reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

dzięki dziewczyny za fajne pomysły :tak: faktycznie, gdybym miała rok, też wolałabym dostać zabawkę niż grzechoczące skarpetki :-D ostatnio takie prezenty robiłam lub oglądałam jakieś 4 lata temu. te puzzle, które pokazała Małgorzatka, zabawki na kiju o których mówiła i Mika i książeczki o których też wspominałyście :) teraz mam pole do popisu :-D

Pola - prezent dla 4 latka - jestem cienka jeżeli chodzi o dobór prezentu do wieku, jeżeli dziecka nie znam, ale my kupiliśmy chrześniaczce na 5 urodziny domek tego typu DOMEK WRÓŻKI Z TEKTURY DO MALOWANIA Z KARTONU DUŻY (4202200249) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. był w lidlu jakoś przed świętami Bożego Narodzenia za 3 dyszki. urodziny miała w styczniu, a prezent wciąż na topie. mieszkają w nim kucyki pony, mają stół, dywan, jest też latarka, która robi za lampkę nocną :-D domek swoje przeżył, a że to stadnina kucyków i ma wzięcie prawie pół roku, na dzień dziecka zamówiliśmy jej taki: Domek MY LITTLE PONY z tektury KRECIK TRANSFORMENS (4177260792) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mówiłam, że łożysko się podniesie! na pewno do porodu będzie już w normie :)

Jagódka - współczuję problemów okulistycznych :baffled: wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie, ale ważne, że kontrolujesz :tak: skoro Klaudia była grzeczna to puzzle się należały :) fajne te małe dziewczyny :-D

Ewa - do mnie właśnie ostatnio nie dociera, że to mały człowieczek, dopóki nie pójdę na USG, albo nie obejrzę zdjęcia z 4D nie mam świadomości, że mam w brzuchu dziecko, które ma nóżki, rączki i główkę, a twarzyczka to już w ogóle jakaś abstrakcja ;)

nie wiem, która pisała o różyczce - wydaje mi się, że dorosły chłop nie powinien się tak szybko zarazić. wolałabym się nie mylić :)

a tutaj macie przykrego hita: Martwy noworodek w sortowni odpadów; noworodek, martwy, ciało, zwłoki, sortownia Gdańsk, Gdynia, Sopot pomijam fakt, że w Gdańsku Matemblewie jest Dom Samotnej Matki i Okno Życia. ja wiem, że życie pisze różne scenariusze, ale czegoś takiego nie jestem w stanie wytłumaczyć absolutnie niczym ...

reklama
Cześć dziewczyny!

Trochę naprodukowałyście, nie wiem, czy wszystko pamiętam :-p
Makota - zgadzam, się z dziewczynami, że skarpetki to fajny prezent ale na 3-6 m-cy. Fajne pomysły padły, więc ja tylko tak od siebie powiem, że dzieci lubią też bardzo wszystkie zabawki do kąpieli :tak:
Co do tego biednego noworodka to płakać się chce :-( Kiedyś rozmawiałam z panem, który miał praktyki jako uczeń w takiej sortowni - opowiadał mi, że o większości takich spraw opinia publiczna nawet się nie dowiaduje i, że są to niestety bardzo częste sytuacje :-(
Pola - też odnośnie prezentu to mamy 4-latków mówią, że zawsze dobry jest samochód - nie ważne jaki :-D jest też teraz dużo planszówek i puzzli dla 4-latków :tak:
Jagódka - mam nadzieję, że operacja nie będzie konieczna i oczka Oli same się poprawią :tak:
Mika - ja chodzę do pracy, a i tak żelek mnie męczy w głowie :-D
Doti - ja też jeszcze nie piorę, mam termin na 30.07, więc zdążę, ale płyn już zakupiony czeka :tak:
Ewa - współczuję ci tych skoków ciśnienia :-( ja mam za to takie zejściowe, że ledwo nogami przebieram :crazy:
Haust - ja wczoraj kupiłam szczaw i szczawiową zrobiłam - mniam :-D

-----------------------------------------------------------------

Udało mi się wczoraj trochę pozałatwiać. Jutro N. musi iść z tatą na obcięcie włosków, ale będzie z głowy :tak: Odebrałam zamówienie z apteki i w sumie zostały mi do kupienia meble (łóżeczko, materac, przewijak, 2 półki) i pościel :-D
Dziś dużo się nie narobiłam, a i tak musiałam się godzinę przespać - już chyba tak będzie niestety :-p

Ja swojemu... srobki srbokrety z podstawka do wkreci. Male gwozdziki z klocuszkami i mloteczkiem, tor kuleczkowy. Zalezy jak wyluzowani rodzice... jak mniej to to kuleczkowy lub srubki. U mnie bawia sie do dzisiaj. Lub gra ala jeng pingui..

Jagódka mam nadzieję, że z oczkami będzie coraz lepiej :tak:

Ka.wo za mną wczoraj chodziła szczawiowa, ale nigdzie nie mogłam szczawiu dostać. Podejrzewam, że jak go gdzieś wyczaję to będzie na obiad (albo w słoiku kupię :) )

Pola mój Mati uwielbia bajkę Auta i wszystko co z tym związane go cieszy :-) Poza tym uwielbia gry planszowe, zręcznościowe typu: spuzzle, kikiriki, kot w worku, skaczące żabki, spadające małpki, z serii Sowa mądra głowa. Albo może coś z Lego Duplo lub Playmobil. To tak na szybko :-)

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczynki za pomysły. Napewno z któregoś skorzystam.
Pan od kafelek wlasnie kończy fugowac. Jeszcze zostanie tylko podwieszany sufit, oświetlenie, montaż szafek i bedzie finito.

w pracy dziś urwanie głowy, jedną kromkę zjadłam przez cały dzień i teraz mąż na mnie krzyczy...

mi jeszcze trochę zakupów zostało i chyba będę prać jak będzie komplet, poza tym po co ma mi to 2 miesiące czyste w szafie leżeć...

dagpra Twój synek ma na imię WItold? My tak chcemy nazwać małego:-)

reklama
ja tez się wstrzymam z praniem ubranek do czerwca.....:):):):) pozatym ja większość rzeczy jeszcze poki co mam w PL wiec czekam az mezus przywiezie i wtedy się zajme wszystkim....

poki co robie obiadki i wkładam do zamrażarki zebym miała już gotowe tylko do podgrzania na te pierwsze pare dni jak wrócimy z maleństwem ze szpitala.....:):):):):):):):)

Do góry