reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Jagódka, ja znam wersje o 8 stopniach C, ale to fakt ze noce jeszcze chłodne wiec czuje sie usprawiedliwiona :)

U mnie nastąpiła jakaś awaria i nie wiadomo czy w ogóle uda sie zamontować tą muszlę... Z tej okazji pojechałam z mezem do castoramy zeby przy okazji tam zrobic siku...
Nie wiem jak w lidlu ale w castoramie tez szał zakupowy. Myślałam ze tylko nas tak pogięło w te swieta :)

reklama
Potwierdzam, szał zakupowy na całego. Ciekawe o której jutro będę musiała wypchnąć mojego M. po chleb żeby się załapać... Dzisiaj mnie jeszcze czeka wypad po dosłownie cztery/pięć rzeczy. Aż się boję...

Co do opon, to przymrozki u nas już dawno się skończyły, na szczęście bo denerwowało mnie już wnoszenie kwiatków z balkonu na noc.

Panowie zamontowali okno i sobie poszli. Skończyło się tylko na jednej ranie ciętej :-) aż się zestresowałam czy opatrunek jeszcze pamiętam jak się robi. Chłopaka widać bolało ale dał sobie radę i wytrzymał.

Baba wielkanocna już doszła do siebie w piekarniku, zaraz ją wyjmę z formy i zobaczymy czy nie zrobiła mi niespodzianki na dole. I spadam na zakupy.

Wizyty w markecie zaczynają doprowadzać mnie do nerwicy. Ja rozumiem większe zakupy, zwłaszcza jeśli tak jak ja nie ma się dużego sklepu pod nosem, ale ludność oszalała. A potem nadwaga cholera, jak widzę po zakupach to się nie dziwię. Zamiast się poruszać wyjść na spacer to dwa dni będą przy stole siedzieli. I nerwówka jakby im miało czegoś braknąć. Z tego wszystkiego zapomniałam o większości rzeczy, które miałam kupić. :banghead: No to się wyżyłam.:sly: wracam do mojej łazienki. Jutro już tylko kurze i pakowanie do rodziców.

Tusiaczek - mnie przerażają ludzie, którzy przez całe święta siedzą, oglądają telewizję i jedzą... u M w domu są takie praktyki i oni są zawsze bardzo zadziwieni, że ja w Boże Narodzenie chcę iść na spacer (bo przecież zima :-)) W Wielkanoc też pewnie będą zadziwieni i będą mnie straszyli chuliganami z wiadrami :-D

Małgorzatka - coś Ci się przyplątało :baffled: ja niby po 3 tygodniach czuję się lepiej, ale obawiam się, że jeszcze raz się rozchoruję, bo czuję się niedoleczona.

Też jestem zdania, że maluszki powinny posiedzieć do 38 tc w brzuchach. teraz szybko czas zleci. święta, później majówka, czerwiec i czas na nas :)

moja koleżanka ma umówione CC na 5 maja. dziecko się niefortunnie ułożyło i w tej sposób przyjdzie na świat. trochę jej zazdroszczę, bo może przygotować się psychicznie...

Ostatnia edycja:
Witam mamusie ;)
Na początek chciałam życzyć wszystkim Zdrowych i Radosnych Świąt ;)

Mam pytanie, zaczynam juz male przygotowania na przyjscie na swiat córeczki i poki jeszcze brzuch w miare daje mi funkcjonować chciałabym zacząć robić pranie, mam kilka używanych ciuszków ktore dostałam od znajomych no i tych nowych i chciałabym juz cos z tym zacząć robic. Tylko że nie mam pojęcia w czym prać takie ubranka dla malenstwa ? chodzi mi o jakies konkretne nazwy płynów do prania , proszków czy płynów do płukania, chciałabym żeby one ładnie pachniały bo nie wszystkie środki do prania zostawiają po sobie intensywny i ładnny zapach. Na pewno wiecie co będzie najlepsze ;)
Z gory dziekuje za pomoc :):)

A ja mam pytanie z innej beczki. Wlasnie dostałam pierwsze świadczenie z ZUS, ale cos mi sie wydaje ze chyba za mało wpłynęło...
Wiem ze przez pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, a od 34 dnia płaci ZUS.
Pierwsze wynagrodzenie od pracodawcy przyszło super, bo nawet wyższe niz standardowa pensja, z uwagi na fakt ze w październiku ub. r. otrzymałam premie (a do świadczenia wlicza sie średnia wynagrodzenia+premii z ostatnich 12 mcy). A teraz jakos mało mi wychodzi... Orientujecie sie jakie kroki powinnam przedsięwziąć zeby to wyjaśnić? A moze cos zle liczę? Nie liczę wynagrodzenia za dany miesiac tylko za okres zwolnienia...

