reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Potrzebny Ci aż tak wysoki abonament? Dużo rozmawiasz? Spokojnie możesz przejść na niższy. Ja mam lepsze warunki niż poprzednio za 19zł mniej i z nowym telefonem. Jakbym się uparła to wzięłabym abonament bez telefonu za 29zł. Teraz mam za 45zł i jest ok, jak dla mnie optimum.

jestem gotowa płacić 50 zł miesięcznie z nowym telefonem, bo teraz zależy mi na telefonie :-D
gdybym kupiła telefon w sklepie i przeszłabym na kartę, też wydawałabym ok 50 zł miesięcznie.

80 zł to stanowczo za dużo :no: dlatego chcę w końcu odejść z playa. nie przemyślałam sprawy i męczę się już drugi rok, dlatego teraz ja ich pomęczę :happy2:

reklama
W tym 45zł masz 200minut wymienne na 300smsów, 500MB internetu - nigdy nie zdarzyło mi się tego wykorzystać, chciałam nawet coś niższego, ale okazało się, że musiałabym dokupić jakiś tam pakiet i byłoby drożej. Za telefon zapłaciłam 159zł, ale za złotówkę też bym coś wybrała;-) Trzeba spokojnie pogadać, zagrozić im zerwaniem umowy itp i na pewno zaproponują lepsze warunki.

Dzień dobry KOchane:)
nadal w dwupaku:) a wczoraj była taka okazja, dyżur miał mój gin. pojechaliśmy po skierowanie, także mogłam zacząć rodzić ale dzidzia nie chce wyjść na świat. Chociaż brzuch mi delikatnie opadł, więc może już nie długo. Delikatnie pobolewa jak na okres, zobaczymy co dalej:)

Mam pytanie jak przyjmują na IP to wykonują jeszcze USG? chodzi o to czy dziecko nie jest owinięte pępowiną.
Miłego dnia:)

U mnie pojedynczo wskakują.. Poodświeżałam i nic nie widzę..:confused:

eee to nie wiem o co chodzi, ale faktycznie teraz te dwa posty które były podwójnie są ok... Może mi nie odświeżało dobrze? Ale dziwne, że tylko Twoje tak widziałam. Grunt że już jest ok :-)

Wrocławianki a w którym szpitalu dzidzia jest z mamą w pokoju? bo tam gdzie KiP to rozumiem, że zabierają na noc? Nie żebym się nastawiała na poród w weekend, ale będę spokojniejsza wiedząc co i jak;-)

Undomiel we wszystkich szpitalach we Wro jest standard, że dzidzia jest z mamą. Może kropka nie miała synka ze względu na to przepełnienie, że nie dostała łóżka na normalnej sali albo może młody wymagał jakiejś czasowej obserwacji na neonatologicznym.

Przypomniałam sobie jeszcze, że któraś rozważała Trzebnicę (chyba Kum?), ale odrzuciła ze względu na 1 stopień referencyjności. Nie wiem ile w tym prawdy i czy procedura została już zakończona, ale wiem że Trzebnica starała się dość mocno o nadanie 2 stopnia i ponoć w sukcesem, ale nie wiem czy to już oficjalne.

Malgos wirusik panuje. Moj tez oczy zaropiale, ale uwazaj idzie na uszy...Ja walcze dicortinefem do oczu i uszu a do nosa mam mucofluid... chyba ze cosik nowego pediatra powie. Wychodzi tez wysypka na plecacj i brzuchu. Mowia ze tez wirusowe i dybaja co to.

dzień doberek:-).
Wpadam się tylko przywitać, nadrobić i uciekam, bo dnia mi braknie. dzisiaj wizyta, ale dopiero wieczorem więc musze się ze wszystkim powyrabiać.

Trzymam kciuki za wszystkie na porodówkach!!!

Miłego dnia dziewczynki.

Dzień dobry KOchane:)
nadal w dwupaku:) a wczoraj była taka okazja, dyżur miał mój gin. pojechaliśmy po skierowanie, także mogłam zacząć rodzić ale dzidzia nie chce wyjść na świat. Chociaż brzuch mi delikatnie opadł, więc może już nie długo. Delikatnie pobolewa jak na okres, zobaczymy co dalej:)

Mam pytanie jak przyjmują na IP to wykonują jeszcze USG? chodzi o to czy dziecko nie jest owinięte pępowiną.
Miłego dnia:)

Szkoda dyzuru gina :-D tez chcialabym trafic na swojego gina...

U mnie na ip najpierw badaja na fotelu i robia wywiad. Jakbym powiedziala, ze slabo czuje ruchy to na pewno zrobiliby ktg lub usg.

Tez obawiam sie owiniecia pepowina i mam nadzieje, ze dzis lekarz zrobi mi usg...

Dzień dobry :-) Ale już naskrobałyście, chyba przez te wczorajsze emocje ;-) Ja wcześnie spać ostatnio chodzę, więc dużo tracę ;-):-) Ale już nadrobione.

u nas w szpitalu dzieci zostają z mamą na noc. Jedynie po cc na pierwszą noc zabierają (a możliwe, że to też zależy od godziny porodu).

Ale dziś miałam wypasione śniadanie - truskawki i lody :-D coś mi się wydaje, ze do porodu jeszcze ładnych parę kilo przybiorę :sorry2:

reklama
Witam,
Nadrobiłam, pozaznaczałam na co po odpowiadać, ale w trakcie padły już te odpowiedzi...

mam nadzieje, że Mama_bobasa już tuli swoje dzieciątko.

Dziś miałam montowanie plisy w córki pokoju, i dopiero po wyjściu montera dopatrzyłam się, że trochę źle to zrobił :growl:
Ładnie wyglądają, działają, ale są za szerokie o 2 mm. Ma do mnie przyjechać i to zobaczyć, ciekawe czy przyjedzie :nerd:

Mój Mały ma pępowinę przy karku, lekarz powiedział, że raz się w nią zawija, raz odwija. A kręci się duużo.
Trochę o tym myślę i często sprawdzam ruchy. Ale lekarz twierdzi, że jest w porządku i tego się trzymam :tak:

Do góry