reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

my też się wbijamy do kasy pierwszeństwa i mąż teatralnym głosem pyta, czy wszyscy są w ciąży i mają małe dzieci :p

brzuch mi przez te ekscesy Olowe opadł i zmienił kształt, nawet sąsiadka która mnie widziała w zeszłą niedzielę zauwazyła, że coś się zmieniło... z dobrych wieści: mieszczę się bez problemu w sukienkę, którą kupiłam na Boże Narodzenie, więc będe miała co założyć na wesele. może nawet uda się na chwilę obcasy włożyć :)

reklama
U nas kiepsko z kasami pierszeństwa :-( Na szczęście ostatnio mąż przejął robienie zakupów na siebie :tak:
Też zauważyłam, że babki są jakieś takie uczulone na kobiety w ciąży ech..... Za to dziś do spowiedzi gość po 50. mnie przepuszczał, żebym za długo nie stała :-)

mi też jeszcze żadna kobieta nie ustąpiła, raz jeden facet, ale tak to wszyscy odwracają głowy:wściekła/y:

jagódka a robili Ci wymaz z antybiogramem? ja się kiedyś męczyłam pół roku z infekcją, brałam co chwila coś innego i co skończyłam brać to wszystko wracało. W końcu sama poszłam do laboratorium i z antybiogramem do gina, wypisał mi 2 antybiotyki doustne i jedne globulki dowcipne, a po skończonej terapii brałam najpierw codziennie, potem co 2, 3 dni lactovaginal. Teraz profilaktycznie raz w tygodniu i nic mnie nie bierze.

Undomiel wymaz miałam robiony kilka razy, ale jeszcze przed tą infekcją. Problem w tym, że to nie bakteryjna, więc antybiogram na nic się zda - antybiotykiem tego nie zabiję. Probiotyki biorę cały czas. Dostałam już dwa opakowania pimafucinu i ostatnio macmiror (aż 12 globulek) i nic.. w drugim dniu po odstawieniu, wszystko wróciło. Gin mnie ostrzegał, że to długa walka i możemy nie wygrać. Jutro do niego idę, więc z nim pogadam o jakiejś alternatywie. Najgorsze jest to, że on nie może poszaleć z lekami, a ja już naprawdę mam dosyć.

Witam się późnowieczornie :-)
Przeżyłam weekned gości z okazji 4. urodzin Ninki, ale zmęczona jestem strasznie :zawstydzona/y: nie te ruchy co przed ciążą, nie ta wydolność :no:Najważniejsze, że jubilatka zadowolona, choć cześć gości niedotarła - kuzynka dostała anginy :baffled:
Dziś mieliśmy iść z palemką - N. sama zrobiła w przedszkolu, ale się źle poczułam w samochodzie i na 2,5 h poszłam leżeć/spać. Ma w tym tyg spodać ciśnienie i już się boję jak to zniosę :-(
Widzę, że już 1000 stron nam stuknęło :szok:
Jagódko - współczuję tej okropnej grzybicy :baffled: najgorzej, że praktycznie nic nie można w ciąży łykać :zawstydzona/y:
Mika - dobrze, że się nic nie stało pasażerom - samochód rzecz nabyta - i masz bardzo wyrozumiałego męża ;-)
Makota - dobrze, że jakąkolwiek poprawę widzisz - oby do przodu :tak:
Elafit - trzymaj się dzielnie z tym nosem, potwierdzam - ja też miałach chwilowe bóle głowy, ale leczenie było dużo szybsze dzięki płukaniu - tylko nie można kłaść się spać i wychodzić na dwór przez 2h po płukaniu - takie onfo na moim zestawie było :tak:
Małgorzatkar - moja mała też ostatnio obok mnie przewróciła się na hulajnodze i wargę rozcieła - dostała na pocieszenie i do ochłądzania lody, więc była zadowolona :-D Całe szczęście, że dzieciaki są pancerne :happy2:
Przepuszczanie - nie wiem jak bym się musiała źle czuć, żeby nie będąc w ciąży miejsca ciężarnej nie ustąpić :dry: ale niestety takie podejście jest rzadkie, a już kobiety to masakra, a szkoda:shocked2:
Miałam coś jeszcze napisać, ale nie pamiętam :dry: idę spać :sorry2:

hej dziewczyny!!
ja dzis postanowiłam zrobic zamówienie duże na alegro, z różnymi pierdółkami dla dzidziusiów. byłam wczoraj w tesco, wszytsko droższe i stwierdziałam, że jak mam łazic i szukac tańszych to wolę zrobic parę zamówień i poczekaj aż przyjedzie

emyly wrzuć przepis na warzywa w dipie kalafiorowym, może być w dziale z przepisami.

kropka&paczek tez chciałam przybrać maksymalnie 12kg..ale chyba będzie więcej. norma do 16. teraz mam na plusie 7kg. w sumie i tak jestem zadowolona..zreszta nie bede sobie robic wyrzutów, schudne później :) ale ostatnio mam straszny apetyt!! tak od tygodnia. wczesniej jadłam mniej więcej normalnie, a teraz mam potrzebe wiecej..musze uważać bo jak zjem za wiele to mi nie dobrze.. wiec staram sie małe porcje a czesto..

