nawet jesli np. polozna powie: prosze zobaczyc, widac glowke. WYjasnilam mu wyraznie ze jak zrobi numer to jedno moje slowo i wychodzi (chce czy nie chce wyjsc, obsluga nie pozwoli mu zostac jesli sobie nie zycze) wiec mam nadzieje, ze sie opamieta i nie bedzie go korcilo zeby tam zerknac.,
Ja po prostu na prawde mam jakas fobie i robi mi sie slabo dlatego tak sie boje tego cc.
przepraszam ze pewnie gdzies nie doczytalam bo nie wyrabiam z watkami pobocznymi, kiedy masz ta cc?
Nie dziwcie się ,że tak dużo porodów, wystarczy spojrzeć na tabelkę z terminami i początek lipca tam mocno obstawiony. My z końcówki miesiąca chyba nie zostałyśmy uwzględnione.
Wy z końcówki to lepiej jeszcze troche pochodzcie w dwupaku. Obyscie nie musialy rodzic w 35tygodniu wiec 3mam kciuki za wczesno lipcowe mamy. Ja nie mam nic przeciwko przyspieszyc kilka dni
Od kilku dni mam czeste twardnienia brzucha, i spinki na dole. DO tego bol miesiaczkowy mocny. Wczoraj wieczorem wspomagalismy naturalnie przyspieszenie porodu i potem bardzo mnie bolalo jak na @, zaczal bolec kregoslup sam z siebie i jeszcze te napiecia i klucia. Mowie wam juz bylam przekonana ze pojedziemy najpozniej rano, ze cos sie z tego rozwinie. Ale kto wie, moze za dzien czy dwa bo z tego co widze jak juz dziewczyny mialy jakies takie akcje to sie wyciszaly na chwile a potem hop do szpitala.
Torbe juz wvczoraj przepakowalam takze jestem gotowa.
Zaliczylam fryzjera, kosmetyczke, dzis delipator pojdzie w ruch, zeby juz wszystko naprawde bylo gotowe.
AAaa mam jeszcze pytanie. W srode jak nie urodze moge miec zaproponowany masaz szyjki. Wiem ze to bol nieziemski. Ktoras z was by sie nie zgodzila? I czekala az samo sie zacznie? Bo mam mieszane uczucia.
i drugie, czy to prawda, ze kulminacja bolu przypada na 7-8cm rozwarcia, ze potem juz gorzej bolec nie bedzie? To do doswiadczonych