reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Oj Teśka rozumiem Cię, najlepiej by było mieć złotą kartę z której można korzystać, korzystać, korzystać, ........., korzystać i dalej korzystać ... tak bez końca. Marze o tym :angry:

Daga, malamii, ;)

Anula, nie no wiesz... ja sie przejmuję bo przy mnie z łóżka zeszła tak ładnie ale tylko RAZ, a potem to chyba wiedziała, że jestem bo schodziła bardzo nieostrożnie i dobrze ze byłam bo by poleciała ładnie z tego łóżka, eh...

Aneta, jak się czujesz? I życzę Wam abyście dzielnie znosili jedną drzemkę w ciągu dnia. My z Blaneczką już mamy to za sobą i nie była az tak źle. Dzisiaj wyjątkowo padła mi drugi raz w dzień ale to dlatego, że I drzemka trwała 1,5h a zazwyczaj trwa 2h lub nawet ponad 3h.

Sunset, jak się czujesz? zdrówka :)

NiL, zdrowia dla Was :* i Ty i sunset podajcie swoje namiary na FCB :* Bo rozmawiacie o wieku :-D ja w styczniu skończę 27 lat!!! DRAMAT!!!

Monia_26, co tam? :* Buziaki dla Was :*

Moja maleńka dzisiaj zasnęła tak jak zazwyczaj około 20:30. Przytulona do mnie oczywiście. Dzisiaj w ciągu dnia padła drugi raz do snu. Ale nie zasnęła z tego powodu dzisiaj później na noc także ok :)

Jeśli chodzi o @ to się do Was nie dołączę. Ja teraz własnie mam dni płodne :D ale ogólnie @ miałam przed ciążą bolesny ale nie zawsze. Różnie to bywało. Po ciąży (dostałam od porodu po 4 mscach) to samo zostało, tyle, że nie czuję jak mi się leje, zawsze czułam wcześniej, i ogólnie jest tak samo. Ja nigdy nie brałam żadnych tabletek i raczej teraz tez nie będę chciała brać na ból, zazwyczaj NoSpa mi pomaga ale nie zażywałam od dawna.

Ja już padam choć spałam w dzień 1h wtedy jak Blaneczka padła ;) DOBRANOC moje DROGIE! Miłych snów :*

PS
NiL, jakie Masz cudne dzieciaczki, zazdroszczę :* Twoje imię mnie powaliło - oczywiście pozytywnie! Piękne!

Blaneczce już przebija się dolna prawa dwójka :)

Dziewczyny dziękuje za zaproszenia na FCB :*

Ostatnia edycja:
reklama
Anula nie, przed ciazami mialam co 27 dni, po 1 ciazy co 29-30 a po urodzeniu Gabka własnie tak dziwacznie:baffled: a na wywołanie brałaś luteine czy coś innego?
Ania kurcze no ja to bym byla chyba mega marudna przy 7 dniach i tak wtedy mam pretensje do calego swiata (meskiej czesci zwlaszcza) ze Ja sie tak mecze:-D:-D:-D
pia
dzieki ;* nie masz czego zazdroscic przeciez tez masz cudna córcie
malami a tak wlasciwie to dzieki zawytlumaczenie w skrocie tego rabatu 5% bo widzialam reklame a nie chcialo mi sie czytac:-D tez lubie na alle kupowac. Nienawidze lazic po sklepach:no:
Dzieci juz od jakiegos czasu spia jakos ich te chorobska mecza:baffled: mam nadzieje ze noc bedzie w miare spokojna

Dzien dobry

Zapraszam na kawke z rana , my juz od 6 nie spimy , niunia calutka noc od 20 do 6 bez zadnej pobudki spala , w koncu zjadła troche mleczka moze juz sie przebiły zeby tylko nie wiem jeszcze jakie bo nie da sprawdzic
Aneta , sunset jak sie czujecie mamuski
Malami nie martw sie na zapas o ciaze bedzie dobrze wiele mamus jest z 2 dzidziusiem w ciazy i ma małe szkraby to potem jak maszyna sie dzieje , i organizm chyba do tego sie przyzwyczaja ze jest jedno dziecko co potrzebuje opieki i ciaza która sie spokojnie rozwija
Nil dzieciaczki masz przesliczne zreszta nie ma sie co dziwiac jak mamusia jak modelka wyglada , jestes bardzo ładna kobieta jak ci sie to udaje byc mamuska i taka sliczna
Kamisia duzo zdróweczka kochana
Teska ja cie doskonale rozumiem z powodu braku funduszy , to jest okropne jak nie masz za co kupic i dac dziecku brrr niech te nasze czasy sie okropne szybko koncza
Reszte mamusiek witam i pozdrawiam

