reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

dzień dobry!
może nie tak super dobry, bo pogoda straszna jest! Oby w święta lepiej było....
Wczoraj byliśmy w tym Krakowie i moi panowie oczywiście zaszaleli na zakupach, ja kupiłam sobie tylko marne balerinki....no ale odbiję sobie po porodzie, jak w końcu odzyskam moje kształty - już im zapowiedziałam, że wtedy jadę na zakupy SAMA i im NIC nie kupię ;-)
O cenach ubrań/butów dla dzieci to już nawet nie wspomnę :szok:. Chyba wczoraj za dużo pochodziłam, bo dzisiaj staram się leżeć, bo mnie brzuch pobolewa. Pachwiny póki co poszły w niepamięć. Dzisiaj zamierzam przygotować jakieś dekoracje wielkanocne i to tyle.

reklama
Dzwoniłam do fryzjera, wszystko zapchane, ale chłopak polecił mi zadzwonić po 14 jak będzie męski fryzjer - bo do niego chciałam właśnie iść:cool2: Wolę kogoś kto operuje głównie maszynką przy tej fryzurze - i porozmawiać z nim osobiście, to może gdzieś mnie wciśnie. Pomalować też będę musiała po obcięciu, bo na niektórych pasmach więcej mojego koloru niż farbowanego;-) ale to już pikuś i zrobię to sama.
Ka. wo wszystkiego najlepszego dla Ninki!
A zestawik wygląda tak: DSC_0892.jpg

Załączniki

• DSC_0892.jpg
    DSC_0892.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 68
Dzwoniłam do fryzjera, wszystko zapchane, ale chłopak polecił mi zadzwonić po 14 jak będzie męski fryzjer - bo do niego chciałam właśnie iść:cool2: Wolę kogoś kto operuje głównie maszynką przy tej fryzurze - i porozmawiać z nim osobiście, to może gdzieś mnie wciśnie. Pomalować też będę musiała po obcięciu, bo na niektórych pasmach więcej mojego koloru niż farbowanego;-) ale to już pikuś i zrobię to sama.
Ka. wo wszystkiego najlepszego dla Ninki!
A zestawik wygląda tak: Zobacz załącznik 619872

Ale super zestawik :D

Od soboty kazdy mi mowi ze taka okrągła się zrobilam na buzi...;/ juz mi sie zaczyna zbierać woda :( pod koniec ciąży będę wyglądać jak balon :((

Grrr, nie mat to jak napisac posta i przy wysyłaniu odłączyć kabel od internetu :/

Ka.wo - 100 lat dla Ninki

Makota - a może warzywa z jakimś sosikiem, do tego można dodać też kurczaka właśnie w gyrosie to będzie bardziej sycące albo jak dziewczyny piszą zupa-krem, u mnie na pierwszym miejscu brokułowa z grzankami i bazylią?? albo ryba po grecku chociaż dzisiaj nie piatek?

Sokoja - zawsze to baleriny do przodu :) My wybieramy sie do Krakowa 1 maja, ale już widzę jakie tłumy się tam bedą przewijać....

Buty dla dzieciaków no to można zbankrutować. Staram sie wybierać takie lepsze no ale co sezon conajmniej 200 zł ubywa z portfela. Teraz rozgladam sie za sandałami ale jeszcze nic nie wpadło mi w oko.
Myśle, ze jak dobrze rozejrzysz sie za kaloszami to do 30-40 zł spokojnie kupisz coś w miarę wyglądajacego

Kolejne pranie Jadźkowych ubrań, kolejne kartony, ehhh chyba przesadziłam z ilością
Przepis kalafiorowy zaraz wrzucam na jedzeniowy wątek

Hej :)

Poniedziałek zaczął się leniwie i chyba taki będzie cały:/ Mąż zaraz do pracy i zostaje sama a jak na razie wszystko porobione w domu. Muszę coś Wymyślić bo zwariuje może na spacer pójde bo nawet ładna pogoda :)

Współczuję tych doświadczeń z ludźmi w sklepach i autobusach:/ Chamstwo i tyle, ja też jakaś agresywna się zrobiłam i pewnie też bym nie przemilczała takiego zachowania

Jagódka super komplecik :) ja jestem na etapie robienia kocyka na szydełku zobaczymy co mi z tego wyjdzie :):)
Makota mam nadzieje ze w koncu puszczą cię wszystkie choroby i będziesz mogła cieszyć sie ciążą :)

U mnie pomijając lekkie dolegliwości bólowe jest nawet nieżle :):) Chociaż jestem strasznie ociężała już :)

A co do obiadów to tez nie raz mam problem co ugotować bo czasem taka pustka w głowie :/ I tez miewam tak że non stop kurczak albo makarona w róznych postaciach :/:/

Pozdrawiam

Ja dzisiaj na 16 mam wizytę. Pooglądam sobie jak mała rośnie. Brzuch mam z każdym dniem większy i mała ostatnio boleśnie zaczyna kopać.
Od czwartku mam urlopu tydzień to sobie odpocznę i jakimiś fajnymi rzeczami się zajmę. O sprzątaniu myśleć nie muszę na szczęście bo przy remoncie panuje taki chaos permanentnie, że szkoda by było moich sił.

Mika, ten sklep uwielbiam :) często tam Oli buty kupuję, bo lubię firme Emel a tam mają sporo modeli i panie doradzają dobrze. Dziś sir tam właśnie wybieram po kaloszki. :) a ty też z tych okolic?

Ka.wo najlepszego dla Ninki!

Witam poniedziałkowo :-) Chyba nie nadążę z tą pogodą - wczoraj piękne słońce, a dziś od rana deszcz leje :-( Oby na święta było ładnie :tak:

Wizytującym dziś - życzę powodzenia :-)

reklama
Cześć KOchane:)

wróciłam do pracy, muszę nadrobić Was wieczorem,jeśli dam radę bo dzisiaj mamy zajęcia w szkole rodzenia. Widzę że zakupy wyprawkowe w toku. W jakim rozmiarze kupujecie ubrania na maluszki, myślałam o 56 ale ostatnio koleżanka mnie uświadomiła że są mniejsze:( niestety nic jeszcze nie zamówiłam a czas biegnie nie ubłaganie. Więc jaki rozmiar kupić? to będzie lato więc więcej z krótkim rękawem?

Do góry