reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Małgorzatka , dzięki za info. Przynajmniej nie będę bez sensu jechać.
A tak przy okazji, wiem ,że bywasz w Factory Annopol.Czy w tamtym Smyku można coś dla małego kupić?
Byłam tam raz, zaraz po otwarciu i mnie rozczarował ten outlet.
Pojechaliśmy do Ecco, po buty dla córki i mieli 1 parę dziecięcych i to tylko kozaki , a my wiosennych szukaliśmy. Strasznie się wkurzyłam i więcej nie pojechałam.
A jedyny zakup wtedy to 2 pluszaki:Mama i Tata Muminka:-)

Nie wiem czy do nich zajechać czy od razu do Marek...?

A Emelki to fajne buty są, zakochałam się w balerinkach jednych, ale jak sobie wyobraziłam dziecko pomykające na hulajnodze i zdarte czubki to mi szybko przeszło.Taka delikatna skórka... Trzewiki wiosenne po jednym dniu już zdarte były. :tak:

reklama
Dzien dobry :)Mowicie o basenie w ostatnich dniach do rozwiazania? Chcialam wlasnie zapytac, jak to jest w szpitalu. Zaczyna sie akcja porodowa i mozna sobie isc pod prysznic? Kiedys tak zrozumialam z wypowiedzi na innym forum. Nan troche wypaczony obraz porodu. Wydaje mi sie, ze dzieje sie to tak jak w filmach ;)Mnie znowu zaczyna bolec nerka... :( wizyte mam dopiero 8 maja wiec nie wiem coz tu poczac... Malgorztaka - ja mialam kiedys klienta, ktory przyjechal tramwajem majac pol miliona w plecaku na lokate ;) niby nie ocenialam ludzi po wygladzie, ale zauwazylam, ze jak ktos mial zaoszczedzone kilkaset tysiecy byl uprzejmy, a jak ktos mial zaoszczedzone kilka tysiecy rzucal we mnie dowodem i mowil chamowato, ze "on ma tu lokaty"Tusiaczek, Agula - nie boicie sie, jak dacie rade na komunii? Zostal jeszcze miesiac, a ja np czuje sie coraz gorzej :/ mnie czeka bierzmowanie i mam spore obawy...Agula - trzymam kciuki, zebys poznala plec ;) wyczytalam chyba na zakupowym, ze jeszcze nie wiesz kogo sie spodziewasz :oAnilewe - uwazaj na siebie :o Michalina - zazdroszcze szkoly rodzenia... Wszystkim na glukozie zycze powodzenia i wytrwalosci :)

Ostatnia edycja:
Widzę, że Wy też już nie śpicie - mnie o 6:40 obudził..dzwonek do drzwi:angry: Pewnie mąż albo teść czegoś zapomnieli, ale po co szukać klucza jak można pieprznąć dzwonkiem, że pół osiedla słyszy - a najgłośniejszy akurat mamy zamontowany na samej górze, gdzie mamy sypialnię:sorry2: Oczywiście tylko otworzyłam oko, Adaś zaczął szaleć, poczułam, że natychmiast muszę siku (dawno już całej nocy nie przespałam) i było już po spaniu:dry: Zaraz śniadanko zmontuję, dziś chyba twarożek z rzodkiewką. Potem się ogarnę i czeka mnie poczta, zakupy spożywcze i apteka. Pogoda dalej do bani,, odechciewa sie wszystkiego..

Witam,
Ja dziś noc okropna, usnac nie mogłam a po 5 sie obudzilam i zasnąć nie dałam rady, jak przysnelam, to przyszła Ola marudzac i zepchnęła mnie z poduszki.... Buuu

Mika, teraz w ecco mają sporo butów i na ten sezon, który akurat jest. Może wybór nie jest powalajacy, ale kilka modeli jest. Ostatnio jak byłam, to już sandalki po woli wystawiali. A w smyku dla niemowlakow jest sporo rzeczy, gorzej tak na starsze dziecko, mono przebrane wszystko... Ale też daje radę coś kupić, jak sie uda na dostawę trafić.

Makota, też to zauważyłam, najgorsi byli tacy co myśleli ze kilka tysi na koncie robi z nich nie wiadomo kogo, a pracownik to do pomiatania i na niczym sie nie zna...

Makota dla mnie póki co ta komunia to temat otwarty. Jeśli nie będę się czuć na siłach to po prostu nie pojadę. Tzn jeśli już to na uroczystość pewnie bym nie poszła, półtora godziny w kościele wśród wypachnionej ludności już teraz mnie przerasta. U mnie problem jest z tym, że impreza jest prawie 400km ode mnie. Taka podróż samochodem to już chyba nie dla mnie. Ta sama pozycja, no i kto mi zrobi przerwy na sikanie co pół godziny. :what::banghead: Więc ostateczną decyzję zostawiam na sam koniec, zobaczymy jak to będzie.

Ja się dzisiaj nawet wyspałam, ogarniam trochę chatę i ruszam na zakupy. A za oknem pada... Śnieg!

Agulam to zaciskam za Ciebie kciuki. Ja juz lyknelam piekny specyfik i odsiaduje do 10.50. A przede mna jeszcze 2 ciezarne. A to ze moj zoladek ostatnio szwankuje to zobaczymy jak dam rade. Makota dzieki za kciuki. Plus jest taki ze pani w labolatorium pozwolila mi przez te 2 h wypic max 2 kubeczki wody. Co do pogody y nas tez snieg pada... Bartol po 2 tygodniach wreszcie poszedl do przedszkola i wreszcie moge sie ruszyc :) Milego dnia

Dziewczyny dacie rade z tymi komuniami będę trzymać kciuki . Ja mam dwa wesela 10 maj i 14 czerwiec, ślub cywilny przełożony na 7 czerwiec i pogrzeb jutro a chce być wszędzie także tezusze sie dobrze czuć. Szczególnie zależy mi ma brata weselu 14;) dwa tygodnie przed terminem heh

trzymam kciuki za glukozy

Ola poszła do przedszkola, oczywiście poszła z chęcią a została z wielkim płaczem...bo ostatni raz była w środę, od tego czasu cały czas ze mną, więc dziś też najlepiej, żeby mama w przedszkolu została... odpoczywam po nocy i lecę do factory i szukać sklepu z materiałami, bo muszę tiulu dokupić jakiegoś ciemniejszego, co by tutu przerobić na trochę bardziej żywsze

reklama
Małgorzatka...Zazdroszczę,że Ola ma już jakieś doświadczenie ze żłobkiem i przedszkolem. U nas będzie skok na głeboką wodę w e wrześniu,o ile gdzieś się dostaniemy....
Obawiam się czy to nie za dużo zmian w krótkim czasie...Będzie ciężko:-(

Do góry