reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Pola - ja staram sie nie macac brzucha. Dotykam czasami reka jak mi sie wypycha z lewej albo prawej strony. Kiedys chyba Malgorzatka napisala, ze wymacala nozke - ja bym tego w zyciu nie wyczula...
Elifit - zlecial Ci ten wolny dzien w szpitalu. Jutro wypis, weekend i kiedy wracasz do szpitala? :p-
Anilewe - ja nie stosowalabym kalendarzyka jako metody antykoncepcyjnej :nie: chyba, ze byloby mi wszystko jedno kiedy zajde w druga ciaze.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej z miską kiślu, no dobra dwiema ale ciiii
Nie pamietam juz czy cos dzisiaj pisalam czy tylko czytałam, chyba jednak nie
Popoludnie spędziliśmy w górach, no może to szumne słowo bo wjazd i zjazd wagonikiem nie można nazwać gorska wyrypą :p
No ale okoliczności zmuszają.... innych sensownych planów na week brak no bo jak tu zaplanować jakis wyjazd :)
Juro odwiedzę mamę w niedzielę piknik nad jeziorem jak pogoda dopisze a m. będzie układał cegły przez dwa dni
NO i właśnie tak sie konczy podczytywanie ze sie nic nie pamięta

elifit - a może w nocy cos się zadzieje?? :-):-):-)

Agulam - jak ząb??

Castum Małgorzatka - jak u Was przeszło??

Anilewe - tez uważam że kalendarzyk to dla tych chcących dzieciaczka :)

U mnie tez cykle w miare od 28-31. Termin OM a usg to jeden dzien różnicy
A no i dołacze do grona refluksowych :p tabletek w ciąży nie biorę ale i z IGorem i teraz przeszły i bóle całkowicie. Wrócą po porodzie :wściekła/y::wściekła/y:

ja też bym nie ufała kalendarzykowi, ale znam conajmniej dwie osoby, które stosują i jedna z nich nawet płeć potrafiła zaplanować od razu w pierwszym cyklu (ale na ile to przypadek, to też nie wiadomo...). tak więc ja stosowałam azalię, teraz może skuszę się na wkładkę, bo póki co nie planujemy trzeciego bobasa :) przed Olą jechałam na plastrach a potem krążkach, niestety przy kp nie można tego stosować i zostaje pigułka jednoskładnikowa...

cykle miałam różne, ale po takim czasie karmienia też się nie spodziewałam nagle regularnych... potrafiłam mieć 30 jak i 20 dni... albo okres, który rozkręcał się i zanikał po 2 dniach, żby po kolejnych 2 przyjść znów i tak przez 2 tygodnie...

wpadli do nas rodzice, Ola tak się wybawiła z dziadkami, że z łazienki przyniosłam ją do łóżka i jak odkładałam, to już spała... pewnie znów pobudka o 6 będzie, ehhh oczy nadal jej ropieją, jutro postaramy się wbić do pediatry lub okulisty

Dobry wieczór ! :-)

u mnie dziś mega leniwy dzień, zjedliśmy śniadanie w łóżku o 12 i dalej zasnęliśmy i obudziłam się o 16 :-) nocki pomyliły mi się z dniem, muszę się jakoś przestawić:sorry: po południu poszliśmy na mały spacer i na lody do maca, a teraz znów leżę :-)

malgorzatkar- najlepszego dla męża, mój ma jutro urodziny, ale chyba daruję sobie pieczenie ciasta i po porostu udam się do cukierni :tak:

anilewe - też myślę, że kalendarzyk to kiepski pomysł:tak:

ianka - a pro po tego kawału to ja mając kilka miesięcy połknęłam monetę i mało co się nie udusiłam, moja mama kompletnie straciła głowę i gdyby nie babcia, która złapała mnie za nogi i zaczęła trząść to nie byłoby mnie dziś na świecie, bo już sina się zrobiłam:baffled:

elifit - możlwe, że TY będziesz następna :-)

ja biorę pod uwagę tylko termin według pierwszego USG, ponieważ nie pamiętałam dokładnie kiedy miałam ostatnią miesiączkę:-)

moja niunia wypycha mi pupkę po lewej a nóżki po prawej :-)

Seorise najlepszego dla twojego męża! już dziś, bo u mnie w rodzinie jest zwyczaj, że przed północą się składa życzenia :p

Gosia Ola ma uszy w porządku, leciutki katar, ale taka woda od czasu do czasu tylko wyleci, więc po prostu od zaropiałych oczek może to być, prędzej jakieś zapalenie spojówek albo alergia na coś niż wirus... dzis apteka zamknięta, więc nic nie mogłam kupić nawet do przemywania....

Mamuśki starszaków, może cos doradzicie...
Moje dziecko od 2-3 dni ma zmiany na pupie, maleńkie czerwone kropki. W ciągu dnia są blade a po kąpieli mocno czerwone,zlewają się w dużą plamę.
Nie mam pojęcia co to???

reklama
Do góry