reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam babeczki:)
na wstępie przepraszam za brak życzeń świątecznych, bo widzę że mój post pisany z gór do Was nie doszedł:-(na święta byliśmy w górach, wczoraj wróciliśmy :)
Mateuszkowa ojjj zazdroszczę takich nocek, u nas nadal pobudki co 1,5godz. mała butelki nie chce zassać:( już mam dość :(
Corin ja daję nestle aquarell, ale w jaki sposób??:/ nalewam do butelki i ściskam smoczek tak że leje wprost do buzi małej :/inaczej nic się nie napije :(

Widzę że większość dzieciaczków pięknie zjada obiadki i deserki czy kaszki, u nas niestety nie idzie tak gładko :/ Liwka obiad nawet, nawet zje ale owoce są be, wszelkie soki, herbaty też nie podchodzą:( Starszy syn wsuwał wszystko a Oliwia by tylko na cycku wisiała, już mam dość :(

Co do powrotu do pracy to teraz wybieram stary urlop wypoczynkowy (35 dni) potem trochę nowego i od 1.04 idę na wychowawczy, do pracy wracam od 01.07 ale idę na nowy urlop więc tak na prawdę wracam od 01.09.

Oj piszecie baaardzo dużo :) aż Was nie nadążam przy mojej dwójeczce czytać :) mam nadzieję że nie będę Wam przeszkadzać tak z doskoku :) czasami poczytam co u Was, mam odpisać i coś mnie odciąga od kompa, potem nie pamiętam co komu (nie znam jeszcze dokładnie Waszych nicków) i znowu czytam :D

A jeszcze Wam się pochwalę że mój synuś ma pierwsze udane ślizgi na nartach za sobą:) a Liwcia zjazd na dupolocie z mamusią :D

Miłego dnia!

reklama
ania - raczej chodzilo mi o gtrzymanie sie karmien np co 3 godziny kiedys tak bylo 3-4 godz i butla a teraz? nieraz deserek musi wypasc bo przez to ze spi tak dlugo w nocy nie ma kiedy a nie bede go napychac na sile..
tez zalezy ile maly zje - jak mniej to czasem dajemu mu ju po 2,5 godz bo glodny a jak zje calosc to nawet 4 godz wytrzyma..
moj zazwyczaj wstaje ok 8, a jak go wezme do siebie to pospi nawet do 10... ale to zdarza sie rzadko i wtedy kiedy budzie sie w nocy.
kicrym - spokojnie malutka sie nauczy :) moj np. gardz bananami a kwasne porzeczki i maliny zjada - a soki z malin nie wypije wiec to dopiero zagadka.. hehe :-D

Cześć,

Konwalijka - to się znów bidulko namęczyliście.....Uważaj na to jabłko, bo do wielu obiadków i owoców dodawany jest sok. Przeszłam przez to :baffled:

Madzia - no właśnie widziałam suwaczek, 5.01 to już niedługo.....Kto zostanie z małym? Jak jesteś na to nastawiona? Na cały etat?

Ja już nie mam nic ze świąt....:dry: Dzis upiekę piernik, strasznie mi te święta rozbuchały apetyt.

Płacze małe

a gdzie em_ka??

orchi dzięki za życzenia i wpadaj częściej ehhh jakoś wątek zamiera a szkoda taki była fajny amerykański :-D

kkasiulka no muszę iść i tyle nie damy rady finansowo z 1 wypłaty :blink: staram się myśleć pozytywnie chociaż z Mają było mi łatwiej bo miała rok jak wróciłam do pracy a on taki malutki ....a i zostaje pod opieką babci ( teściowej) to był plus który przeważył też za przeprowadzką :cool2:

u mnie też poświętach nic niet oprócz wielkiego objedzonego brzucha:dry:

Witam się i ja
Mój Szymuś tez nie za bardzo chce pic, jesteśmy na cycu, po słoiczku z obiadkiem nie bardzo chciał popijać, choć ostatnio chyba jest trochę lepiej, bo polubił soki Hipp, ale tylko te „czerwone” tj. z truskawką, maliną, itp. Tylko jak większość mam chciałabym, aby mały pił wodę :tak:

Konwalianko
może warto byłoby kupić Tymkowi taką siateczkę do owoców
Siateczka do karmienia Canpol siatka kolory (1974776145) - Aukcje internetowe Allegro
mój mały jeszcze nie mamla owocków , wiec nie wiem jak się to sprawdza, ale zamierzam mu kupić, przynajmniej można być spokojnym, że nie odgryzie kawałka.

Corin fajna woda dla dziecie jest w Rossmanie Woda do picia dla dzieci - Jedzenie - Zakupy - BabyOnline.pl
plusem jest to ,ze nie trzeba jej gotować.

reklama
Mąż na spacerku z małym, a ja jeszcze w piżamie :-) też nockę nie najlepszą mieliśmy, Franek kręcił się, budził chyba z kilkanaście razy :-( Dziś na obiadek dostał dynię z indykiem hippa i super zajadał. Od kilku dni podaję mu mięsko.

Mateuszkowa, pozazdrościć przespanych nocy, u mnie 3 karmienia to standardzik.
sylwinka, to woda super sprawa, nie wiedziałam, że taka mają.
Marzena, współczuję takich świat i życzę wszystkiego dobrego.

Dobra, czas się brać za obiad, niestety ze świąt już tylko wspomnienia zostały.

Do góry