reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witajcie dziewczynki :-) z góry przepraszam, że nie udało mi się nadrobić tylu stron od wczoraj, ale wątek rośnie z zastraszającym tempie :-))

ja dziś miałam wizytę i powiem Wam, że jestem trochę rozczarowana :/
trwała ona może z 15-20 min u lekarza i kolejne 10-15 u położnej. zobaczyłam oczywiście swój przecineczek, pani dr potwierdziła, że to 7-8 tydzień, a jako wstępny termin porodu określiła 29/06 ;-)) choć dodała, że przy moich długich cyklach będzie to pewnie pocz. lipca, ale będzie to można określić na późniejszym usg. oczywiście na wszystkie moje pytania uzyskałam odpowiedź, ale teraz sobie właśnie myślę, że nie pokazała mi dr w ogóle serduszka, a ja z wrażenia też całkiem zapomniałam o to zapytać.. i jakoś mi tak smutno teraz :-(
kolejna wizyta i kolejne usg 11-12/12,a do tego czasu dostałam skierowanie na porobienie kilku badań. i to wszystko.

nie wiem, ale jakoś tak troszkę zawiedziona się czuję...głównie przez to, że nie zobaczyłam/usłyszałam serduszka, a przecież na tym etapie już powinno być :-(

aah i dr przepisałam mi witaminy - femibion bo przyznałam się szczerze, że ze względu na te okropne mdłości mało co teraz jem warzyw i owoców..

i to by było na tyle..

reklama
witam was dziewczynki troche ciezko mi sie odnalezc znowu tu na forum bo juz bylam na czerwcowkach 2012 mam synka to jest moja druga ciaza, udalo sie juz w drugim cyklu staran, narazie swieza sprawa bo dopiero wczoraj zrobilam test i tak jeszcze nie do konca dociera...:-) wizyty u gina jeszcze nie zarezerwowalam, najpierw zrobie bhcg. Mam nadzieje ze bedziemy tu sie wspierac i doradzac sobie i ze przyjmniecie mnie do grupy ktora i tak pewnie niedlugo baaardzo sie jeszcze powiekszy.

Blue u ciebie imbir dziala jak u mnie, z tym że ja nie mam mdłosci wcale ale jak tylko zjem, wypije lub łyknę coś co ma imbir to wymiotuje dalej niż widzę.. dlatego odstaw, mdłości ustapić powinny w 3mc ;) czyli juz za 2tygodnie jak patrząc na twój suwaczek ;)

Kropka, odpowiadajac na Twoje pytanie to nei wiem jak inne mamy, ale ja z dwójką bedę w domu. Ewentualnie gdyby mi sie udało do wakacji nauczyć synka sikać do nocniczka to pójdzie on na 4godziny do grupy zabawowej.. to się zobaczym Przede wszystkim dziecko musi być moje gotowe na nocnik. Ps. mój mąż też chciał mała rożnice wieku, ale wyszło tak że 2latka będą rożnicy ;)

u mnie deszczowo, dziś mąż odbiera samochód od mechanika, jutro jedziemy z małym i moja mamą do Warszawy zawieśc mamę do szpitala, przy okazji odwiedzimy siostre męża. ;)

Witajcie. Moj M po USG jak sie pochwalilam, ze serduszko bije, to spytal czy tylko jedne he he. Caly czas myslal o blizniakach.

Zaczynam sie slabo czuc. Nie mam w ogole apetytu. Ups

Witajcie. Moj M po USG jak sie pochwalilam, ze serduszko bije, to spytal czy tylko jedne he he. Caly czas myslal o blizniakach.

Zaczynam sie slabo czuc. Nie mam w ogole apetytu. Ups

moj mąż jak się nam synek urodził to z czasem mówił że szkoże mały nie ma brata bliźniaka ;D
zazdroszcze tego braku apetytu naprawdę.. ja bym mogła zjeśc konia! cały czas coś mam w buzi ;D

Julia
nie nie byłam, nie mielismy wczoraj auta.. dziś postaram się jechać a w piątek jadę na wizytę do gina innego, umówiłam się więc odliczam godziny ;D może zrobi usg to będe widzieć okruszka naszego ;))

w poprzedniej ciąży moj gin przyjmował w przychodni i prywatnie. do przychodni chodziłam co miesiąc a prywatnie na usg.
jesli dostaniesz skierowanie z przychodni mozesz robic badania na nfz i ja tak robilam w pierwszej ciąży.
niestety teraz mój gin przyjmuje w moim miescie tylko prywatnie więc za wszystkie wizyty i badania będę płaciła.

cześć Kobitki , jestem tu kompletnie nowa , ale mam nadzieje ,że przyjmiecie mnie do grupy.
trochę jestem zagubiona , zaskoczona ,lekko zestresowana ...

29.10 wykonałam test i ku mojemu zdziwieniu okazał sie pozytywny:) teśt powtórzyłam 03.11
uległam namową męża i 04.11 pobiegłam do lekarza , który ciąży jeszcze nie był w stanie potwierdzić tzn . jakieś tam przesłanki widział , ale odesłał mnie i kazał wrócić ok.18.11 , wiec siedzę jak na "bombie"

nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobić i co myśleć .

pozdrawiam was wszystkie serdecznie i życzę spokojnych , dobrych 9mc:)

ps. jesteście strasznie pracowite już 100str! jak ja to nadrobie by was poznać!

słuchajcie a jak to jest z tymi badaniami zleconymi przez ginekologa - robicie je prywatnie czy na nfz?

ja będe chodzić prywatnie i na nfz, prywatnie bo przy każdej wizycie robi USG :D a na NFZ żeby robić badania darmowo ;)
czyli krew, mocz i cukier na NFZ (grupe krwi mam określoną wiec bez tego) i dodatkowo wykrzystam 3usg które się należą państwowo ;)

po przejściach z lekarzami, dwa razy sprawdzam wszystko .. ;)

reklama
Blue wg kalkulatorów mamy identyczne daty:) mnie mdłosci męczą non stop , na szczescie wymiotuje tylko rano , ale do przyjemności to nie należy.
Poczytaj trochę o diecie na poczatku ciązy , mi niektóe wskazania pomogły np. jem co 2h , to minimalizuje mdłości i też nie robi mi sie słabo , przed samym snem dobrze jest też zjeść nie duża kanapkę , to zapobiega hiperglikemii , rano są mniejsze objawy , za nim wstaniej z łóżka dobrze jest wypić pare łyków herbaty i zjeść np. herbatnika , u mnie jednak nie da rady bo mnie budzą mdłości i biegne do kibelka :( Super sprawdza sie natomiast pogryzanie migdałów.

Nigdy nie jadlam tak regularnie , teraz mam wrażenie ze caly dzień ruszam paszczą :p

Mi pokazuje
4 tydzień plus 1 dzień.
Zaczął się 5 tydzień.
Przewidywalna data porodu 4-7 lipca 2014.
(Robiłam 4 obliczenia na rożnych kalkulatorach :D)
A tak pewnie sie okaże wszystko jak pójdę do lekarza. ;) tak jak to anastazi napisała.

Mdli mnie..

Do góry