reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!

Coraz gorzej znosze noce... Powoli zaczyna mnie ta ciaza wkurzac... Pewnie dlatego, ze juz wszystko gotowe i nie moge doczekac sie dziecka i samego rozwiazania...

Obudzilam sie po 5 i nie spie od 5, bo od 8 miesiecy mam budowe za oknem i dzien w dzien jest glosno. Jak nie otowrze okna jest duszno, a jak nie zamkne jest glosno. niby jestem na zwolnieniu a wiecznie zmeczona :confused:

Pola - u mnie siara pojawiala sie chyba ok. 25 tc. Zdarza mi sie, ze wycieka mi w nocy. Ostatnio mialam mocno zalana koszule i troche przescieradlo. Raczej nie zwiastuje to porodu wiec nie denerwuj sie tym ;)
Emyly - wesolo masz ;)
Jagodka - ciezka decyzja, ale napewno bedzie dobra
Limonka - czym Ty mnie znowu straszysz? :p mnie swego czasu okropnie swedzialy cycki, ale z niczym tego nie wiazalam...

Milego dnia!

reklama
Dzień dobry mamusie w Dzień Mamy ;-) Dużo radości i miłości życzę :-)

Pola i Makota mnie też ciekło, wstawałam z zaplamioną piżamką. Zaczęłam spać w biustonoszu i spokój. Ciekawej co?

Jagoda na pewno dobrą decyzję podejmiecie. Lepiej teraz gdy jest jeszcze mała. Przesyłam uściski!

Nie śpię od 6 i nieprzytomna jestem. Dziś praca zdalna czyli męki.

A i chciałam dopisać że bardzo mnie kości bolą na dole, tam w kroku. Ale to bardzo bardzo.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, na szybko się przedstawiłam w odpowiednim wątku, mam nadzieję że nie późno do was dołączyć, podczytuję was krótką chwilę, ale żywcem czasu nie mam żeby się wcisnąć w temat, za szybko piszecie, jestem mamą prawie dwulatki, którą staram się jakoś przygotować na braciszka, niestety ona ostatnio jest bardzo "mamina" wszystko tylko mama, i z mamą, i najlepiej do mamy na rączki, jestem przerażona pierwszymi miesiącami, jak ja ogarnę starszą jak mały będzie wisiał na cycku godz, ale z tego co zobaczyłam jest was tu parę z małymi dziećmi. mieszkamy w Danii, niestety opieka nad ciężarną jest tu wg mnie do kitu, na szczęście i tą ciąże przechodzę bez problemów (bo bóle w kości ogonowej to chyba standard:). Czytałam że Wy już macie poprane, poprasowane ciuszki niemowlęce, ja tylko na razie posegregowałam rozmiarami, przepatrzyłam co mam, muszę się na dniach wsiąść za to, pierwszą ciążę przenosiłam 11 dni, teraz mam mieć cesarkę 8 lipca, więc chyba dlatego się nie mogę zmotywować do wyprawki. tak na szybko bo niunia mnie już wzywa

Witam nową mamę.

Katka leż dużo i ogranicz spacery. Niestety lepiej nie będzie :( zauważyłam też że przytulanki pogarszają bóle krocza:/

Makota współczuję takich porankow. Spróbuj może drzemać popołudniami.. póki jeszcze możesz ;) potem dopiero będą zarwane noce. Mam nadzieje że tym razem dziecko mi będzie spać. Aru przespał dwie pełne noce w ciągu półtora roku :/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,
Witam nowa mamę :-)

ja tez mam problemy w nocy bo skurcz mnie budzi. Musze się wtedy przewrócić na drugi bok, poczekac aż przejdzie, iść siku i dopiero dalej mog spać.
Nie wyrabiam tez z cukrami, ostatnio po byle kanapce 160 :(

Katka, jak tak bardzo cię boli to może zadzwoń do lekarza.

limonka, skonsultuj to z lekarzem, jeżeli dłonie i stopy cię swędzą to pewnie niestety cholestaza. jak inne miejsca to może tez byc reakcja skóry na rozciąganie i na pogodę.

Witam,
U mnie wszyscy jeszcze śpią, muszę zaraz Ole obudzić do przedszkola, bo o 9 ma sniadanko.

Arabelka ty mialas powtarzać krzywą, tak? Powtarzalas? I jak twoja blizna, bo to też z tego co pamiętam, u ciebie był problem? Nie masz jakiejś infekcji, przeziębienia? Mi skakaly cukry jak sie przeziebilam, jak przeszło, to i cukry wróciły.

Arabelka, oby Cie w strone insuliny za bardzo nie ciaglo...
Witam sie i ja poniedzialkowo ;)
Duzo slonca dzisiaj dla Wszystkich mam. Moze ta 5 rano to dzisiaj cosik szczegolnego? Ja tez sie obudzilam po 5 i tak przekrecalam do przed 7. Teraz dziec w przedszkolu, ja ju po sniadaniu, czyli moge jechac do lidla :p i do lekarza...

hej
witam nowa mamę :)
ja też obudziłam sie po męczącej nocy o 6, zjadłam śniadanko, poczytałam co u was i sie położyłam ok 7, czując że chyba się zdrzemnę... ale nie... panowie na dachu zaczęli przybijać rynnę nad moim mieszkaniem... poleżałam do 8 ale nadal sie czuję jakbym nie spala pół nocy... nie lubię spać w dzień bo potem mam problem z zaśnięciem wieczorem.. ale chyba dzis będę musiała..

jadę do pepco po spodenki i coś dla młodego :) a co :) a i zajrzę do sklepu w sprawie trymera...

Jagodka ale takie rolety dzień noc nie są czasem na całym oknie? Da się je zasunąć jak rolete żeby szybę gołą mieć?
Myślałam nad tym ale mężowi się nie podobają
Ja mam te rolety w kuchni, na kazdym oknie jedna. Mozna je dowolnie regulowac,albo calkiem zaslonic, albo te przeswity regulowac jak sie chce. Mozna tez normalnie zwinac, zeby gole okno bylo. Mnie sie podobaja. I moim kotom tez, bo jedna mi zerwaly, malpiszony.

I w ogole to dzien dobry. U nas dzis przyjemny chlodek.

Limonka, cholestaza jest jak swedza dlonie i stopy. Sprobuj napic sie wapna, powinno pomoc. A jak sie martwisz, zrob sobie proby watrobowe.

Makota, wspolczuje ciezkich nocy. Jeszcze troszke i nie bedziesz mogla spac z innego powodu ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj odwiozłam M do pracy i zajechalam po drodze do producenta mebli na wymiar... Niestety minęłam się z szefem i muszę czekać. Nie opłaca mi się jechac do domu i z powrotem.

W nocy budzilam się kilka razy i za każdym razem zastanawiałam się jakim cudem ja dam radę do dziecka w nocy wstawać...

Śniła mi się pierwsza kąpiel małej. Fajnie było :)

Do góry