reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Sokoja - uwazaj na siebie :wściekła/y:
Dagpra, Arabelka i Malgorzatka - trzymam kciuki
Tusiaczek - mi sie dzis snilo, ze wypuscili mnie z osrodka dla ciezarnych, a pozniej znowu mnie w nim zamkneli, bo brzuch mi zupelnie zanikl i nie chceli mi zrobic USG, ani mnie wypuscic na wizyte u mojego lekarza, takze ladnie mi siadlo na glowe...

Ja mam teraz skomplikowana sytuacje i albo przetrwam ja po cichu zaciskajac zeby, bo raczej z tych ugodowych i grzecznych, albo wybuchne i bedzie wielka odslona mojego drugiego oblicza :( najpierw sprobuje rozmowa, ale chyba ostrzejsza, bo jak ciagle bede zalatwiala wszystko prosba to mi na leb wejda...

Dzis mam w planie kupic przewijak, odebrac kilka artykulow z hurtowni, zajsc do rossmanna zeby miec zapas tych kosemtykow, na ktorych mi zalezy.

Jutro laryngolog i spotkanie z kolezanka, w czwartek w koncu wizyta j bierzmowanie, ktorego sie obawiam, a po weekendzie zabiore sie za pranie i organizowanie torby.

Sporo lipcowek zajelo sie praniem w podobnym momencie ;)

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
małgorzatkar, kciuki za wizytę :)
dagpra, trzymam kciuki za pomyślny wynik badania!

makota, chodzi o sytuacje w pracy, tak? trzymam kciuki, żeby było dobrze.

a sny faktycznie niezłe :-)

za pranie się pewnie w przyszłym tygodniu zbiorę, prasowanie mnie przeraża, niecierpię tej roboty, a małe ciuszki dają popalić.

Cześć :-) U nas też dziś piękne słońce, wiatr wieje, ale to dobrze - szybciej pranie poschnie :-)

Trzymam kciuki za dobre wyniki i pozytywne załatwianie wszystkich spraw - lekarskich, prywatnych, służbowych :tak:

Kupiłam wczoraj na targu młode ziemniaczki - pewnie nie krajowe, ale powstrzymać się nie mogłam ;-) Zrobię z masełkiem, do tego jajko sadzone i sałata z jogurtem - już nie mogę się obiadu doczekać :-)

Haust - to mój ulubiony wiosenny obiad ;) czasami zastępuję sałatę szpinakiem albo fasolką szparagową z zasmażką, a do popicia kefir :happy:

macie jakiś pomysł, co można kupić rocznej dziewczynce? myślałam o skarpetkach. teraz są takie ładne, grzechoczące, z ruchomymi oczkami, dzwoneczkami... ale nie wiem jaką stópkę ma taka dziewczyneczka. rozmiar ubranek to pewnie 86-92. jadę z wizytą do koleżanki, która ma roczną córeczkę. chciałabym pojechać z jakimś drobiazgiem dla małej gdzieś do 30 zł.

hej:)

ja tylko na chwilke ,powiedzcie mi czy trzeba sie rejestrowac zeby zamowic w gemini albo blizej ciebie?siedze irobie zamowienie na gemini ,(bez logowania)powrzucalam kilka rzeczy do koszyka i raz mam pelny koszyk raz nic nie ma,nie kumam o co chodzi:sorry2::baffled:

Makota ja mysle ze takei skarpety to dla mlodszych dzieci,bo jak taki roczniak chodzi juz tosredio bezdie mu wygodnie.tomoje zdanie,moze dziewzcyny jescze podpowiedza

miłego dnia:)u nas sliczna pogoda:)))

Hejka. Ja nadal biegam... Makota dziec probuje chodzic i bardziej skarpety z dobrymi stoperami. Albo ksiazeczke interaktywna... grube karty i mozna naciskac, sotykac, szelescic lub ciagnac... do 30 zl na pewno kupisz. Ja najczesciej kupowalam jakiegos ciucha. :) do 30 zl zmiescisz sie na pewno ;)

Makota mój też ulubiony :-) Skarpetki fikuśne - fajny pomysł. Roczniak nosi buciki w rozmiarze chyba coś koło 18-21, a ubranka to chyba też mniejsze niż 86-92 - moja chrześnica w lipcu kończy 2 lata i nosi teraz 86, więc roczniak mniejsze. No ale zawsze bezpieczniej kupić coś większego niż za małego :)

reklama
Makota -tak jak dziewczyny piszą, na pewno nie skarpetki z grzechotkami:no: Będą przeszkadzać w zdobywaniu nowych umiejętności. Książeczka to super pomysł, bo rozmiaru na pewno nie pomylisz;-)
Niedawno wróciłyśmy od lekarza, zahaczyłyśmy o GH jeszcze, kupiłam sobie biustonosz do karmienia i legginsy 3/4, a Klaudia naciągnęła mnie na puzzle, ale był tak grzeczna ostatnio, że z przyjemnością coś jej kupiłam.
U okulisty nic nowego, wada nadal duża, za dwa tygodnie wizyta (jak atropina zejdzie), będziemy próbować dobrać jej mocniejsze szkła (nie wiadomo, czy będzie w nich dobrze widzieć) i jeśli się uda, to robimy nowe okulary, a jeśli nie, to zostajemy przy tych i modlimy się, żeby oko się samo prostowało, bo jeśli nie, to czeka nas operacja...:baffled:
Schody ułożone, u nas pod dachem tez skończyli, jeszcze jutro fugowanie i baj baj maszkary. A potem od nowa syf, bo zaczynamy malowanie w środku, ale już sami - nienawidzę jak mi się obcy po domu kręcą..

EDIT: Tak w ogóle to dzwonił do mnie małż, że u niego w pracy dzieci koleżanki maja różyczkę - no pięknie! Nie wiem czy on chorował, Klaudia nie chorowała, ja w ciąży.. Masakra:baffled: Powiedziałam mu, że ma się od niej z daleka trzymać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry