reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

wydrusia, ale slodko sobie gada niunka:)

ale nudy, jeszcze troche i małą wykapie..może zasnie na noc juz..

A i kupilam dziś termometr ten bezdotykowy laserowy.. przynajmniej szybciutki pomiar, bo takim zwyklym elektronicznym to trzeba za duzo czekac..

reklama
No dobra, ktora pozazdroscila?? :crazy: ;-) ewa nie spi od 10 minut... Ciekawe o ktorej teraz zasnie :confused:

Mnie tez mloda gryzie, ale cwaniara ubaw ma przy tym po pachy. Swoja droga nie wiefzialam ze sutek jest taki rozciagliwy, hahaha

Wydrusia, puscilam sobie twoj filmik, ewa najpierw zrobila podkowke jak uslyszala lilunie, a potem zaczela z nia gadac. Ubaw mielismy z mazem, hihihi. Teraz lezy i nawija dalej ;-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dodiś :-) ja tez mam :-) na dodatek mówi ile temp w języku polskim i ma podswietlenie led :-D mogę albo do ucha albo do czoła :-)
Corin wyobraziłam sobie tą sytuacje:-) hi hi Lilianna jak słyszała to starała się głośniej niż komputer:-D

Ostatnia edycja:
A ja wróciłam po aquaareobiku i mnie trochę mięśnie bolą :-)

Mały śpi, a to jego pora na kąpiel i jedzonko. No nic, trzeba przyszykować i powoli smroda budzić.

Uciekło mi oczko na godzinkę, tatuś się zajmował i zajmuje Dawidkiem;)

MADZIA, podziel się drinusiem;)

Miczko, spokojnej drogi!!!

Sis, no i dobrze, ważne, że Misi nic nie jest, niech wcina na zdrówko! J My jak do tej pory tylko jabłko i bananek i od wczoraj kaszka ryżowa na noc, też z zalecenia pediatry;)

Em_cia, witaj!

Corin, nooo to Ewcia zaszalała, Dawidek pewnie zaśnie przed 21;) EDIT: ja nie zazdrościłam;)

Kkasiula, co do zaleceń lekarza, to chyba wiedzą lepiej. W moim przypadku akurat takie zalecenia dał 36 letni neonatolog (a więc wykształcony z postępem czasu) z dziada pradziada, jeden z najlepszych w Polsce, ten sam, który uratował mojego synka. A umotywował to tym, że dzieci karmionemm nie dostają witamin z warzyw i owoców z mleka mamy. Także, spokojnie, niekoniecznie jest nieodpowiedzialny, powiedziałabym raczej, że jest odwrotnie:) A ja mu ufam w 100%.

Sestinko, powinnyśmy razem spacerowe kilometry wyrabiać;)

Ostatnia edycja:
Corin :-D a ja nie wiedzialam ze dzieci potrafia gryzc dziaslami :-D a jak zaciska ta buzie i jeszcze bezczelne mi sie w oczy patrzy przy tym :-D

Dodi to i ja ten bezdotykowy mialam to mi nie dzialal laser i do tej pory lezy w domu w polsce i zapominam napisac do babeczki ze go chce zareklamowac :baffled:

mala mi dalej w kosc daje az ja do wozka wsadzilam i na salonie bujam :-D nie wiem co ona taka nadpobudliwa, caly czas sie podnosi do siedzenia a jak ja chwytam za raczki to wstaje na wyprostowanych nogach :szok: co za dziecko!!

ja ide kapac Nico i ja uspic bo o 21:30 leci super niania :-D trzeba sie uczyc jak radzic sobie z dzieciurkami :-D

no terrorystka wykąpana, o dziwno lezy sobie na kanapie i nie marudzi:) slodziak z niej:) robiłam sobie z nią pare zdjęć..patrzała prosto w obiektyw a jak jej pokazywałam co wyszło to się śmiała w głos hehe

em_ka, ja moj kupiłam w aptece dzis, babka miała tam jeden tak na sprobowanie wyjety.. na razie działa ok, mozna nim sprawdzić temp wody w wanience i mleka w butelce:) szkoda że nie mozna w cyckach hehe

Witam wieczornie!
Ale nam dzisiaj dzień zleciał!! Najpierw byłam z małym na zakupach (zyskał nowy kombinezonik:) ) potem długi spacerek, chwilka w domu, potem tatę zawieźliśmy do kolegi, wróciliśmy,pobawiliśmy się, zaraz potem kąpiel, jedzenie i teraz mój szkrab kochany grzecznie sobie zasypia :) Ot i cały dzień :p

No i teraz mam czas na kolację i doczytanie tego co pisałyście dzisiaj.
Póki co odpisuję:

psotka - tak, taki krem kupiłam :) mam nadzieję, że będzie Mateuszowi służył :) teraz testuję maść z Alantana Plus bo nie wiem skąd i dlaczego ale miałam w apteczce :)

wczoraj w nocy Mateusz spał przy wyłączonym świetle, postanowiłam spróbować :) któraś z Was pisała, że w pokoju świeci się tylko aureolka z niani, więc też ją włączyłam. Uważam, że ona praktycznie w ogóle nie daje światła, a jedynie ładny efekt ale co tam ;)Tym bardziej, że u nas stoi ona na parapecie i do łóżeczka na prawdę żadne światło nie dochodzi. W każdym bądź razie i ja dałam radę (włączałam lampkę przy ziemi jak przyszłam karmić i zmieniać pieluszkę) i Mateusz (nie płakał z powodu ciemności). Więc może tak już zostanie..? Najbardziej zadowolony z takiego rozwiązania jest mąż, który się bał że Mateusz się przyzwyczai do lampki w nocy i inaczej będzie się bał zasypiać.

No to idę Was poczytać...

reklama
U nas nie pali się w nocy zadna lampka, ale jak wstaję małą karmić to zapalam sobie taką mega malutką, zeby trafić cyckiem w buźkę.. a smoczek mam tak jak em_ka taki świecący w ciemności...ostatnio mowilam do małza ze szkoda jeszcze że mała nie ma podswietlanej buźki bo smok to widze od razu ale żeby nim trafić do gebuszki to już gorzej hehe

Do góry