reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny czytam, czytam i z tego wszystkiego zapomniałam co mam odp:(

Mama_bobasa córeczka śliczna:) ładną ma czuprynkę:)

Co do fachowców, my wczoraj zakończyliśmy kolejny etap w budowie domku:) cieszę się że się udało przed porodem.

Coraz większy strach mnie ogarnia, mój dzieć 16 czerwca ważył 3200 i lekarz zasugerował że lepiej dla mnie gdybym urodziła przed terminem bo później mogę nie dać rady ale teraz zastanawiam się czy czekać czy z mż zadziałać z jednej strony chce to mieć za sobą z drugiej strony strach mnie zżera. Któraś pisała że jak wypadnie czop śluzowy to lepiej już się nie przytualać czy to prawda? sama nie wiem czy ten czop mi wypadł czy nie wydaję mi się że jak skorzystałam z toalety na zakupach to coś mu chlupło ale to było takie kisielowate (sorki za opis) i raczej przeźroczyste.
czop wcale nie musi byc zabarwiony krwia. niby nie powinno sie przytulac po odpadnieciu czopa, moze dojsc do jakiegos zapalenia czy cos, wiadomo droga juz "tam "jest otwarta, ale moze ciepla kapiel, mycie okien dlugie spacery, skakanie na piłce..... z reszta ja jestem zdania ze co ma byc to bedzie i dzidzia sama zdecyduje .... ja tez sie boje ze moja corka bedzie duuuza, dzis usg pokazalo ze wazy od 3400 do 3800...... boje sie:szok::szok::szok: wiec tez jakbym miala wybierac to wolalabym rodzic juz...

reklama
Lila ludzie w kosmos latają, a leku na kolki nie wymyślili :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Na dzieci kojąco działa suszarka do włosów - wystarczy, że ją słyszą i się uspakajają, można też leciutko brzuszek ogrzać.
A tak na prawdę to trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. Ja swojej robiłam ciepłe kąpiele, włączałam suszarkę, dużo nosiłam, lubiła pozycję na samolot:tak:
Próbowałam espumisanu, sab simplex nic nie pomagało...

Ianka, no to chyba muszę na Ciebie troszkę nakrzyczeć;-) Mam nadzieje,że się nie obrazisz ale ja z punktu widzenia dentysty na to patrzę.
Przede wszystkim dziecko już za duże na butelkę i smoczek, a kolejność karygodna,chyba że nie zasypia z butelką i jeszcze dacie radę umyć zęby przed spaniem.
No a czasu na zmiany rzeczywiście mało, ale musicie próbować bo z maluszkiem w domu będzie jeszcze trudniej.

Ianka, no to chyba muszę na Ciebie troszkę nakrzyczeć;-) Mam nadzieje,że się nie obrazisz ale ja z punktu widzenia dentysty na to patrzę.
Przede wszystkim dziecko już za duże na butelkę i smoczek, a kolejność karygodna,chyba że nie zasypia z butelką i jeszcze dacie radę umyć zęby przed spaniem.
No a czasu na zmiany rzeczywiście mało, ale musicie próbować bo z maluszkiem w domu będzie jeszcze trudniej.

a smoczek to do jakiego wieku bezpiecznie stosowac?

Lila ludzie w kosmos latają, a leku na kolki nie wymyślili :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Na dzieci kojąco działa suszarka do włosów - wystarczy, że ją słyszą i się uspakajają, można też leciutko brzuszek ogrzać.
A tak na prawdę to trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. Ja swojej robiłam ciepłe kąpiele, włączałam suszarkę, dużo nosiłam, lubiła pozycję na samolot:tak:
Próbowałam espumisanu, sab simplex nic nie pomagało...

suszarka tez poszla w ruch, i jakies kropelki tesciowa mi dala ale jeszcze nie bylo potrzeby stosowac. moze dzisiaj w nocy bedzie juz dobrze.

