Ewa nie każde usg ma dopplera - bo nim się bada przepływy - wtedy widać je na niebiesko i czerwono. Słuchaj nie obraź się, ale czemu Ty tak marudzisz na to ciśnienie i nic z nim nie robisz? Dziewczyno, od tego jest IP - jak Twój gin nie daje rady, a moim zdaniem nie daje, to w trakcie kolejnego skoku jedź na IP i tyle, bo to nie jest normalne, że leki bierzesz i nic to nie daje i powtarzam po raz kolejny - od ciśnienia jest kardiolog, a nie ginekolog..
Jagódka ma rację, ja bym albo zmieniła lekarza albo skonultowała z innym, a już na pewno jak skacze tak wysoko to jechałabym na IP. Mam nadzieję że mierzysz sobie jakimś porządnym ciśnieniomierzem, na pewno te nadgarstkowe są do niczego, najlepszy naramienny. Nie chcę Cię straszyć, ale takie skoki ciśnienia sa naprawdę niebezpieczne w ciąży, mojego Krzycha kuzynka 2 lata temu przez coś takiego straciła dziecko w 26 tygodniu... także ja bym jak głupia latała do lekarza, żeby przypadkiem czegoś nie zaniedbać.
Makota,
sama nie ocenisz czy to wody, czy mocz czy bardziej wodnista wydzielina.. W 3trymestrze czasami zdarza się niekontrolowanie popuszczać mocz, przez ucisk główki na pęcherz moczowy. Dodatkowo ja sie ocniej zaczęłam pocić i też cały czas mam wrażenie że mam mokro między nogami
Jeśli jestes zaniepokojona to tylko lekarz może sprawdzić ph i stwierdzić czy to płyn owodniowy.
Dodatkowo przypomniałao mi sie że nie załapałaś się do szkoły rodzenia, ale wszystkim nam przysługuje kilka wizyt położnej w ramach podstawowej opieki. Nie tylko po porodzie do dziecka, ale też przed, żeby poopowiadać o pielęgnacji, porodzie itp, chyba ze 6 gozin nam się należy czy coś... Zadzwoń do swojej przychodni ii sie dowiedz, bo może jeszcze się załapiesz przed porodem, a warto, można trochę rozwiać wątpliwości.
A! i na infekcje wszelkiego rodzaju to tylko multi-gyn actigel, naprawdę działa!
MULTI-GYN ACTIGEL Żel 50ml - Bez recepty | AptekaGemini.pl
Ja niestety obudziłam się z mega kaszlem i bólem gardła... Mały troche lepiej, ale marudny i zasmarkany, dodatkowo trochę kaszle. Mam nadzieje że nam się nic nie rozwinie poważniejszego, zaraz lecę do apteki po *spam*.