reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mamafranusia, mi ciezko idzie że sciaganiem mleka :/ do tego Mateusz do tej pory nie chcusal butli. Ech cos czuje że ciezko bedzie.. Ale postanowilam: od jutra codziennie bedziemy cos jesc! Nie ma to tamto ;)))y

Witam nowa mamuske i Dorianka :)

reklama
agimar - ja tez sie nastawilam na szal po sliwkach ale nic gtakiegfo nie bylo .. kupka TROCHE rzadsza - normalnie wtedy byly kozie bobki..za to bolal go brzuszek bo mamuska przegiela z iloscia na 1 raz.. mam w szafce zawsze 1 sloik - szukalam z gerbera ale nie znalazlam akurat wiec mam z hippa a one sa z zapychaczem w postaci kleiku ryzowego ;/ - i uzywam naprawde w wyjatkowych sytuacjach - wole malemu dac wiecej pic..
a apropo sliwek dobry jest mus jablkowo sliwkowy nie przegonil malego ale smakowal :)

Agimar z jakiej czesci Poznania jestes? Bo moze sasiadkami jestesmy a nie wiemy?:-p

MamaFranusia ale duzo mleka udaje Ci sie sciagnac! Ja w zyciu tyle nie sciagnelam.

hej dziewczyny,
normalnie mnie nosi. @ ani widu ani slychu, z mezulem ciche dni. maly dzisiaj w nocy zrobil sobie mega party od 3 do 5, tzn byla walka by zostal w lozeczku,ale jednak wygral i uchachany padl o 5. dziasiaj mielismy szczepienie, bidulek plakal. dlugi 68cm i wazy 8750kg. a i dostal dzisiaj bujaczek-krzeselko (chybatak to sie nazywa) z bright starts do 18kg i juz je ochrzcil mega kupa.

przepraszam ale jestem padnieta i nie do zycia.

buziam Was wszystkie i maluszki

Mateuszka ja Gerbera nie ;) Konsystencja mi przeszkadza,wszystko jak zupka..Pół do buzi pół na śliniak.Zdecydowanie wolę bobovite ;) Hipp też czasem się zdarzy ;)

Ania Łazarz ( choć mam nadzieję że to przejściowe :p )

Silwia84 czyżby ząbki??

niech mnie! chyba mamy zabka a raczej zalazek malej perelki! gorna lewa jedynka sie wyrzyna! albo to nie to ? chociaz idealnie wyczuwalna "igielka" pod palcem jak sie przejedzie - na dole pusto..
mam nadzieje ze to zebiska :):):) ciekawe ile nas teraz czeka marudzenia bo juz sie zaczelo - ryk podczas wieczornego kleiku - do tej pory byl blogi sen a teraz masakra! zaaplikowalam zel na dziasla i troche mnie, zrobilam gesta kasze z kleiku i maly zjadl z lyzeczki bo na widok smoczka ryczal a byl glodny bo mlaskal.. moja bida kochana.. :(
margerita - boskie zdjecia! cudowna modeleczka! a 1 zdjecie mnie rozwalilo!! rosnie nam top model :):)
silwia - kochana spokojnie, @ przyjdzie - nie tesknij tak za nia ;-) chyba ze cos podejrzewasz?? z mezami to juz tak jest - mam to samo u siebie.. a z nocnym partyy? no coz.. moj dzis mial przebudzenie o 5 i jak lezal juz z nami to zaczal sie na mnie podciagac do siadu!!!!!!!! a pozniej za klodre hyc i to samo..

agimar - ja tez wole bobovite ale gerber ma jako jedyny suszone sliweczki , ja zawsze i tak patrze na sklad, hipp lubi dosypywac wszedzie cukier..

