reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

My już po świeceniu koszyczka, po późnym śniadanku. Zaraz bierzemy się za wykańczanie porządków, a potem leniu****emy. Dziś pewnie jeszcze będę tu zaglądać i jutro rano, a potem najpierw do babci A. na obiad, a potem na działeczkę. Pogoda rano była u nas przepiękna, teraz wzmógł się wiatr i nawiało ciężkich chmur:baffled: Jak, że część z Was już wyjeżdża, to
Życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Wielkiejnocy, w gronie najbliższych! I oczywiście mokrego Poniedziałku Wielkanocnego;-)

reklama
Zdrowych, ciepłych, pogodnych i wesołych Świąt Wielkanocnych :) Spędźcie te święta tak, jak sobie wymarzyłyście :)

ja jestem w trakcie robienia żurku :) jak skończę, skoczę jeszcze na chwilkę do sklepu kupić chleb. mam nadzieję, że jeszcze dostanę
:dry:

"Wielkanocny pacierz" ks. Jan Twardowski

Nie umiem być srebrnym aniołem –
ni gorejącym krzakiem –
tyle Zmartwychwstań już przeszło –
a serce mam byle jakie…

Tyle procesji z dzwonami –
tyle już Alleluja –
a moja świętość dziurawa
na ćwiartce włoska się buja.

Wiatr gra mi na kościach mych psalmy
jak na koślawej fujarce -
żeby choć papież spojrzał
na mnie - przez białe swe palce.

Żeby choć Matka Boska
przez chmur zabite wciąż deski –
uśmiech mi Swój zesłała
jak ptaszka we mgle niebieskiej…

I wiem, gdy łzę swoją trzymam
jak złoty kamyk z procy –
zrozumie mnie mały Baranek
z najcichszej Wielkiej Nocy.

Pyszczek położy na ręku
sumienia wywróci podszewkę –
serca mojego ocali
czerwoną chorągiewkę

Z całego serca życzę Wam zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy

Kate Voegele - Hallelujah (with lyrics) - YouTube

EDla wszystkich chorujących na pocieszenie mnie zaczyna trzeci trymestr dopadać, wszystko mnie ciągnie, kłuje, nie mam siły, a na dodatek chyba hemoroidy mnie dopadły:(
mnie tez dopadły:baffled:

moja koleżanka ma umówione CC na 5 maja. dziecko się niefortunnie ułożyło i w tej sposób przyjdzie na świat. trochę jej zazdroszczę, bo może przygotować się psychicznie...
ja mialam umowioen tak z moja Ola,naprawde psychicznie rewelka,nie maczekania na skurcze itp.ale po juz tak wesolo nie bylo:baffled:

Ja zawsze robię zakupy w okolicznym sklepie, jest mały, dobrze zaopatrzony, wiem gdzie co leży i znam wszystkich pracowników a oni mnie. Na pewno jest trochę drożej niż w marketach typu real biedronka czy lidl ale ja ich osobiście nie lubię i bywam baardzo rzadko :-pą.
ja wieksze zrobilam na poczatku tyg wiectlumy do przezycia a reszte podobnie jak TY u siebie na wsi z tym ze ceny mmay fajne/niskie:) iw szytsko jest:))

pola napisz na priv to może będę w stanie pomóc, żadna ze mnie księgowa, ale w gąszczu przepisów orientuję się nieźle, dziś wyniki mojego egzaminu sprzed miesiąca- kilka formalności i będę radcą prawnym:-)ia!
super ,GRATULACJE:)

:( :( po pierwsze babka mi nie wyszła. Pierwszy raz w życiu. Zły omen czy co? Odkroilam górę i wyszła mini babka do święconki chociaż :(
Po drugie bolą mnie zęby cały prawy dolny łuk mnie wręcz napieprza :( gdzie ja znajdę dentyste w Wlk Sobotę :(
Poplakalam się i oczywiście zatoki udroznilam heh

