reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Balkan pytalas czy sa jakies mamy ktore maja dzieciaczki tylko na piersi. Tak, moja (poza soczkiem z pomaranczy na kupki) bo nie widze potrzeby dawania innych rzeczy, skoro mala dobrze sie rozwija i jest gruba jak ciastko z kremem. Daje jej jedynie do polizania rzeczy :-) poczekam az mi lekarz powie kiedy i co dac.

Moja Milenka też jest tylko na piersi - dostała mleko kilka razy, jak ja musiałam wyjechać.

Pytam o to wprowadzanie nowych produktów, bo ja Majeczce wprowadziłam za wcześnie, miała 3,5miesiąca, była już na MM. Dałam jej jabłko i nie wiem czy to czy coś innego, ale miała na nie alergię....dopiero od miesiąca może je jeść....Też była szczuplutka i drobniutka i lekarz się zgodził, bo mało ważyła, ale dziś wiem, że z Milą będę czekała dłużej. Jestem też na forum "Mamy wrześniowe 2008" - i pamiętam jak inne mamy mówiły, że nie spieszy im się do dokarmiania, rozszerzania diety - dziś doskonale je rozumiem :-) ;-)
Nie urażając nikogo, nie chcę się też wymądrzać, ale argument lekarza, że "kiedyś się tak robiło" uważam za nieodpowiedni.....:sorry2: Kiedyś zębów się nie myło, kiedyś łazienek w domach nie było.....no sorry, ale świat idzie naprzód. Kiedyś dawało się dzieciom mleko krowie, czy to znaczy, że mam lecieć do sklepu po mleko w proszku zamiast modyfikowanego?

Hej:-)
Mój też już śpi na noc. Padł jak mucha:-D Ale on wstaje sobie o 5..
Ja na razie nie rozszerzam diety, ze względu na alergię właśnie. Ale śladowe ilości jabłuszka i marchewki dałam spróbować.
Madzia przyzwyczaisz się *** dociągniesz, a potem będziesz królowała w swoim mieszkanku:-) no i gdzie te foty?
Miczka ​szerokiej drogi!

emeczka moja też zasypia 21.00 -22.00 ale czasem o 20 pada jak złoto :-D:-D:-D:-D
kkasiulka spoko nie wymądrzasz się :-D:-D:-D po prostu każda mama myslę wie kiedy co i jak :tak:;-) i powoli smaki poznaje maluszek .Ja np daję bo uważam że mogę, małej nic nie jest więc się cieszę każda mamcia robi jak uważa i wychowuje jak uważa ;-)

Ja tylko na chwilę- podobnie jak psota i Dawidek - my z Natalką od 12 do 15.30 na dworze, najpiwerw spacer po parku i okolicy, potem bylismy ogladac mieszkanko bo juz lada dzien odbieramy a na koncu zakupy. Takze padam z nóg- zasnelismy po obiedzie wszyscy! Także buziam Was kochane, kapiemy mała i lulu bo oczy mam jak szpary heheh
wisieńka ja nie mam lusterka
emka moja wlasnie piszczy i pokrzykuje az trzeszczy w uszach
madzia drinknij i za mnie- mi nie wolno:(
papa

kkasiulka ja uwazam tak samo. Gdyby nie ta kupka to nawet soku bym jej nie dawala skoro wszystko jest ok i dobrze sie rozwija. Tutaj lekarze daja zielone swiatlo na dodatki po 6 miesiacu jesli sie karmi piersia i waga jest ok.

dziewczyny czy wasze dzieci tez wam gryza sutki dziaslami? :-D Nico je i nagle patrzy sie na mnie trzymajac sutek w buzi, zagryza go i ciagnie. Czasami tylko uszczypnie a innym razem bol jak nie wiem co...

mój bąbel, podobnie jak Ewcia śpi już na noc.. nie wiem co mu dzisiaj jest..non stop śpi.. jak usnął o 17 przy cycu, to obudziłam go o 18.40 wzięłam na kąpanie, bo przecież 2 dni się nie mył:-D i znowu usnął już na noc (wcześniej spał 2x1h, 1x3h).. mam tylko nadzieję, ze nic złego z tego jego spania nie wyniknie..a i nie zrobił wieczornej kupy ;/ no ale wczoraj zrobił dopiero po 20..

emka, jak czytam o Twojej Nicolette to jakbym swoją sytuację opisywała.. u nas tez od 3-4 dni mały budzi się niemal co 30min, pociumka cyca i się odrywa po czym znowu marud i do cyca.. ja już nawet nie próbuje go odkładać do łóżeczka po godzinie 2 w nocy..
Miczka, daj znac jak mały zniósł podroż.. powodzenia

no i znowu się wkurzyłam.. maż wróci i mówi, ze na zebranie musi iść - wrr.. teraz się przymila i herbatkę robi, chociaż taki z niego pożytek:-D

Ostatnia edycja:
Jestem... biedna opuszczona heheh, małż poszedl z kolegą na piwko...cwaniak jeden, a jak ja ide do fryzjera to zaraz po mnie wydzwania...

konwalianko, no na kilka lat spokój bym miała:) super, chyba popytam u mnie gdzie takie cos robią..

Magia, ja kąpie o 20.. wtedy mała zje i lezy aż zaśnie...ostatnio marudzi zanim padnie:) no ale nie jest najgorzej:)

Kasiulka, mnie tam nie spieszno do karmienia, na razie ciesze się z karmienia piersią i zamierzam karmić wyłacznie piesią przynajmniej do 6 miesiąca...wtedy coś jej dam do jedzonka:)

em_ka, dziś nawet 3 kupki byly i mała jakby spokojniejsza.. najgorzej nad ranem, zawsze była kupa a teraz piardy idą a kupki brak..i dlatego wydaje mi sie ze tak wczesnie wstaje i sie w nocy czesciej wybudza.. no nic trzeba przetrzymać.. widze ze nie tylko ja mam taki problem z czestszym wstawaniem w nocy..

Jekju to moja robi to samo, je, je a potem nagle odchyla glowę patrzy na mnie i zagryza cyca...chyba ma z tego zabawę heh a boli jak cholercia, w sumie to od jakiegoś czasu ma takie ssanie że mnie sutki bola po karmieniu..ona robi ze mnie krowę dojną he..najpierw się do cycka przybliza a potem gwałtownie odchyla glowe do tyłu, chyba żeby szybciej lecialo i tak w kolko..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kochane ja dziś ciężki dzień :/ mała wstała o 4:17 i ok 6 zasnęła dalej :/ i tak nie pospałam bo sprzatać mi się zachciało a teraz zasypiam :-( ale ożywił mnie mąż PAKUJEMY SIĘ NA JUTRO :-) WIZYTA U RÓZINKI!!! :-) Monisia po moim tel zwątpiła :-) Lilianna gaworzy - YouTube a oto moja gaduła przed spaniem :-)

Do góry