reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Daga u nas na jednym pietrze sa 4 mieszkania, a pietra sa 4... A my mieszkamy na 1 pietrze takze generalnie wszystko slychac co sie dzieje. Ale nie ma co narzekac:) Dla mnie tez ta Karoliny dzremka jest wybawieniem... Taka chwila dla siebie:)

Pia ja KAroli myje glowe co 5-7 dni. Ona strasznie tego nie lubi i bardzo ciezko jej ta glowe umyc.

reklama
Cześć Dziewczynki :-)

U nas znów marudna noc, kilka pobudek na smoczka, ale nie ma co narzekać :) Bywało gorzej :)

Sylwia, dzięki, że pytasz :* Kinga już zdrowa, ja prawie też. Także katar łagodnie nam minął.

PiaLove, ja myję Kindze włosy co trzeci dzień i póki co uważam, że wystarczy. Jak zrobi się cieplej i dzieciaczki będą się pocić to wiadomo, że trzeba będzie myć częściej.

daga, oj dla mnie dzienna drzemka mojej małej to też wybawienie :) mogę coś zrobić czy odpocząć i mam nadzieję, że i moja Kinga z dziennej drzemki prędko nie zrezygnuje :)

Aniaa23, widziałam na końcu Forum BB, że dziś obchodzisz urodzinki :) Jeśli się nie mylę :) Więc sto latek! Wszystkiego najlepszego :*

Miłej soboty!
Szkoda, że ten paskudny śnieg i mróz jeszcze z nami jest...ech, kiedy ta wiosna:confused::baffled:

Ostatnia edycja:
hej,
u nas dzisiaj nerwowo, od rana chodzę i fuuczę na tego mojego doroślejszego (by się wydawało) mężczyznę.. jak on mnie drażni:wściekła/y:

dzisiaj u nas pizza i znajomi wpadają, wiec jakaś odskocznia. Tymek jakby lepiej, ale kaszel jest nadal i podejrzewam, że został tylko ten alergiczny. Oczko jeszcze czasem ropieje i nie wiem co z tym zrobić..

Święta? Jakie swięta? Zero nastroju, co prawda roślinkę ubrałam jajkami, na stoliku stroik a w wazonie tulipany,ale w niczym mi to nie pomaga łapać nastrój:baffled:Tym bardziej, że do czwartku nie będę wiedziała czy jedziemy w czwartek czy w piątek do moich rodziców, bo mąż jedyny w projekcie i zależy czy wszystko bedzie ok czy nie.. nienawidzę takiej niewiedzy! A i byłam pewna, ze zwolnienie na TYmka mam do świąt a tu wczoraj patrzę a ten dziad dal mi je tylko do czwartku - nosz.. i teraz muszę dzwonić i brać na żądanie:-:)cool: generalnie nie mam dobrego nastroju..

Ja Tymkowi muszę myć włosy co 2 dni, on ma ciemieniuchę i to konieczne, bo inaczej go swędzi i drapie się i robią się strupy:-( Tak wogóle to we wtorek czekają nas wycieczki po lekarzach - alergolog i okulista - bosko po prostu... aaaa i w piątek (o ile pojedziemy w czwartek), to Tymcio będzie miał robione testy alergiczne - trzymajcie kciuki aby szybko i sprawnie poszło..

wybaczcie ze tylko o sobie, przeczytałam i jestem na bieżąco, ale już muszę leciec, bo oczywiscie wszystko się wali..

miłej soboty kochane!

Witam ślicznie :*

U nas zimno i -5 za oknem ale muszę przyznać, że od rana piękne słoneczko świeci.
Ja zrobiłam sobie chwilę odpoczynku od domu i poszłam na świąteczne zakupy.
Jutro mamy też gości, koleżanka wpada do nas z córeczką (Martynka, 1 roczek) i mężem, doczekać się nie mogę. Widziałyśmy się ostatni raz ROK temu! Wstyd a za dziecka mieszkałyśmy koło siebie! Jak to życie się układa. Każda z nas przeprowadziła się gdzie indziej i najlepsze kumpele po roku czasu się spotykają, szok!!!

Blaneczka obudziła się dzisiaj po drzemce z płaczem, kurcze a już pisałam, że spokój chwilowy z ząbkami. No cóż, pewnie tylko na chwilę odpuściły, muszę od nowa podawać jej Camilie.

