reklama
Tusiaczek2402
Moderatorka
Anastazi szok ja mam jeszcze ponad dwa a już stres mnie zżera
Venus z dzieckiem nie pomogę, ale myślę że tylko konsekwencja może tu coś zdziałać.
Bellina też nie wiem czy to normalne ale mnie też się zdarza zapowietrzyc. Mąż też wtedy zawału dostaje bo musi mnie reanimowac. Najczęściej w nocy zrywam się ze snu i łapie oddech. Nie wiem skąd mi się to bierze, przed ciążą nigdy tak nie miałam.
Kum Powodzenia, oby wszystko poszło sprawnie i szybko:thumbup::thumbup:
Mamo Bobasa właśnie doczytalam. Gratuluję:thumbup::thumbup: ważne, że już masz to za sobą. Radość z Małej mam nadzieję szybko pozwoli Ci zapomnieć o porodzie:thumbup:
Kurde dziewczyny z dnia na dzień coraz gorącej się robi.
U mnie dziś pada deszcz, a ja gości od rana zaliczam. Najpierw siostra potem koleżanka w piątym miesiącu, ma taki fajny mały brzuszek, eh kiedy to było
Idę się położyć, taki etap mamy ze trzymam już kciuki za wszystkie:thumbup:

Venus z dzieckiem nie pomogę, ale myślę że tylko konsekwencja może tu coś zdziałać.
Bellina też nie wiem czy to normalne ale mnie też się zdarza zapowietrzyc. Mąż też wtedy zawału dostaje bo musi mnie reanimowac. Najczęściej w nocy zrywam się ze snu i łapie oddech. Nie wiem skąd mi się to bierze, przed ciążą nigdy tak nie miałam.
Kum Powodzenia, oby wszystko poszło sprawnie i szybko:thumbup::thumbup:
Mamo Bobasa właśnie doczytalam. Gratuluję:thumbup::thumbup: ważne, że już masz to za sobą. Radość z Małej mam nadzieję szybko pozwoli Ci zapomnieć o porodzie:thumbup:
Kurde dziewczyny z dnia na dzień coraz gorącej się robi.
U mnie dziś pada deszcz, a ja gości od rana zaliczam. Najpierw siostra potem koleżanka w piątym miesiącu, ma taki fajny mały brzuszek, eh kiedy to było

