reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Jezuuu jak ja się cieszę że mój m to złota rączka. My nigdy nie bierzemy fachowców. Po prostu szkoda mu kasy;) Chociaż podejrzewam że kiedyś przy łazience czy kuchni to hydraulika trza będzie wezwać. A tak w ogóle to chwaliłam się moją sypialnią? :D

Mamo_bobasa ale pucusia. I ta fryzura wymiata :) przy Aru nam też źle wyszło badanie słuchu na powtórce już było dobrze :)
A o porodzie nie myśl. Najważniejsze że wszystko jest ok i jesteście w domu :)

reklama
Jezu jak mnie czyści ! Ale nie rodze, to pewnie gotowe jedzenie bo dziś weny na obiad nie miałam....

Remonty taaaa....zawsze opóźnienia, niedociągnięcia, bo przecież sie nie da za pierwszym razem dokładnie zrobić....

Katka no ja mojego tutaj na mieszkaniu nie mogę dogonić do zmiany baterii w łazience, ale jak jedziemy do Pl to na krótko o i musi tyłek sprężyc żeby coś zrobić, a ja też bym tak chciała coś porobić a cały czas jak nie dziecko to ciąża.
Małgorzata a kto wie :)
U nas grzmi i pada cały dzień o i pyziejemy w domu.. Mała nie spala, mam nadzieję że to jednodniowy wybryk

Katko - ja za materiałami też nie latam, sprawdzam jedynie czy faktycznie wykorzystane jest tyle ile napisali, przynajmniej tam gdzie to się da sprawdzić. Ale na przykład taras miał mieć 10cm stropu a oni zrobili strop na 15cm. To jest duża i istotna różnica żeby wyjść na równi z istniejącym stropem w końcu to dobudówka! a sprawa do najtrudniejszych nie należała. Albo dwie ściany dobudówki miały mieć 20 cm a dwie 25 cm a im było łatwiej i chcieli wszystkie ściany na 25cm zrobić żeby nie trzeba było jechać do składu dokupić innych pustaków. Tym samym chcieli pokój pomniejszyć. Taka patologia.

Ianka - wykańczamy też sami ale są grube sprawy, których sami nie zrobimy tak jak ta dobudówka czy instalacja kaloryferowa. Chociaż M z moim bratem stwierdzili, że poziom profesjonalizmy tej ekipy jest zbieżny do zera i sami też by dali radę cztery ściany wymurować. Tylko musieliby z pracy zrezygnować. Wszystko o CZAS się rozbija.

Ja sama bardzo lubię robić różne rzeczy w domu. W domu tylko ja maluję, już chyba cały ze trzy razy przemalowałam (pokoje). W weekend chłopaki mają kłaść kafle itd. Sporo można samemu zrobić tylko tak jak mówię CZAS.

Ale jedno co cały czas powtarzam to trzeba z każdym wykonawcą podpisywać umowę na koszty i termin zakończenia pracy. W przypadku obsuwy -%. Niektórzy podpisują.

Jagódko - Jest coraz lepiej :) w środę panele będą! Jak wstawimy mebelki do pokoju małej to cyknę zdjęcia :-)

Niech już nikt dzisiaj nie rodzi, nacieszmy się naszymi dziewczynami i ich dzieciaczkami. No a te pucki to ja chyba przez kompa zjem mamo_bobasa świetna jest!!!! Wiem, że się powtarzam :-p

Mamo bobasa, dziewczyny mają rację. Tym pierwszym badaniem słuchu się nie przejmuj. dzieci mają bardzo dużo mazi płodowej w uszach i często wychodzi przekłamane.
U nas też tak było. Stres tym większym ,że mamy poważne obciążenie genetyczne niedosłuchem i mimo,iż drugie badanie było ok do 2 lat córka była pod opieką poradni specjalistycznej.
Teraz tez pewnie tak będzie bo ponoć wada genetyczna może się ujawniać do 2 rż.Mam nadzieje ,że z Adasiem będzie wszystko ok., a jeździć i tak będziemy.

s.michalina no my też braliśmy i elektryków i hydraulików to nawet ja wolałam że zrobił ktoś kto się na tym zna lepiej, a tak to mieliśmy ekipę do postawienia domu i do tynkowania, i zgadzam się , najbardziej rozchodzi się o czas! na jesień bądź wiosnę pewnie będziemy ocieplać i mój może i by zrobił to z kimś ale co z tego jak musi zjechać nie wiadomo na ilę, umowę mieliśmy tylko ze stolarzem, ale np ci co nam tynkowali u nas wyszło super i o czasie, a ocieplali u siostry dom i spartaczyli robotę! i już sobie powiedziałam że zawsze umowy muszą być. Mnie by cieszyło zrobienie czegokolwiek na budowie, ale to jak już urodzę, może na jesień dziadki zostaną z dzieciakami a ja się nacieszę tymi zimnymi murami:) To ja mam pytanie do budujących się , czy macie takie kosmiczne rachunki za prąd? my płacimy ok 150 zł! za 1,5-2 miesiące a się nie używa prawie wcale, powiedzieli nam że to jest prąd budowlany i dopiero zmiana taryfy zmieni rachunki, a taryfę można zmienić jak już będzie dom wykończony

Wróciłam od lekarza, termin cc 09-07-2014 :tak:
od razu mi lepiej :tak:

Mojej Karoli też badanie nie wyszło za pierwszym razem, po 24 godz była powtórka i już było ok.
Ale śliczna Twoja kluska i te włoski hmmmm

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuski :)
Melduje się 2w1. Nie mogę chwilowo ogarnąć BB, podczytuje Was, ale mam obecnie trochę problemów i muszę pomóc M ogarnąć kilka spraw w firmie.... Jak tylko się z tym uporam to wracam do Was :)

Do góry