reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Bylam w poradni zmierzyć ciśnienie 160/115. Dostałam skierowanie w trybie pilnym do szpitala. Kupilam szybko kluski na parze na obiad zjem spakuje sie a o 15 mąż wroci z pracy i jedziemy do szpitala.

reklama
Hej
Byliśmy dzisiaj na dniu otwartym w przedszkolu i Aru się ładnie bawił ale jak wróciłam po niego to w ramiona mi z płaczem wpadł. ;) chyba się stęsknił.

Pranie się kolejne robi także u mnie znowu prasowanie układanie itp.

Pola mój mąż powiedział że mnie nie puści samej z dzieckiem do mamy mojej dając mi do zrozumienia że nie zajmę się tam należycie dzieckiem. Zranił moją dumę i okazał brak zaufania i oczywiście pokazał jaki z niego control freak. Nie wybacze mu dopóki nie zmieni swojego zachowania. Nie jestem zła tak bardzo jak jest mi przykro :(

Ewa, bardzo dobrze ze masz skierowanie do szpitala! Mam nadzieje ze zajmą sie tam toba należycie. Koniecznie informuj nas na bieżąco jak ze sprawy maja.

Elifit, Ty go znasz najlepiej i Ty najlepiej wiesz co miał na mysli. Ja bym to pewnie odebrała w ten sposób ze nie chce cie puścić samej z dzieckiem do mamy bo chce byc z wami w tym czasie.
Jesli jednak faktycznie nie ma do ciebie zaufania to troche dziwne zwłaszcza ze przeciez macie juz dziecko!
Ja bym sie pewnie tez nie ugięła dopóki nie przemyśli swojego zachowania. Tylko koniecznie daj mu do zrozumienia jak bardzo Cie tym urazil.

Elifit - fajny ten Twoj Aru ;) tez powinnam zabrac sie za pranie, ale pogoda w kratke i nie wiem czy by to wyschlo tak jak sobie wymarzylam :/ a na meza bym sie chyba obrazila i nie zmienialabym planow. Strasznie nie lubie kiedy moj M narzuca swoja wole w nieodpowiedni sposob...

Ewa - mam nadzieje, ze w szpitalu porzadnie Cie przebadaja

Cześć dziewczyny :)
Dzięki za odpowiedzi odnośnie łóżeczka:) Dzisiaj mam w planach zamówić i do dwóch tygodni ma przyjść. Chyba od razu złoże dlatego, że nie wiem ile będę w szpitalu bo tutaj nawet po 6 godzinach wypisują jeżeli wszystko ok. A pozatym robiliśmy przemeblowanie pod kątem Julki i muszę zobaczyć jak to wszystko będzie grało.
Poza tym mam wrażenie, że niunia się przekręciła jakoś. Do tej pory ruchy czuam po prawe stronie a dziś od rana brzuch skacze po lewej :)

Ewa powodzenia w szpitalu i oby w końcu ci unormowali to ciśnienie :)
Elifit pogadaj z mężem może rzeczywiście chodziło mu o to, że chce być z wami cały czas :)

Miłego dnia :)

juz mi spadlo cisnienie ale to znaczy ze tak mi ciagle skacze;/ eh.... no zobaczymy mam nadzieje ze w szpitalu na obserwacji tez beda te skoki.

Ewa trzymaj się w tym szpitalu i oby wreszcie Ci pomogli.

Elifit nie dziwię się,że tak zareagowałaś. Jak każda matka ( a przynajmniej znacząca większość;-)) dbasz o dziecko najlepiej jak umiesz, a coś takiego usłyszeć....baaaardzo przykre. Też zdarza mi się usłyszeć od męża podobny tekst.

Żałuję,że jestem na zwolnieniu bo teraz ciągle do tego jeszcze słyszę,że przecież on pracuje....Więc może mnie krytykować, ale nie ma czasu ani sił zrobić po swojemu , to nie jego działka bo pracuje.
Np.schowałam nebulizator, ale uznał ,że to złe miejsce i przełożył. Nie pamiętałam gdzie a na gwałt był potrzebny. Przeszukałam ,nie znalazłam. Więc jak wrócił proszę ,żeby mi dał a on na to ,że nic nie ruszał i nie przekładał a poszuka potem. Była już 22.30, dziecko spać powinno a ja z inhalacja mam czekać aż on odpocznie po podróży...:wściekła/y:

Ewa no mam "nadzieję", że poskacze kilka dni, żeby zobaczyli, że rzeczywiście tak jest, a nie ściemniasz. I nie daj się tak łatwo spławić, bo to nie tyle o Twoje zdrowie chodzi, co o zdrowie dziecka. Mojej koleżance w trybie pilnym rozwiązywali ciążę z tego powodu, bo z dzidziusiem było źle przez jej ciśnienie.

Ufff..salon skończony, sama się do tego w dużej mierze przyczyniłam, bo 3 najgorsze ściany pomalowałam w czasie, gdy mąż dokupował farbę, bo się skończyła:-p. Niestety jedna warstwa nie dała rady, ale 3 już kłaść nie zamierzam:baffled: Idę zaraz pod prysznic i jadę po Klaudię do przedszkola. Pewnie wrócimy, zjemy obiad i do gina trzeba będzie się szykować. Plan na dziś, zagruntować i zaszpachlować przedpokój, co znowu wiąże się z oklejaniem, ale damy radę, najgorsze (i największe) za nami..

reklama
No i jestem za wcześnie ale przynajmniej na spokojnie, bez gonitwy. Teraz czekam grzecznie na 17 i wizytę.

Ewa Oby się dobrze tobą zajęli w szpitalu i unormowali wszystko :) uważaj na siebie, nie daj sobie kitu wciskać i odzywaj się!

W poniedziałek w katowicach są warsztaty mamo to ja ktoś.się wybiera?

Co do kąpieli to wasi mężczyźni zajmowali się samą kąpielą czy pielęgnacją po również?

Do góry