Idę się położyć, taki etap mamy ze trzymam już kciuki za wszystkie:thumbup:
magdalenka czytalam i smialam az z zaciekawieniem jaki bedzie koniec, ale brokatu sie nie spodziewalam, dobre
)
Kum &&& zacisniete zeby teraz juz poszlo gladko
Mamo bobasa najwazniejsze ze juz po wszystkim, teraz sie juz tylko zapomina o bolu. Duza corcia, prawie 4kg
Czekamy na wiecej jak odpoczniesz 
Kum &&& zacisniete zeby teraz juz poszlo gladko
Mamo bobasa najwazniejsze ze juz po wszystkim, teraz sie juz tylko zapomina o bolu. Duza corcia, prawie 4kg
Kum trzymam kciuki!!!
Mama bobasa mam nadzieję, że szybko zapomnisz o trudach i maleństwo Ci wszystko wynagrodzi i oczywiście gratulacje:-)
aNilewe a ja akurat jestem zwolenniczką metod naturalnych, które stosuję od czterech lat i w ciąże zaszłam dopiero jak podjęliśmy taką decyzję - w drugim cyklu starań. Oczywiście nie stosujemy kalendarzyka, bo to jest rzeczywiście loteria, ale obserwację cyklu. Ja obserwuję śluz i mierzę temperaturę. Doszłam do wprawy na tyle, że mierzę tylko przez kilka dni, bo wiem mniej więcej kiedy wypadnie owu. Fakt, że mam regularne cykle, ale mam koleżanki, które cykle mają nieregularne i też z powodzeniem stosują. Nie ogranicza mnie to specjalnie, bo po owulacji hulaj dusza, a pomiędzy okresem a owulacją jest różnie, ale zazwyczaj śluz jest dla mnie żółtym światłem. Można mieć problem z właśnie tym okresem do owulacji, ale jak już wiesz, że owulacja była (a temperatura Ci to jasno pokaże) to nie musisz się niczym martwić. W tym wcześniejszym my na samym początku stosowaliśmy prezerwatywy, ale jak już się nauczyłam swojego ciała to nie było problemów.
A skuteczność poszczególnych metod możesz sprawdzić - generalnie metoda obserwacji ma większą skuteczność niż prezerwatywy, a w dodatku badane są tylko takie osoby, które już urodziły co najmniej jedno dziecko (przy tabletkach nie ma takiego wymogu i nie wiesz czy badali płodne).
Wskaźnik Pearla - skuteczność antykoncepcji - Antykoncepcja - Ginekologia - Wieszjak.pl
WHO | Family planning
Mama bobasa mam nadzieję, że szybko zapomnisz o trudach i maleństwo Ci wszystko wynagrodzi i oczywiście gratulacje:-)
aNilewe a ja akurat jestem zwolenniczką metod naturalnych, które stosuję od czterech lat i w ciąże zaszłam dopiero jak podjęliśmy taką decyzję - w drugim cyklu starań. Oczywiście nie stosujemy kalendarzyka, bo to jest rzeczywiście loteria, ale obserwację cyklu. Ja obserwuję śluz i mierzę temperaturę. Doszłam do wprawy na tyle, że mierzę tylko przez kilka dni, bo wiem mniej więcej kiedy wypadnie owu. Fakt, że mam regularne cykle, ale mam koleżanki, które cykle mają nieregularne i też z powodzeniem stosują. Nie ogranicza mnie to specjalnie, bo po owulacji hulaj dusza, a pomiędzy okresem a owulacją jest różnie, ale zazwyczaj śluz jest dla mnie żółtym światłem. Można mieć problem z właśnie tym okresem do owulacji, ale jak już wiesz, że owulacja była (a temperatura Ci to jasno pokaże) to nie musisz się niczym martwić. W tym wcześniejszym my na samym początku stosowaliśmy prezerwatywy, ale jak już się nauczyłam swojego ciała to nie było problemów.
A skuteczność poszczególnych metod możesz sprawdzić - generalnie metoda obserwacji ma większą skuteczność niż prezerwatywy, a w dodatku badane są tylko takie osoby, które już urodziły co najmniej jedno dziecko (przy tabletkach nie ma takiego wymogu i nie wiesz czy badali płodne).
Wskaźnik Pearla - skuteczność antykoncepcji - Antykoncepcja - Ginekologia - Wieszjak.pl
WHO | Family planning
elifit
Moderatorka
Witajcie
Już w domku jestem. Syn się tak ucieszył że aż mi łezka stanęła
Kum trzymam kciuki oby szybciutko poszło
Mamo_bobasa gratuluje zdrowej córy i mam nadzieje że ci wynagrodzi trud porodu
Magdalenka rech rech
świetna historia. Ja znam dobrą bo swoją ale zachowam jak któraś będzie mieć zły humor 
Venus tylko konsekwencja kochana! Nie poddawaj się
Małgorzata zdrówka dla Oli!
Wybaczcie ale więcej nie pamiętam a jestem padnięta. Idziemy z Aru drzemać.
Już w domku jestem. Syn się tak ucieszył że aż mi łezka stanęła
Kum trzymam kciuki oby szybciutko poszło
Mamo_bobasa gratuluje zdrowej córy i mam nadzieje że ci wynagrodzi trud porodu
Magdalenka rech rech
Venus tylko konsekwencja kochana! Nie poddawaj się
Małgorzata zdrówka dla Oli!
Wybaczcie ale więcej nie pamiętam a jestem padnięta. Idziemy z Aru drzemać.
aNilewe a ja akurat jestem zwolenniczką metod naturalnych, które stosuję od czterech lat i w ciąże zaszłam dopiero jak podjęliśmy taką decyzję - w drugim cyklu starań.
ja robiłam obserwację szyjki, śluzu i tempki. szczerze to przy planowaniu bardzo mi to pomogło, bo staraliśmy się przez kilka miesięcy i nic i nic, a jak wgłębiłam się w naturalne metody to 1 cykl obserwowałam siebie i wyszło, że nie mam książkowo owulki w 14dc a w 11dc i stąd nasza ciąża za drugim cyklem obserwacji.
Mam cykle 28dc jak w zegarku od prawie samego początku. W zasadzie prezerwatyw nie znoszę, i tak myślę, że po ewentualnym zaprzestaniu karmienia mozna się obserowwać i w dni płodne już użyc gumki a potem po owulce polegac na obserwacji. Nikt nie mowi, że w czasie dni płodnych musi byc posucha, wtedy mozna się zabezpieczyc inaczej. Ciekawa jestem tylko jak długo wszystko sie reguluje po porodzie i po karmieniu. Z drugiej strony z pigulka tez mozna wpasc bo sie bierze nieregulanie albo zapomni. Gumka tez moze peknac i co wtedy opcja biegu do aptetki po pigulke 72h po? A czy warto wkładke jak chcemy miec drugie w przeciagu dwoch lat?
Tak sie zastanawiam juz nad tematem bo nim sie obejrzymy to wroca nam checi na seks i lepiej juz wiedziec co i jak
arabelka
Fanka BB :)
mama bobasa, gratulacje! najważniejsze, że Laura cała i zdrowa!!
Kum, za ciebie kciuki!!!! i czekam na wieści
a mnie krzyże bolą, skurcze to mam od połowy ciąży więc nie wiem czy się stresować czy nie
wolałabym jeszcze z tydzień w 2paku pochodzić
Kum, za ciebie kciuki!!!! i czekam na wieści

