reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
teraz macierzyństwo mocno po trzydziestce, czy nawet po czterdziestce staje się normą. Wydaje mi się, że żaden lekarz i nikt na oddziale położniczym nie powinien wyglądać na zdziwionego. ja mam 33 lata, a rodząc będę mieć już skończone 34... myślę, że nasz wiek to nie problem.
podobnie jak tvardosia będę sama jeśli chodzi o opiekę nad maleństwem i trochę się tego boję... Mieszkam za granicą, więc moja mama i siostra są daleko, a teściowa po 70-tce dużo mi nie pomoże... wiem, że muszę być samodzielna... ech, damy radę

Wiecie każda kobieta decyduje się na dziecko w czasie gdy jest na to gotowa.
Ja zawsze wiedziałam, ze chce być młodą mamą miałam 21lat jak urodziłam synka, nigdy bym nie zmieniła decyzji.
Nie była to wpadka, a świadome przygotowywanie się, teraz tak samo chciałam bardzo drugie dziecko!
Ja wychodzę z założenia z moim mężem że kiedy ja będe pracować zawodowo moje dzieci będą chodziły do przedszkola, będzie równowaga przynajmniej dla nas. Każdy ma swoją równowagę więc decyzje są indywidualne :)

u mnie moja mama miała mnie i brata późno, teraz ja mam 22lata a ona 62.. więc nie jest byt super, patrzac na to że mama jest umierająco chora! dlatego ja za wszelką cene chciałam by moje dzieci miały mamę młoda, taka która bedzie mogła dac im najlepszy czas który ma!: )

Czy macie 16,18,20,30,40 lat to jesli w waszych głowach, sercach jest czas na dzieci to róbcie to czujecie!! :)

Przecież kochająca mam to nie mama w przedziale wiekowym od - do ale mama oddana! :)

Standardowo na początku witam i gratuluję nowym mamusiom, codziennie dochodzi kilka nowych :))

Ja mam dzis nieciekawie. Od rana odruch wymiotny, kilka razy już "nachylałam" się nad Panem K ale udało się przertwać.
Maż mówił zebym, wsadziłą palec to pomoże, ale ja nie wiem czy jest sens bo przecież to ma wyjśc naturalnie a nie jakoś na wymuszenie. Chociaż mam kryzys bo zaraz wychodzę do pracy i boję się co to będzie. Mdłości mam grubo od ponnad 2 tyg ale dziś to już przegięcie.
Dlatego rozumiem blue - pozdrawiam i nie matw się, przejdzie.

Co do kawy ja pije z ekspresu latte jedna na dzien, i wczoraj az nie dopilam, pierwszy raz,
Co do herbaty to nie mozna tak bez limitu. Gdzies kiedys czytalam ze 2 herbaty na 1 kawe, a dawka to chyba 6.
Bo sama czarna herbaa tez ma kofeine przeciez.

Bede podczytywac z pracy jak się uda. Mam nadzieję, że wszystko u mnie przycichnie na te kilka godzin bo będzie niewesolo, Najgorzej, że ja pracuję z klientami i co mam im powiedziec? Oo przep.... i leciec z dlonia na ustach do kibelka ? :D
Haha
No nic, milego dnia drogie Panie.

ja jak musze napic sie herbaty to zielonej.. obrzydlistwo ale cóż ;D
no i woda, chociaz jakoś mi tak średnio smakuje, najlepiej to soki bananowe mi podchodzą ;D

mówiłyscie już rodzinie o dziecku ? czy zostawiacie tą inf. na swieta?

Ja wczoraj kupiłam 2 rewelacyjne herbaty z firmy "MALWA" Melisa z gruszką - pychhaaa na zimowe wieczory i melisa pomaga na mdłości ponoć :) oraz imbirową , która ma aż 35% imbiru.

Ja nie mówiłam , chociaż maz już tupie , pewnie powiemy teściowej jak lekarz w końcu potwierdzi ciąże- ja bym wolała w świeta :) Mocno sie obawiam ,że ona nie uszanuje decyzji i wszystkim rozgada , bo jej emocje są najważniejsze . Tak było z ex bratową męza, która powiedziała w 4tyg. a w 7 niestety już aniołka nie było:(

Bardziej sie boje powiedzieć w pracy .

reklama
u mnie w pracy już wiedzą - wyszło przypadkiem, ale wiedzieli, że planuję. Rodzinie powiem na Święta, nie chcę się za wcześnie chwalić, ale widzę, że nie tylko ja wpadłam na pomysł, że to dobra data;-)

Do góry