Witam się poniedziałkowo:) weekend przespany, nawet nie wiem kiedy minął. Poniedziałek zaczął się od deszczu i właśnie tematu kolejkowego. Z racji że najbliżej mam do marketu to właśnie tam robie nawet najmniejsze zakupy. Dziś wyskoczylam z rana po bułki i jogurt. Dosłownie trzy rzeczy w koszyku, jedna kasa czynna, ok czuje się dobrze mogę postać. Ale kurde idzie facet koło pięćdziesiątki i bach mnie koszykiem w brzuch. I nic udaje, że oporu nie zauważył i pcha się dalej. A mnie coś trafiło, i podniesionym głosem Przepraszam Pana. Pan się obraca zdziwiony i bezczelnie, że nie ma za co. A ja że jest i przepraszam wypada powiedzieć jak się na kogoś wpada, zwłaszcza na kobietę w ciąży. Obrocil się buc na pięcie i poszedł. Oczywiście wszyscy wymianę zdań słyszeli, ale bynajmniej nikt mnie nie przepuścil, już pewnie ostatecznie stwierdzili, że jeśli mam siłę dyskutować to stać tym bardziej. No to by było tyle w temacie.
W ogóle zauważam, że hormony u mnie powodują nasilenie nastroju bojowego, drażni mnie absolutnie wszystko i wszyscy.

Czesc Dziewczyny!

U mnie nic nowego. Kaszel niewiadomowego pochodzenia i bol niby gardla, niby ponizej gardla, a do tego chyba bol ucha... Jutro pojde do laryngologa i zmusze go do dokladnego zbadania spawy. Jezeli powie, ze nic nie widzi, to widocznie samo bedzie musialo przejsc...

Tez mialam wczoraj obolaly dzien. Nie mam jakiegos pokaznego brzucha, choc teraz widac, ze jest ciazowy i rzeczywiscie daje o sobie znac. Ciezko mi dlugo stac. Od razu bola mnie nogi i plecy. Wczoraj bardzo duzo lezalam, bo brzuch mnie bolal.

Mi ustepuja miejsca w tramwaju czy autobusie, przewaznie babki, ale te wszystkie kasy pierwszenstwa i inne kolejki to nieporozumienie...

Sliczne sa sukienki w happy mum, ale ja jakos jeszcze daje rade z luzniejszymi, ktore kupilam na poczatku ciazy. Jedna miala mi tesciowa przerobic, ale chyba zapomniala...

Jola - z mala ok?
Ka.wo - 4 urodziny to powazna sprawa... Domyslam sie, ze padasz, ale napewno bylo warto
Malgorzatka - tez mam jakos nizej brzuch, ale nigdy nie bylam w ciazy i nie wiem jak to powinno wygladac... Pytalam Ciebie jakis czas temu, czy na zapalenie ucha dostalas antybiotyk czy krople, ale chyba niezauwazylas ;)
Tusiaczek - ja bym go chyba w leb zdzielila... Jakas agresywna sie robie... A w markecie trzymam reke niedaleko brzucha, bo chodza z tymi wozkami jak zombie albo mysla, ze go wciagne i sie na mnie pchaja
Kum - my raz zrobilismy zakupy w auchanie. Poszlo kilka stowek, ale wyszlo w miare tanio. Szybko poszlo i byly to raczej wieksze gabarytowo rzeczy wiec uznalam, ze spoko. Cala reszte zamowilam w necie, bo nie chce mi sie lazic. Jak zamowi sie wieksza ilosc, to nawet z przesylka wyjdzie taniej niz w sklepie

Ostatnia edycja:
Witam mamusie, Ola już lepiej ale została dziś w domku jeszcze. Jutro wizyta, ja od rana się kąpała, goliłam mąż się śmiał,że dla niego się teraz tak nie staram jak dla ginekologa:-D Pokrzyżowała mi plany Ola bo miałam iść rano jakby była w przedszkolu kupić jej piżamkę w Biedronce bo d dziś mają w gazetce disneya a tu muszę z nią siedzieć w domu:no::no:

reklama
Makota Śmieje się do siebie, już sobie wyobrazilam scenę jak tłukę gościa koszykiem po głowie, z wściekłymi okrzykami: za wszystkie kobiety w ciąży chamie:eek::thumbup: aż mi się humor poprawił.
Dziś zostaje w domu, jutro mam w planach wyprawkę łóżeczkową, ale to tylko jeden sklep więc mam nadzieję, że sprawnie pójdzie. Pocieszam się, że to już wyprawkowa końcówka, przynajmniej z większych rzeczy:)

Do góry