reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej kochane:-)
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie:-D Czytam Was codziennie, ale weny totalnie brak...
Przestalam sie odzywac po ostatniej wizycie, bo doznalam szoku jesli chodzi o plec dziecka:-D:-D Jeszcze jakos nie moge sie do konca pogodzic ze zmiana :szok: ;-) W koncu to nie koncert zyczen :-D

Chcialam Wam zyczyc Spokojnych i Radosnych Swiat i samych cudownych chwil z najblizszymi!! Zdrowka dla chorych!!

reklama
Cześć dziewczyny :) witam znad śniadania. Nie wiem czy potem będę miała kiedy do Was zajrzeć, więc już teraz życzę Wam spokojnych, bez żadnych dolegliwości Świąt. I dużo słoneczka:):D
U mnie zaczęło się od sukcesu, udało mi się wpłakac, niestety dosłownie dzisiejsze wolne mojego męża:) chociaż tyle, pomoże mi sprzątać i się ogarnąć na wyjazd

Właśnie znalazlam w internecie artykuł o soku z buraka ze obniza cisnienie o 10...:) wysle dziś męzulka po buraczki:p moje cisnienie waha sie w granicach 120-142/77-93 to mozna powiedziec ze tak w granicach normy jeszcze ... moze buraczek mi pomoze:)

Czosnek też obniża ciśnienie, jak lubisz to dodawaj do wszystkiego, tylko nie wiem jak to z czosnkiem w ciąży, ja tam używam praktycznie do każdego obiadu :)

Potwierdzam, szał zakupowy na całego. Ciekawe o której jutro będę musiała wypchnąć mojego M. po chleb żeby się załapać... Dzisiaj mnie jeszcze czeka wypad po dosłownie cztery/pięć rzeczy. Aż się boję...

Tusiaczek - to sa przygotowania do wojny a nie do swiat :D

Hehe, dokładnie... właśnie dlatego mnie święta tak irytują, na następny rok mamy plan gdzieś po prostu wyjechać, jak się nie uda na wielkanoc to gwiazdka 2015 na 100% wyjazd. Nigdy nie zrozumiem konieczności kupienia 5 bochenków chleba, przecież nieczynne sklepy bedą tylko 2 dni! A już całkiem nie ogarniam szału zakupów przy jednodniowych wolnych - np boże ciało itp, ludzie! przecież pojutrze te sklepy będą znowu otwarte
:szok:

Ja od wczoraj jestem u rodziców, właśnie wzięli wnuczka na spacer, jutro dojedzie mąż, śniadanie, obiad i do domu :) W poniedziałek może zrobimy sobie jakąś wycieczkę na cały dzień, tylko na razie jakoś nie widać tych zapowiadanych 22 stopni...

Pa!

534bfd1620560_k27.jpg

Cześć dziewczynki :) mam pytanie czy jezeli ostatnio mialam zwolnienie L4 od lekarza pierwszego kontaktu od 7.04 do 22.04 czyli 2 tyg to teraz moge isc znowu to przedłużyc do niego czy do ginekologa?

Załączniki

• 534bfd1620560_k27.jpg
    534bfd1620560_k27.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
ja tylko na moment, bo roboty multum zostało, dopiero wzięłam się za pieczenie, koszyk nie gotowy, podłogi patrzą z politowaniem i błagaja o umycie. No....ale wyspaliśmy się dzisiaj do 9 wszyscy więc teraz trzeba zakasać rękawy.

Pola - dobrze, że kibelek na święta czynny, bo ja chyba umarłabym na zapalenie pęcherza.

Opon nie zmieniamy póki co, bo okazało się że musimy kupić nowe :crazy:

Życzę zdrówka dla Was i dla Waszych Maleństw, spokoju w Święta, udanych wypieków, pięknej pogody i miłego czasu spędzonego z Rodziną!!!!

Cześć dziewczynki :) mam pytanie czy jezeli ostatnio mialam zwolnienie L4 od lekarza pierwszego kontaktu od 7.04 do 22.04 czyli 2 tyg to teraz moge isc znowu to przedłużyc do niego czy do ginekologa?

Ewa, nieważne od kogo bedzies miała zwolnienie. Wazne tylko zeby zwolnienie było ciazowe czyli z kodem B.

Elifit, naprawde nie da sie tej babki zjesc? Moze jednak cos z niej bedzie?

Tusiaczek, metoda co prawda dramatyczna ale najwazniejsze ze skuteczna. Dobrze ze maz Ci pomoże.

My totalnie w proszku. Koszyk ne gotowy, nawet jajek nie mamy jeszcze. Maz dopiero pojechał po zakupy. Mam nadzieje ze jeszcze cos uda mu sie dostac :)

Wesołych i spokojnych Swiat kochane!

Dziewczyny ja tylko na chwilkę, bo się zbieramy do rodziców, tzn ja już wszystkich zebrałam, ale sama w piżamie nie pojadę przecież :sorry2:
ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT DLA WAS I WASZYCH NAJBLIŻSZYCH! I ŻEBY NAS PO TYCH ŚWIĘTACH ZGAGA ZA BARDZO NIE MĘCZYŁA ;-)
PS Arabelka ja też cały czas mam zgagę :dry:
Buziaki i do przeczytania po Świętach :-D

Ewa66, obojętne od kogo zwolnienie, ważne żeby zaznaczone było że ciążowe, zebyś 100% świadczenia miała, ale u mnie internista raczej na dłuższe terminy do gina odsyłał prowadzącego ciążę, boją się tych zwolnień jak nie wiem, ale jak u Ciebie takie problemy z ciśnieniem to raczej nie powinnaś mieć problemu.

Hej mamusie ! :-)
ja też jestem totalnie w proszku, ale ja jakoś na luzie do tego podchodzę, M pojechał do fryzjera, a później jedziemy na małe zakupy, bo nie mam nawet co do koszyczka włożyć, ba nawet koszyczka nie mam:-D
jeśli chodzi o gotowanie to mam to z głowy, bo spędzamy święta u rodziców, mam zamiar upiec tylko babkę i zrobić barszczyk biały :tak:

nie wiem , czy będę miała czas, aby tu jeszcze zajrzeć , tak więc :

Życzę Wam Wesołych, Radosnych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych!
:-D

reklama
Poł nocy nie spałam przez zęba :(

Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i mokrego Dyngusa dla wszystkich brzuszkow, mamuś i rodzeństwa :) życzymy z Arusiem.

Załączniki

• 1397900003370.jpg
    1397900003370.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 63
Do góry