Witamy, witamy :-)
odwolam sie teraz do wszystkich postow
(zaleglosci mam z 2 dni
)
alex to nie prawda ze dzieci na cycku spia wiecej niz na mm. (moze niektore) Nico ostatnimi czasy mi sie wybudza tyle razy w nocy ze chodze jak zombie. Tylko jak zasypia spi 4 h a pozniej co 2 sie budzi. Strasznie ma niespokojny sen nie wiem czemu :/ I na pewno to nie twoja wina ze Alexik taki jest, niektorym dzieciom reguluje sie bardzo dlugo, taka ich uroda , musimy przetrzymac
Corin gdyby byla z kamerka to bym od razu kupia. Nie masz jakies do polecenia sprawdzonej?
A co do babc to moja kochana tesciowa malemu daje sitko do gryzienia bo mu zeby rosna i twierdzi ze jak bedzie gryzl sitko to mu sie szybciej przebija :/
Balkan pytalas czy sa jakies mamy ktore maja dzieciaczki tylko na piersi. Tak, moja (poza soczkiem z pomaranczy na kupki) bo nie widze potrzeby dawania innych rzeczy, skoro mala dobrze sie rozwija i jest gruba jak ciastko z kremem. Daje jej jedynie do polizania rzeczy :-) poczekam az mi lekarz powie kiedy i co dac.
Konwalianko z tym swiatlem to tez uwazam ze nie jest potrzebne, ale np moja siostra tez ma wlaczone cala noc od samego poczatku bo gdy maly wydawal jakis dziwny dzwiek to sie denerwowala ze cos sie dzieje. To chyba bardziej dla lepszego samopoczucia may niz dziecka. Ja nigdy nie zapalam swiatla nawet na karmienie. Mala sama chyta cyca bez swiatla, a przy swietle sie jedynie rozbudza.
Miczka ja mam smoczek ktory ma ten uchwyt fluorescencyjny i zawsze go widac w nocy
takim cudem nie musze swiatla swiecic
Dodi co do kupek to zobacz jaki ja mialam ciezki przypadek. 2,5 miesiaca na czopkach glicerynowych bo w ogole nie robila. Jesli robi jedna na dzien lub na 2 dni to dobrze, gorzej jak nie robi wiecej niz 2 dni.
Gocha gratuluje powiekszenia rodzinki
MOJA Nico od kilku dni nauczyla sie wydawac dziweki wyskiej czestotliwosci, cwiczy je calutki dzien i zrobila sie taka ruchliwa ze czasami mamy problem z zalozeniem pieluchy. Moze uda i sie wrzucic filmik. NO normalnie caly dzien jestem spocona. W nocy znowu budzi sie co chwile, dzisiaj to chyba z 20 razy wstawalam a w koncu ja wzielam do lozka. EH... co tu robic...
dzisiaj nie bylam na spacerze bo calutki dzien leje jak z cebra. Grrr..