reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Anastazi ,dziewczyny mądrze radzą. Wszystko wyjdzie w praniu....Mój organizm po 6 msc nie udźwignąłby kolejnej ciąży, a silna chęć posiadania kolejnego dziecka wróciła po ok 1,5 r.
Najczęsciej miesiączka wraca chyba ok 6 msc, pewnie na rozszerzanie diety dziecka i rzadsze karmienia....Znam 2 osoby które zaliczyły ciążę przypadkową po 6 msc właśnie.Początki trudne,ale teraz z górki. Dzieci nie są zazdrosne bo nie pamietają okresu kiedy były same. Choć ponoć były momenty ,że starsze nagle też zapragnęło cyca:tak:

No i rzeczywiście kłopotem jest ciąża problematyczna,kiedy trzeba leżeć. Jeżeli ma się kogoś do pomocy w odwodzie to spoko.
Ja czekałam na okres kiedy moje dziecko będzie samodzielne w miarę. A dłużej już bym nie chciała, bo powrót do pieluch po długiej przerwie jakoś mnie przeraża. Teraz jeszcze się nie rozleniwiliśmy za bardzo;-)A różnica będzie 3 lata dokładnie.

Co do stosunków między dziećmi to chyba nie ma znaczenia. Znam wszystkie możliwe warianty...

reklama
Czeeeść! Wróciliśmy już dzisiaj, bo pogoda zaprotestowała. Czeka mnie mega pranie, 80% rzeczy już rozpakowałam. Teściowie prawie skończyli remont, elewacja zrobiona (kolor wybrałam fajny:-p:laugh2:), schody prawie też - zabrakło kilku płytek i coś tam u nas pod dachem jeszcze mają zrobić. Ciężki tydzień przede mną, muszę jutro naładować akumulatory. Doczytałam wątki poboczne, główny nadrobię jutro. Mam wrażenie, że mi brzuch podrósł przez ten tydzień.

Hej.
Wróciliśmy od rodziny. Ale dzisiaj ziąb u mnie teraz pięć stopni na plusie brrr :/

Mała różnica wieku jest dobra za młodu potem się zaciera. Ja pochodzę z liiiicznej rodziny. Mam brata starszego o 5 lat dla którego zawsze byłam gowniarą i dopiero jak dorosłsm to się zaczęliśmy dogadywać. A po mnie są młodsze siostry o 2, 3 i 5 i mieliśmy swoje różnice. Jest jeszcze brat młodszy o 8 lat który nadal jest w moich oczach gowniarzem ;) wesoło mieliśmy :)

Ja przez 20 miesięcy karmienia nie stosowałam antykoncepcji tylko na początku przerywany. Potem to był ryzyk fizyk. I dopiero cztery miesiące po zakończeniu karmienia zaszłam w ciążę. Czyli wysoki poziom prolaktyny u mnie wystarczył ale wiadomo że każdy ma inny organizm.

Czeeeść! Wróciliśmy już dzisiaj, bo pogoda zaprotestowała. Czeka mnie mega pranie, 80% rzeczy już rozpakowałam. Teściowie prawie skończyli remont, elewacja zrobiona (kolor wybrałam fajny:-p:laugh2:), schody prawie też - zabrakło kilku płytek i coś tam u nas pod dachem jeszcze mają zrobić. Ciężki tydzień przede mną, muszę jutro naładować akumulatory. Doczytałam wątki poboczne, główny nadrobię jutro. Mam wrażenie, że mi brzuch podrósł przez ten tydzień.

czesc :D
bez ciebie chyba jakos malo sie udzielalysmy :p

ej dziewczynki tez tak was boli miednica czy cos tam na dole jak sie krecicie?chodzicie?schylacie?no i czy bola was stopy?

Kopacz mnie bola stopy szczegolnie po przebudzeniu.... nie moge wtedy stanac na podloge, mrowienie czuje i opuchniecie. Jest tak do rozchodzenua i ubrania buta. Pozniej tez opietosc do rozchodzenia...

Doti...dzięki za przypomnienie o Warszawiance.
Ale czy tam jest dla dziecka coś więcej niż tylko basen? Bo jakoś nic nie widziałam na stronie. Na ew brzydkiej pogody oczywiście....bo jak ciepło to zawsze coś się wymyśli:tak:

reklama
Kopacz - mnie stopy nie bola, ale bola mnie kolana, pachwiny i plecy w dolnej partii, a do tego brzuch:p wczoraj dlugo bylam na nogach i sporo zrobilam. chcialam zrobic jeszcze wiecej, ale 3 godziny lezalam, a pozniej mylam sie na siedzaco i poszlam spac. Przesadzilam widocznie :(

Przemeblowalismy pokoj. Dzis M obiecal zlozyc lozeczko - bede miala czarno na bialym jak musze sie zorganizowac i bede spokojniejsza. W polowie maja piore, prasuje, pakuje torbe i czekam...

Z tego co widze, dzis u nas niezbyt ladna pogoda i nie mam pomyslu co dzis porobic... Jakies porzadkowanie i upychanie zostawiam sobie na poniedzialek. Po co psuc sobie niedziele :p

Milego i slonecznego dnia!

Do góry