Dzien dobry,
Dzis spalismy az do 7:szok:teraz pije kawe. Jutro jede na pogrzeb po 7 musze wyjsc, mam nadzieje ze na 15 wroce.
Pia, to naturalne ze Ty sie martwisz skoro Blaneczka nie schodzila sama. Ja jestem o to spokojna bo wiem ze schodzi bez problemu od kilku mies i robi to bardzo ostroznie
Nil, tak luteine bralam ale po niej mialam tylko 2 dni skapej @ az dziwne po takim czasie, teraz biore tabletki novynette ale tragicznie sie po nich czuje i tyje a glowa tak boli ze czasami ledwo wstaje. Gdy pojde na cytologie zmienie na inne.Jak noc?
Marzenka ja przy @ tez tak sparzatam, dzis niby powinnam dostac ale cos nie widac i czuje sie dobrze
Aneta moj juz grubo ponad mies spi raz dziennie i powiem Ci ze teraz przynajmniej pospi ze 2 godz bo gdy mial drzemki spal 2 razy po pol godz. No i teraz po 20 zasypia bez problemu a rano nie wstajemy o 5 tylko miedzy 6-7

Witajcie,
u nas dzień masakra. Chyba przez te zęby (a raczej na pewno) moje dziecię nie było tym kim jest. On się denerwuje, ja się denerwuję i w koło macieju...
Co do mnie to czuję się ok. 0 mdłości, jedynie moje humory (na co dzień i tak rozchwiane) są jeszcze bardziej rozchwiane. Potrzeba mi sporej dawki, najlepiej dożylnie jakiejś melisy czy czegoś podobnego.
Anula, widzisz, mój śpi w dzień 2 razy i teraz jak jest starszy potrafił spać 2h jednym ciągiem. Zasypia zwykle o 20 i z tym kłopotów większych nie mamy, no a rano wstaje o 7. W nocy teraz robi 2 pobudki na jedzenie. I to nieważne czy śpi raz w ciągu dnia, czy 2 razy, i tak wstanie o 7.

Dzień Dobry,

my na nogach od 7:00 (od 20:30). Blaneczka znów potem spała z nami, coś się bardziej wierciła niż spała, ząbki dokazują ale nic poza tym na całe szczęście. Mam nadzieję, że siódmy ząbek lada moment się przebije. Ja coś nie przytomna, pogoda ponura w porównaniu do wczorajszej o niebo gorsza dzisiaj. Już kawę wypiłam, zapiekankę zjadłam no i zwała niestety, głowa pęka. A tatuś z malutką coś wojarzą na balkonie :)

NiL, no tak, mam prze kochaną córeczkę :)
Daga, ;)

Miłego Dnia Wszystkim Rodzinom życzę!

Hej Kochane!

Ech my po ciezkiej nocy.. Nie dosc ze Macius zasnal po 23 (w zlobku padl po 16 i spal 40 minut), to pierwsza pobudka byla po pol godzinie. A potem juz samo polecialo. Od 3 na dobre kaszel a potem placz i lament. Nic nie pomagalo - noszenie, woda, dentinox dopiero po nurofenie troche sie wyciszyl ale dalej pojekiwal z bolu :( Dalismy mu jeszcze mleczko i wtedy dopiero powolutku zasnal. Choc i tak nadal przez sen poplakiwal. Serce mi sie krajalo bo bidulek caly czas sie mnie kurczowo trzymal a ja nie wiedzialam jak mu pomoc. Wczoraj wieczorem wyczaililsmy z mezem ze dolna prawa czworka swieci bialoscia i ze zaraz wyjdzie.. i wiecie co sprawdzam dzisiaj a tu przebila sie gorna lewa czwroka! Nosz!! A ja jak debilka inny zabek smarowalam :( Dobrze ze zaraz podalam ten nurofen to mu troche zelzalo. Tak wiec same widzicie nie dosc ze Macius walczy z przeziebieniem - nadal okropny katar i kaszel to jeszcze mu czworki sie pchaja - jakby malo mial atrakcji! Grr!!!

Daga, NiL, Anula - dzieki hehe musze chyba uaktualnic zdjecie ;) Bo w sumie nawet nie wiem kiedy mialam taka fryzure ;-) W ogole to chetnie bym poszla do fryzjera i zafarbowala sobie wlosy, ech no nic poczekam do wiosny a jak nei wytrzymam to maz mnie zetnie ;-)

Daga - wytapetuj sobie okno ;-) U nas podobnie jest na parterze i przy balkonie - no ale tak jak piszesz mozna wyjsc i umyc. Dziwna masz ta kumpele.. moze jest jest tak dobrze i wygodnie. Nei wiem ja doradzam kazdemu wyjazd choc na chwile - jak tylko maja mozliwosc. buziaki dla Jowisi!