Tynko, żadne środki do prania ubrań dziecięcych nie zostawiają intensywnego zapachu.. Poczytaj wątek wyprawkowy i zakupowy - tam o tym kilka razy mówiłyśmy.

Tusiaczku, ja się zastanawiam ile tego jedzenia potem ląduje na śmieciach?:sorry2: Bo jak ludzie na DWA dni robią takie zakupy to ja nie wiem..

Klaudia odebrana. Zaraz A. przyjedzie i zabieram się za rybkę na obiad.

Dzień dobry :)
Zakupy już za mną, na Święta robię tylko ciasto dowolne więc wybrałam czekoladowe z musem czekoladowym:-p i sałatkę dowolną więc będzie pieczarkowa, która już długo za mną chodziła :-p

Oj Ewa trzymaj się z tym ciśnieniem, odstawiłaś już sól? Poprzednią ciążę skończyłam zatruciem ciążowym :-(Na szczęście byłam już w terminie.
Wiem, ze teraz może się to powtórzyć, oby jak najpóźniej...

Małgorzatkar życzę zdrówka :tak:

Ja zawsze robię zakupy w okolicznym sklepie, jest mały, dobrze zaopatrzony, wiem gdzie co leży i znam wszystkich pracowników a oni mnie. Na pewno jest trochę drożej niż w marketach typu real biedronka czy lidl ale ja ich osobiście nie lubię i bywam baardzo rzadko :-p

Opony oczywiście mam już zmienione, ale pracuję w warsztacie samochodowym więc wystarczyło pracę odwiedzić :-p
Powinno się je zmienić tak, żeby nie jeździć przy 10 stopniach na nich bo się po prostu niszczą.

Jagodka też mnie to zastanawia. Dziś np bardzo zainteresowała mnie babka przede mną w kolejce. Po co jej 10litrów mleka i 3x 3litry oleju? Moja wyobraźnia tak daleko nie sięga:what::eek:
Ja rozumiem, że to święta, że można sobie zjeść coś lepszego i coś więcej niż na codzień. Ale kurde bez przesady.
Już o tym pisałam kiedyś, że właśnie u mnie najbliżej markety, na codzień mi to odpowiada, bo jest dużo taniej. Ale w okresie świąt to mnie trzęsie jak mam tam wejść. To takie sobie luźne przemyślenia marketowe;):sly:
Tynka temat proszków poruszałam kilka dni temu na wyprawkowym, kilka stron do tyłu na bank znajdziesz:) w dodatku ciekawe informacje są na forum ogólnym w dziale pielęgnacja bodajże i na blogu Sroki, którą tu dziewczyny też kilka razy polecały. Poza tym u Sroki też ciekawe wpisy na temat kosmetyków, kąpieli itd. Myślę, że dla początkujących Mamusiek bardzo fajna i przydatna lektura, przynajmniej mnie przypadła do gustu:thumbup:

reklama
Cześć Dziewczyny!
Nie miałam wczoraj czasu napisać, niby Świąt nie urządzam, ale i tak dom ogarnąć trzeba :sorry2:
Pewnie jako jedyna jeszcze dziś do 21 jestem w pracy??? :cool2:
Dziś od rana poszłam do Biedry, ale nie było tragedii, sernik upiekłam i ciasto czekoladowe ale babkę, pranie zrobiłam, obiad (jajka sadzone z ziemniaczkami :tak:) i do pracy :-p
Co do glukozy - odebrałam wyniki, są ekstra, żadnych objawów cukrzycy nie mam, ani nic z wywiadu, ciekawe co mi gin powie 23.04 się wybieram :confused:

Opony - wymieniamy po Świętach - trzymamy opony u rodziców i przy okazji wyjazdu załatwiamy :-)
Remonty - dajecie czadu dziewczyny - trzymam kciuki za piękne realizacje pomysłów :-D mnie też malowanie czeka, ale już kiedyś pisałam, że biel lubię i biel zostaje + biała tapeta do przedpokoju :-D
Małgorzatkar - zdrowiej kochana, żeby ci te Święta się jednak udały :tak:
Ewa - to ciśnienie rzeczywiście daje ci się we znaki :-( ja mam odwrotnie za niskie :dry: musi być dobrze, oby do 38 tyg :tak:
Pola - z zusem nie pomogę, jak dostawałam od nich pieniądze w poprzedniej ciąży to wydawało mi się, że jest ich więcej niż normalnie :-p
Michalina - no jak już chłopakowi na ambicję weszłaś to musiał się spiąć :-D

Nadrobię pozostałe wątki i może coś jeszcze małemu przed Świętami na Allegro kupię :tak:

Do góry