Ostatnia edycja:
Córka smoka nie używała, chociaż nie wiem dlaczego bardzo chciałam, żeby było inaczej.
Teraz nawet nie kupiłam, nie planuję podawać, chociaż wszystko może się zdarzyć ;-)

krzycz bo wiem że źle robimy, smoczka nigdy nie miała to z tym problemu nie ma, w nocy jak się budzi dostaje wodę, ale mamy problem z tą flachą przed snem :( ehh duży problem. teraz sobie powiedziałam że będzie najpierw cyc, potem kąpanie obym tylko wytrwała

jak to najpierw cyc później kąpiel? Beznadziejny pomysł :baffled:
Po pierwsze źle się kąpie z pełnym brzuszkiem, po drugie kąpiel rozluźnia, rozgrzewa, później ciepłe mleczko + bliskość mamy i dziecko ładnie zasypia.
Karola zasypiała przy butli gdzieś do 2ch lat. W dzień normalnie myła zęby rano, wieczorem po kąpieli, później butla. Pierwsze ubytki miała po 4 urodzinach, kiedy to już codziennie przed spaniem myła zęby, a pod kontrolą dentysty była od 12 miesiąca życia. Do tej pory ma 4 plomby.

ianka - A nie możesz od sąsiada prądu ciągnąć? Pytałam dzisiaj znajomych - brali wodę i prąd od sąsiada zadatkując na rachunki.

Sokoja - gdzie chcesz rodzić?

Dziecko mnie przestraszyło swoją ospałością, ale wzięłam ciepły prysznic i się obudziła... zejdę przez nią na zawał kiedyś :baffled:i tak już do końca życia.
Nie mamy prysznica tylko wannę (choć ja się nie kąpię, bo nie lubię, mam na tym punkcie fobię) dosyć wysoką wannę i przez ten ból w pośladku ledwie do niej dzisiaj weszłam... kurcze, ciężko będzie. Po schodach ledwo wchodzę i schodzę. Jesteście pewne że z tym nic się nie da zrobić? Może wygrzać?

Ianka - może coś przeczuwa, że za niedługo mama będzie miała mniej czasu. No i niestety im więcej razy sie popuści tym trudniej wrocic do poprzedniego stanu rzeczy, a na usypianie na rękach zdecydowanie za duza... także wytrwałości. A jeśli to cie coś pocieszy to mój synek tez pije jeszcze mleko z butli i nie zamierza się z nia rozstać, przytula jak misia, nie bede zabierala tej przyjemności, a zgryz i zęby ma idealne. W sumie puźno zaczął pić z butli, miał 1.5 roku a samego smoczka nigddy nie ciumkal, to może to miało wpływ.
Aha, a np probowałaś przed spaniem wyjść z domu?? tak żeby coreczka wiedziała że cię nie ma i musi z kim innym zasnąć??
My też na etapie budowy, przybudówki wlaściwie ale jak z rachunkami za prąd to nie mam pojecia, zapewne większe, w wodę mamy ze studni więc finansowo bez zmian.
Całe szczęście że fachowiec tylko jeden :) resztę robią m. z teściem.Gorzej bedzie z wnętrzami chyba. Jeszcze jakieś 3 miesiace przed nami

Lilla - możesz próbować, może coś zadziała, ale najczęściej trzeba niestety przeczekać.No i co zauważyłam przy synku zbyt duża ilość leków tylko wzmagała problem. Przeszło po 3 miesiącach, co niektórzy, nie bedę wymieniać z imienia ani z powiązań rodzinnych ale można się domyślić haha, twierdzili, że przeszło bo dziecko w końcu doczekało się chrztu! :)

Mamo bobasa - cudowna córeczka

Też już bym troche chciała, ale jak narazie mój leń wygrywa

reklama
Michalina,obawiam się,że nagrzewanie nic nie da. To kwestia albo ucisku powodowanego przez dziecko albo zmian w krzywiznach kręgosłupa związanych z obciążeniem i dużym brzuchem.
Ew możesz pogadać z rehabilitantem o masażu

Do góry