NiL - super ze Gabrielek lepiej sie czuje oby Liwcie tez szybko wrocila do zdrowka. A jak dzisiejsza nocka? Co do przedszkola to jasne jak tylko masz mozliwosc to trzymaj Liwice przy sobie. Podziwiam Cie ze dajesz rade z dwojka szkrabikow! Zajecia dodatkowe - genialny pomysl a taniec to juz w ogole :-) Nie dosc ze frajda to jeszcze dobry dla zdrowia. A maja w przedszkolu taka mozliwosc czy musisz szukac cos poza? A co do okresu - to bierzesz cos? Moze warto cos wziac aby uregulowac to pieronstwo. Ja nigdy nie mialam super regularnej
Ps. nie moge otworzyc zdjec wycieczkowych buu :( a tam takie pingwinki!!

Anula - trzymam kciuki abys cos znalazla z mezem! I to jak najszybciej. Ja niestety nie dam rady Ci pomoc :(

Monia - to planujecie poprzestac na jednym Szczesciu? ;-) Mam nadzieje ze dzisiaj lepiej sie czujesz! Teraz mi sie przypomnialo! Ja niestety nie mam nk :( Mam nadzieje ze wkrotce na facebooku Cie bedzie mozna znalezc :-)

malami - powiem Ci ze dla niego to bylam gotowa zostac ;-) Jestem mu bardzo wdzieczna bo dla mnie rzucil wszystko i zaczal od nowa. Nie martw sie druga ciaza! Bedzie dobrze. Tak jak Marzenka pisze - kobiecy organizm moze wiele i Twoj tez to udzwignie :-) Jestem pewna! Co do myslenia to bedzie odwortnie bo Mateuszek wypelni Twoj czas i mysli ze nawet sie nie zorientujesz kiedy minela polowa a potem pewnie cala ciaza. Takze spokojnie Kochana na pewno bedzie dobrze! Jak z praca meza? Cos sie wyjasnilo? Dzieki za kciuki - tesciu bedzie :D Ps. przykladna zonka z Ciebie ;-)

Marzenka i Pialove dzieki ze pytasz! Czuje sie niezle. Brzuch czasem pobolewa ale wiem ze to ze stresu bo to chorobsko, bo to zeby, bo praca itp. No i zaczely plecy bardziej bolec - pewnie sie 'przeginam' bo juz brzuszek widac :)

Marzenka masz Kochana sile :-) Tyle w jeden dzien zrobic! No podziwiam! A Klaudusia to mnie rozwala z tymi kapselkami, Slodziutka :) A tak na marginesie - po co dzieciom zabawki one i tak znajda sobie zawsze cos do zabawy - my tez uwielbiamy nakretki :D

kamisia - u nas tez juz malo spania w ciagu dnia. No chyba ze wyjatkowo padniety to dluzej pospi a tak to 1 godzinka i naladowany na caly dzien (tez zasypia 20:30-21). Dlugo sie juz przestawia na jedna drzemke? Czasem to u Maluchow trwa zanim sam sie przyzwyczai. A jak zabki bo moze Nikos marudny bo go draznia?

Pialove - namiary poszly na priv :-) Ale Ci spioszek z Blaneczki! Ja nie pamietam zeby moj smyk spal 3h ;-) Co do schodzenia - Blaneczka to spryciulka wiec raz dwa pocwiczy i juz sie nie bedziesz martwic ze spadnie :-)

Tesia :*

konwalianka maqnio - hop hop! Jak Tymus i Rozia?

Milego dnia Kochane!

Ostatnia edycja:
Czesc kochane !!!
Nocka piękna dzis ,wyspalam sie ,zasnela Nadia o 20 a wstala o 7 ;13 gdzie jeszcze polezalysmy jeszcze do 7 ;30:tak:nie obudzil jej nawet dzis maz szykujacy sie do pracy .Ooooo widze ze okres u wiekszosci na tapecie ,u mnie dopiero bendzie gdzies pod koniec miesiaca 25-26.a co do spania moja w dzien spi 2 razy .
daga dobrze ze bendziecie mogly dzis pospacerowac ,z tym wiatrem ro szalenstwo:szok:
aneta 85 naprawde wspolczuje ,oby szybko wylazly te zebolki,
monia super ze wylazly ząbki ,caluski dla was :*
anula :*
nil kochana dzieki za dobre slowo , napewno jakos poradze sobie :*
marzena ,daga to i do mnie przyleccie posprzatac ,jak sie rozpewdzicie to co tam dla was tyle kilometrow:-D:-D
pia love :*
maqnio jak Rozyczka ??jak ty sie trzymasz kochana ??? :*
kamisia zdrowka:*
sunset :*
ania ​:*

reklama
Aneta skoro tak ladnie spi, zostalabym na Twoim miejscu przy 2 drzemkach, mozesz wtedy cos zrobic czy odpoczac
Sunset, jakos sobie poradzimy;-)jejku juz jestes prawie w polowie ciazy. My raczej na 2 sie nie zdecydujemy
Daga, nie slyszalam o tych tabletkach, sa u nas?moje kosztuja okolo 25zl

Do góry