aha - dostalam dzis paczuszke od bobovity :-) jakis poradnik co i jak, probke herbatki - mama wypije bo cukier na cukrze :p , sloiczek deserku jabluszko z marchewka i probke kaszki mleczno ryzowej bananowej - szkoda bo maly nie przepada za smakiem - mialam z nestle i dzis mu zrobilam, masakra.. :p moje male je ze smakiem malinowe - zwlaszcza ta z sokiem malinowym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa :-) gratulacje :-) Jak igiełka to musi być ząbek :tak: Ale dziwne,że do góry,myślałam że najpierw na dole wychodzą :baffled: Jak widać nie ;-)
Tak,widziałam ten skład ,,bez cukru"...ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi,tak myślę ;-)

U Nas Mały od 1h już śpi...Oczywiście pobudka a raczej panika pt,,Tęsknię za smoczkiem"..Kurczę a tak chciałam żeby usypiał bez..

Witam wieczorkiem:)
piszecie że tu mały ruch a ja ledwo Was ogarniam:-p:-D
Mateuszkowa to mu postukaj łyżeczką jak brzęczy to znaczy że ząbek:tak:ale dziwne że u góry,bo zazwyczaj na dole są pierwsze :) ale mojemu Kubie też tak dziwnie zęby wychodziły więc to nie reguła :)
Madzia też bym siedziała dłużej na wychowawczym gdyby nie aspekt finansowy:dry:
MamaFranusia dużo ściągasz, mnie się jakoś nie chce ściągać, może dlatego że mam ręczny laktator z Aventu, ale dla synka ściągałam, hmm pewnie leń mnie ogrania:-p
Silwia przy pierwszym dziecku @pojawiła się ok 9m-cy po porodzie,karmiłam synka piersią do ok 8miesiąca:tak:
Agimar u mnie to samo:-(ale czy zasypia bez smoczka czy ze smoczkiem to i tak częste pobudki mamy:dry:
dzieciaki już śpią, ja już też padam.
spokojnej nocki!

Hej,

ja tam @ dostałam już daawno, pomimo tego, że karmię. :confused::baffled: Z Mają miałam tak samo - 6 tyg połóg, tydzień przerwy i @. Bosko.

Dodi - co u Ciebie?? Karmisz jeszcze??

Wisieńka - wróciłaś już od taty?

Jak spędzacie sylwestra?

reklama
Dobry wieczór!

Zaniedbuję Was troszkę, bo u nas Armagedon… zmagamy się z zapaleniem płuc, z kupkami z krwią i śluzem i jeszcze do tego wszystkiego ząbkujemy, także chodzę jak zombie;)

Miczko,100 LAT dla maluszka!!!

Asica, ja bardzo lubię wszelkie akty prawne, jak coś pisz;) Jak nóżka Błażejka? Nadal trzymamy za Was kciukulce!

MADZIA, a ja nie jestem zwolennikiem dawania ,,normalnych” potraw maluchowi. Dawiduś bez zmian, dziękuję Ci kochana, za pamięć:*

Konwalianko, a jak się u Was objawia alergia na jabłko? U nas po jabłku pojawiły się znowu kupki z dodatkami…:(

Corin,można dawać dziecku wodę Żywiec, Mama i Ja, Aquarel i Humana :) Ja przygotowuję malutkiemu mleczko na Mama i Ja lub Humana.

Mateuszkowa, Dawidek też zdecydowanie lepiej śpi w naszym łóżku;)

Kicrym, Sylwinka, Malamii, moje dziecko też niczego nie chce jeść,poza mlekiem, walka nawet o wypicie wody jest, chociaż ostatnio marchew pociamkał.

Agimar,rodziłaś na Polnej?

Orchi, a co Ty tak?

Marzenko, zdrówka!

Silwia, bidulko, ściskam Cię mocno, oby wszystko wróciło do normy:*

Ania, Kkasiulka, mamaFranusia, Balkan, witajce!

Anetkaaa,Kicrym, Sylwinka, Agimar i wszystkie ,,nowe” mamy witam!

Ostatnia edycja:
Do góry