reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Balkan pytalas czy sa jakies mamy ktore maja dzieciaczki tylko na piersi. Tak, moja (poza soczkiem z pomaranczy na kupki) bo nie widze potrzeby dawania innych rzeczy, skoro mala dobrze sie rozwija i jest gruba jak ciastko z kremem. Daje jej jedynie do polizania rzeczy :-) poczekam az mi lekarz powie kiedy i co dac.

Moja Milenka też jest tylko na piersi - dostała mleko kilka razy, jak ja musiałam wyjechać.

Pytam o to wprowadzanie nowych produktów, bo ja Majeczce wprowadziłam za wcześnie, miała 3,5miesiąca, była już na MM. Dałam jej jabłko i nie wiem czy to czy coś innego, ale miała na nie alergię....dopiero od miesiąca może je jeść....Też była szczuplutka i drobniutka i lekarz się zgodził, bo mało ważyła, ale dziś wiem, że z Milą będę czekała dłużej. Jestem też na forum "Mamy wrześniowe 2008" - i pamiętam jak inne mamy mówiły, że nie spieszy im się do dokarmiania, rozszerzania diety - dziś doskonale je rozumiem :-) ;-)
Nie urażając nikogo, nie chcę się też wymądrzać, ale argument lekarza, że "kiedyś się tak robiło" uważam za nieodpowiedni.....:sorry2: Kiedyś zębów się nie myło, kiedyś łazienek w domach nie było.....no sorry, ale świat idzie naprzód. Kiedyś dawało się dzieciom mleko krowie, czy to znaczy, że mam lecieć do sklepu po mleko w proszku zamiast modyfikowanego?

Hej:-)
Mój też już śpi na noc. Padł jak mucha:-D Ale on wstaje sobie o 5..
Ja na razie nie rozszerzam diety, ze względu na alergię właśnie. Ale śladowe ilości jabłuszka i marchewki dałam spróbować.
Madzia przyzwyczaisz się *** dociągniesz, a potem będziesz królowała w swoim mieszkanku:-) no i gdzie te foty?
Miczka ​szerokiej drogi!

emeczka moja też zasypia 21.00 -22.00 ale czasem o 20 pada jak złoto :-D:-D:-D:-D
kkasiulka spoko nie wymądrzasz się :-D:-D:-D po prostu każda mama myslę wie kiedy co i jak :tak:;-) i powoli smaki poznaje maluszek .Ja np daję bo uważam że mogę, małej nic nie jest więc się cieszę każda mamcia robi jak uważa i wychowuje jak uważa ;-)

Ja tylko na chwilę- podobnie jak psota i Dawidek - my z Natalką od 12 do 15.30 na dworze, najpiwerw spacer po parku i okolicy, potem bylismy ogladac mieszkanko bo juz lada dzien odbieramy a na koncu zakupy. Takze padam z nóg- zasnelismy po obiedzie wszyscy! Także buziam Was kochane, kapiemy mała i lulu bo oczy mam jak szpary heheh
wisieńka ja nie mam lusterka
emka moja wlasnie piszczy i pokrzykuje az trzeszczy w uszach
madzia drinknij i za mnie- mi nie wolno:(
papa

kkasiulka ja uwazam tak samo. Gdyby nie ta kupka to nawet soku bym jej nie dawala skoro wszystko jest ok i dobrze sie rozwija. Tutaj lekarze daja zielone swiatlo na dodatki po 6 miesiacu jesli sie karmi piersia i waga jest ok.

dziewczyny czy wasze dzieci tez wam gryza sutki dziaslami? :-D Nico je i nagle patrzy sie na mnie trzymajac sutek w buzi, zagryza go i ciagnie. Czasami tylko uszczypnie a innym razem bol jak nie wiem co...

mój bąbel, podobnie jak Ewcia śpi już na noc.. nie wiem co mu dzisiaj jest..non stop śpi.. jak usnął o 17 przy cycu, to obudziłam go o 18.40 wzięłam na kąpanie, bo przecież 2 dni się nie mył:-D i znowu usnął już na noc (wcześniej spał 2x1h, 1x3h).. mam tylko nadzieję, ze nic złego z tego jego spania nie wyniknie..a i nie zrobił wieczornej kupy ;/ no ale wczoraj zrobił dopiero po 20..

emka, jak czytam o Twojej Nicolette to jakbym swoją sytuację opisywała.. u nas tez od 3-4 dni mały budzi się niemal co 30min, pociumka cyca i się odrywa po czym znowu marud i do cyca.. ja już nawet nie próbuje go odkładać do łóżeczka po godzinie 2 w nocy..
Miczka, daj znac jak mały zniósł podroż.. powodzenia

no i znowu się wkurzyłam.. maż wróci i mówi, ze na zebranie musi iść - wrr.. teraz się przymila i herbatkę robi, chociaż taki z niego pożytek:-D

Ostatnia edycja:
Jestem... biedna opuszczona heheh, małż poszedl z kolegą na piwko...cwaniak jeden, a jak ja ide do fryzjera to zaraz po mnie wydzwania...

konwalianko, no na kilka lat spokój bym miała:) super, chyba popytam u mnie gdzie takie cos robią..

Magia, ja kąpie o 20.. wtedy mała zje i lezy aż zaśnie...ostatnio marudzi zanim padnie:) no ale nie jest najgorzej:)

Kasiulka, mnie tam nie spieszno do karmienia, na razie ciesze się z karmienia piersią i zamierzam karmić wyłacznie piesią przynajmniej do 6 miesiąca...wtedy coś jej dam do jedzonka:)

em_ka, dziś nawet 3 kupki byly i mała jakby spokojniejsza.. najgorzej nad ranem, zawsze była kupa a teraz piardy idą a kupki brak..i dlatego wydaje mi sie ze tak wczesnie wstaje i sie w nocy czesciej wybudza.. no nic trzeba przetrzymać.. widze ze nie tylko ja mam taki problem z czestszym wstawaniem w nocy..

Jekju to moja robi to samo, je, je a potem nagle odchyla glowę patrzy na mnie i zagryza cyca...chyba ma z tego zabawę heh a boli jak cholercia, w sumie to od jakiegoś czasu ma takie ssanie że mnie sutki bola po karmieniu..ona robi ze mnie krowę dojną he..najpierw się do cycka przybliza a potem gwałtownie odchyla glowe do tyłu, chyba żeby szybciej lecialo i tak w kolko..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kochane ja dziś ciężki dzień :/ mała wstała o 4:17 i ok 6 zasnęła dalej :/ i tak nie pospałam bo sprzatać mi się zachciało a teraz zasypiam :-( ale ożywił mnie mąż PAKUJEMY SIĘ NA JUTRO :-) WIZYTA U RÓZINKI!!! :-) Monisia po moim tel zwątpiła :-) Lilianna gaworzy - YouTube a oto moja gaduła przed spaniem :-)

Do góry