Dziękuję Wam ślicznie za odpowiedzi :*

A ja mykam, nie doczytałam Was bo babcia wpadła teraz na kawę i muszę iść, ale wpadnę jak dobrze pójdzie wieczorkiem i poczytam Was a tymczasem ściskam i całuję, bye bye :*

Witajcie ;-)

Oj, pustki tu dzisiaj. Widać, że weekendujecie:-)
Noc u nas znów średnia, na dodatek Kinga strasznie dziś marudna, piskliwa, w ogóle najlepiej to na nią nie patrzeć i jej nie dotykać. Nieszczęsne 3 trójki nie mogą się przebić, jedna póki co wybiła się (o tym to już Wam pisałam). Chyba te trójki najbardziej ją męczą. Mąż w domu od piątku i nie wiadomo, czy nie będzie musiał brać przymusowego wolnego na cały ten tydzień do świąt. Praca w budownictwie taka jest..ech...

Miłej i spokojnej niedzieli Dziewuszki :*

Hej!

U nas znów dziś średnia nocka, Kinia popłakiwała i przebudzała się z 6 razy. Matko, kiedy wreszcie prześpimy całą noc bez pobudek :shocked2::confused: Moje dziecię bardzo piskliwe, jak i wczoraj. Ale apetyt póki co dopisuje. Mała zjadła od rana już butlę mleka z kaszką, potem 3 cienkie parówki, Bakusia tego większego i kawałek ciasta z wczoraj. No i muszę dodać, że Kinia wstaje teraz już o 6.00-6.30 od 1,5 tygodnia, a wstawała zawsze po 7.00, czasem przed 8.00:dry:

daga, to super, że Jowisi się tak podoba na basenie. A Ci Twoi sąsiedzi są okropni!!! Jak tak można? Współczuję...Oby szybko się wyprowadzili.

Miłego dzionka Dziewuszki! Hop, hop! Pokazywać się tu:-D:-D

hej,
My na nogach od 7.15 nocka tradycyjna, od 5 rano Tymek u nas w łóżku.. usiłuje go przyzywczaić spania w dzień w swoim łóżeczku ale za chiny nie da rady; po 40min skapitulowałam.. Tymek lepiej a mnie coś bierze, od 3 dni jestem na jakiś musujących miksturach, ale kaszel okropny..

daga, jak czytam o tych Twoich sąsiadach, to w szoku jestem..całe szczęście że się przeprowadzają.. ja jestem złośliwa (gdy ktoś przesadnie reaguje lub po prostu przegina) i na bank robiłabym im na złość - no jak tak można.. dziecko im przeszkadza.. odkurzanie :wściekła/y: trzeba im powiedzieć aby dom sobie kupili na odludziu - będą mieli spokój.. no sama się wkurzyłam właśnie, jak można być takim.. nieludzkim i nieżyciowym.. ech

monia - no sporo zjadła Kinia, Tymek ostatnio nie bardzo chce zupy jeść, a jogurtu to chyba nigdy nie zjadł.. nie lubi i kropka:-(

reklama
Witajcie wiosennie!
Daga, noż....przesadzili Ci sąsiedzi, bez przesady!chcą wam dyktowac, co mozecie a co nie...
Monia 26- pozostaje mi was pocieszyc ze jeszcze trojeczki i piąteczki i spokój. musicie to po prostu pzrejsc, dajesz kini jakies przeciwbolowe? my wiązalismy nocne pobudki w ostatnim czasie z zabkami, a tearz mamy komplet, a filus i tak budzi się kolo 3 ,wola mama tub tata i na rączkach jednego z nas wedruje do nas do lozka. i spi grzecznie dalej. moze i ty tak sproboj? moze bedzie się lepiej czula z wami, a nocka spokojniejsza?
Konwalianko, zdrowiej, zdrowiej. No niema to co niepewnosc...nic nie mozna zaplanowac, bez sensu.My w poludnie od dłuzszego czasu usypiamy fifcia na lozku, wozka juz dluugo dlugo nie uzywamy, bo fifi bardzo dlugi i mu niewygodnie spac. a ze od 2 kwietnia nasz bohater wybiera się do złobka zaczelismy usypianko w łozeczku, ale dla Filipka to bez roznicy- odlatuje natychmiast, jak zaczynam mu cos nucic czy glaskac po glowie, albo jeszcze wczesniej.Moze sproboj innej metody usypianaia , moze da rade.
Ememetete- dawaj znac, prosze!
Pozdrawaiam
PS. Nasz syn opanowal do perfekcji picie ze szklanki z arcorocu, zupelnie samodzielnie(ze względow oczywistych szklanke zapelniamy do polowy:))Pięknie wklada lapkę w uchwyt i podnosi ją i pije, pije pije, i nic nie wylatuje! co dzien cos nowego potrafi, kocham go kocham!!!!

Do zlobka jednak zakupilam niekapek ze zlomką, ze zdejmowalną pokryweczką, jak się slomka zuzyje, bedzie zwyklym kubkiem.

Do góry