a mnie krzyże bolą, skurcze to mam od połowy ciąży więc nie wiem czy się stresować czy nie

makota89
Mamo bobasa - wypoczywaj ile sie da. Na pewno bylas dzielna a corcia wynagrodzi meki 
Kum - daj znac w miare mozliwosci jak tam sytuacja
Ja zmienilam zdanie. Zrobie dzis obiad na 2 dni. Mianowicie zapiekanka z pieczarkami, kurczakiem, serem i makaronem. Nie bede stala przy garach nie wiedziec ile i po co, a poza tym przy okazji podbede sie pogrillowych resztek...
Anilwe - kurczak z ziemiorami i mizeria to dobra inspiracja na niedziele - wykorzystam

Kum - daj znac w miare mozliwosci jak tam sytuacja
Ja zmienilam zdanie. Zrobie dzis obiad na 2 dni. Mianowicie zapiekanka z pieczarkami, kurczakiem, serem i makaronem. Nie bede stala przy garach nie wiedziec ile i po co, a poza tym przy okazji podbede sie pogrillowych resztek...
Anilwe - kurczak z ziemiorami i mizeria to dobra inspiracja na niedziele - wykorzystam

Anilewe, z tym powrotem chęci to różnie bywa..Raz są szybko, innym trzeba poczekać i to sporo. Znam różne przypadki.
Kum , coś mi się wydaje ,że nadszedł Twój dzień;-)
Mamo bobasa, gratuluję, nic dziwnego,że się umęczyłaś skoro córka taka duża.
Venus , synek jest duży już,przyzwyczai się. Moja córkę bardzo motywowało to,ze juz duża jest i własny pokój ma i przedszkolakiem jest już. A jak miała obawy ,że sama zostanie to pokazaliśmy ,że mamy nianie el. i bawiliśmy się z nią.Ona w swoim pokoju a my w sypialni , uspokoiło ją to,że słyszymy i początkowo biegałam na każde wezwanie.
A i tak codziennie przed zaśnięciem zapewniam,że jesteśmy obok , że zaglądamy często do niej., że ją otulam kocykiem w nocy. Taki rytuał ,który ona bardzo lubi.
Kum , coś mi się wydaje ,że nadszedł Twój dzień;-)
Mamo bobasa, gratuluję, nic dziwnego,że się umęczyłaś skoro córka taka duża.
Venus , synek jest duży już,przyzwyczai się. Moja córkę bardzo motywowało to,ze juz duża jest i własny pokój ma i przedszkolakiem jest już. A jak miała obawy ,że sama zostanie to pokazaliśmy ,że mamy nianie el. i bawiliśmy się z nią.Ona w swoim pokoju a my w sypialni , uspokoiło ją to,że słyszymy i początkowo biegałam na każde wezwanie.
A i tak codziennie przed zaśnięciem zapewniam,że jesteśmy obok , że zaglądamy często do niej., że ją otulam kocykiem w nocy. Taki rytuał ,który ona bardzo lubi.
reklama
sokoja
Kum - trzymaj się i bądź dzielna!!!! Szybkiego porodu jeśli to już ten dzień!
Elifit i kiedy wracasz? Jak coś się zacznie? Fajnie tak wysciskać swojego Bąbla, ja dzisiaj tez mam dzień, że męczę mojego uściskami, przytulaniem i buziakami, których nieznosi
Elifit i kiedy wracasz? Jak coś się zacznie? Fajnie tak wysciskać swojego Bąbla, ja dzisiaj tez mam dzień, że męczę mojego uściskami, przytulaniem i buziakami, których nieznosi