reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Uff
Babka już dochodzi.
Truskawki wsadzone nawet ;) zaraz kape syna a potem chatke robie. Jajka jeszcze i może pisanki z Aru?

U mnie była ryba z ryżem standard

Sypialnie pokaże ale jak będzie gotowa ;)

Małgorzata zdrowiej kobitko !!!

reklama
Dziewczyny, jesteście okropne z tymi babkami i sałatkami... Ja siedzę w tonie kurzu i mam tylko pasztet na swieta... Nie wiem nawet czy jakies ciasto dam rade zrobic nie mówiąc juz o sałatkach i innych przysmakach. W lodowce światło. Chyba dzis bedziemy musieli odwiedzic jakis sklep czynny 24h bo trzeba jednak cos kupic na święta. Ciekawe czy jeszcze cos dostaniemy.
Ale pojawiło sie światełko w tunelu ze jednak bede miała wc czynne na swieta. Co prawda na gołym stelażu ale lepsze to niz nic.

Sałatka zrobiona - jeszcze jajko jutro tylko wkroję. Jajka do koszyka ugotowane i pomalowane - A. jakieś fajne farby kupił metaliczne, śliczne pisanki nam wyszły:tak: Kuchnia ogarnięta, łazienka prawie też. Jeszcze jutro łazienkę na górze zrobię, A. odkurzy, przelecę podłogi na mopie i finito.

Tusiaczek - to sa przygotowania do wojny a nie do swiat :D
Ka.Wo - pracujesz do 21? Wspolczuje... Ale juz niedlugo sobie wypoczniesz
Elifit - tak. Pisanki z Aru koniecznie! Ja dzis malowalam jajka z siostrzenica. Swoja droga siostrzenica dostala dzis list... Od sw. Mikolaja! Usprawiesliwial sie, ze elfy mialy duzo roboty :D tak czy siak milo, ze w ogole nam odpisal...
Pola - a kto mowi, ze babki, mazurki i schaby to jakis przykaz swietowania? Macie remont, kurz jak sama mowisz, musisz sie oszczedzac wiec nie ma co szalec
Zaszkodzil mi wielkopiatkowy post. Z lenistwa polasilam sie na paluszki rybne i je odchorowalam... Mielismy isc na spacer, ale prawie slanialam sie na nogach tak mi sie w glowie krecilo...

Ostatnia edycja:
W końcu w domku. M puścili wcześniej z pracy i zastał mnie jak do sklepu wychodziłam, więc w tył zwrot i obiad szykować trzeba było. Później razem pojechaliśmy do biedry po napoje, wino i jakieś resztki zakupowe. A później do kościoła 1:45 stania, masakra. Teraz muszę to odleżeć.

pola napisz na priv to może będę w stanie pomóc, żadna ze mnie księgowa, ale w gąszczu przepisów orientuję się nieźle, dziś wyniki mojego egzaminu sprzed miesiąca- kilka formalności i będę radcą prawnym:-)

ja nic nie szykuję, w tym roku Święta spędzamy u rodziny męża i oni już mają wszystko gotowe

wszystkim sprzątającym, remontującym, gotującym i piekącym życzę powodzenia!

Undomiel - GRATULACJE :-D
Pola - mieć wc na Święta - dobra rzecz :-D Nie przejmuj się tym gotowaniem, w tonie kurzu też bym nic nie ruszyła :-p Z resztą 2/3 babki mój mąż już wpierniczył :dry:

Makota - dziś luz, wczoraj był cały dzień sajgon, bo ludzie sobie przypominają o szczepieniach, karmach, robakach, kleszczach itp. Dziś nudy, ale było u mnie Włosko-Estońskie małżeństwo z chorą Malamutką, więc 2h po angielsku musiałam nawijać - moja nauczycielka z liceum by mnie zlinczowała za to jak koślawię język, ale nie moja wina, że tak rzadko muszę używać :sorry2: Jak już się mały urodzi i da mi w kość to będę marzyła, żeby zamiast z nim w domu być do 21 w pracy :-D

:( :( po pierwsze babka mi nie wyszła. Pierwszy raz w życiu. Zły omen czy co? Odkroilam górę i wyszła mini babka do święconki chociaż :(
Po drugie bolą mnie zęby cały prawy dolny łuk mnie wręcz napieprza :( gdzie ja znajdę dentyste w Wlk Sobotę :(
Poplakalam się i oczywiście zatoki udroznilam heh

Aru wolał jajko zjeść niż malować. Jutro rano może podziałamy.

reklama
elifit, zdrówka!!! a babka jak to babka kapryśna jest. Moja nawet wyszła ale zobaczymy czy zjadliwa będzie.

Undomiel, GRATULACJE!

Pola,
dobrze, że kibelek na święta bedzie :-D

Ja postałam chwilę przy garach dzisiaj i brzuch mnie rozbolał :/ a zgage to mam kurcze codziennie :wściekła/y: a tu ledwo co 3 trymestr sie zaczął.

Do góry