Aru wolał jajko zjeść niż malować. Jutro rano może podziałamy.
mam nadzieje ze zabek nei boli ,slizcne macie koszyczki:)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
witam swiatezcnei:)

koszyczek poswiecony,domek wysprzatany,moge zaczynac swietowac:))

zostaly mi 2 salatki do dokonczeniai barszcyk na jutro ale to juz pzryjemnnoscjak wszedzie zcysto:)

sernizcek wyszedl pyszny,rolada tez,a od wafelkow musialm meza odganiac:-D

poczekam jak maz umyje i odkurzy auto i pojade do mamy na kawke:)

wczoraj byla u nas burz ,mocno grzmiało:szok:

dziewczynki zdrowych ,pogodnych Świat Wielkiej Nocy WAm zycze,smazcnego jajeczka,mokrego dyngusa,i duuzo odpoczynku i malo dolegliwosci ;:)))

tak pisalyscie o swietach,zakupach,sprztaaniu itp a ja Wam powiem ze lubie to zamieszanie,szykowanei, gotowanei baa nawet sprztanie.wynioslam to zdomu ipodoba mi sie ta tradycja,inazcej jakos nei umeim:tak::sorry2:

do poklikania poswietach:)

Cześć dziewczyny :)
Widzę świąteczne prace u niektórych prawie pokończone u innych idą pełną parą a u mnie tak naprawde się dopiero zaczna :/ Jedynie to mam posprzątane ale jeśli choodzi o kuchenne pichcenie to wszystko przede mną:/ No ale w sumie nie mam dużo pracy święta spędzamy tylko z mężem i przyjacielem. Tak to niestety jest na obczyźnie na dodatek mój codziennie pracuję do 20 więc nawet nie ma jak wspólnego obiadu zjeść. Także z gotowaniem nie szaleje bo nawet nie mam dla kogo:/ Dzisiaj zrobie tylko sałatkę wafle i ciasto czekoladowe bo mój uwielbia. A jutro obiadek jakiś zrobię i jakieś jajka wieczorkiem na stół i takie to święta:/:/ No ale cóż.

Wszystkim życzę WESOŁYCH ŚWIĄT :):) Spokojnych smacznych i przede wszystkim w gronie najbliższych :):) No i oczywiście bez żadnych dolegliwości :)

U mnie koniec, ufff... od razu mi lepiej jak wszystko błyszczy:tak: Za chwilę robię naleśniki - jutro i pojutrze obżarstwo, więc dziś lajtowo;-)

No ja też lajtowy obiad.
U mnie sałatka zrobiona, chatka też. Zostało mi białek więc potem zrobię ciasteczka bezowe i może jeszcze jedną babkę. Bo tamta zjedzona. A i już wiem czemu się nie chciała dopiec :D bo zapomniałam wyjąć blachę z dołu piekarnika i mi ciepło nie dochodziło haha :D moje szare ciążowe komórki nie pracowały wczoraj :D

Ząb mnie przestał boleć na razie :)

Elifit, no to same dobre wiesci. Nie to co poprzedni post. Super. Tak trzymac :)
My dzis po święceniu jajek wybraliśmy sie na dluuuuugi spacer i na lody. A teraz nie mam siły stać a nawet siedzieć, tak mi nogi w tyłek wlaza... A jeszcze tyle do zrobienia... Ze spraw kuchennych to dzis zamierzam popełnić rybe po grecku i moje ukochane ostatnio ciasteczka cynamonowe. Maz za to ma zamiar pomalować pokój Antka, ale zobaczymy jak mu to wyjdzie bo na razie widze ze jest bardziej zmęczony niz ja...

reklama
Elifit, no to same dobre wiesci. Nie to co poprzedni post. Super. Tak trzymac :)
My dzis po święceniu jajek wybraliśmy sie na dluuuuugi spacer i na lody. A teraz nie mam siły stać a nawet siedzieć, tak mi nogi w tyłek wlaza... A jeszcze tyle do zrobienia... Ze spraw kuchennych to dzis zamierzam popełnić rybe po grecku i moje ukochane ostatnio ciasteczka cynamonowe. Maz za to ma zamiar pomalować pokój Antka, ale zobaczymy jak mu to wyjdzie bo na razie widze ze jest bardziej zmęczony niz ja...

Elifit, ja również się cieszę, że już lepiej z zębem. Po co to się męczyć w święta?

Też byłam na spacerze i na lodach i tez mi nogi wchodzą w tyłek :/ muszę zrobić jeszcze babeczki i upiec schab :baffled:

Do góry