reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Corin ja też nie śpię, ale od 5, bo wstawałam z Mężem jak zawsze...pojechał do pracy a ja buszuje po necie i zaraz biorę się za ćwiczenia:-)
To może połóż się i masuj delikatnie brzuszek;-) Mi to pomaga...a co do bóli kręgosłupa to na to nie ma siły...macica się rozrasta;-)

reklama
Oj ranne ptaszki z Was :-)
Marzenko masz bardzo dużo ! Kochanegoa faceta i dzieci, które samadzielnie wychowałaś. Rodzinę męża,która Cię wspiera i co naważniesze zdrowego dzidżka. Kasa jest albo jej nie ma, różnie to w życiu się plecie. Ale tego co masz nie da się kupić za żadne pieniądze. Ja tak ak Em-ka całą wyprawkę niemal opieram na tym co dostanę i nie przeszkadza mi to. Wiem,że dziecku jest to zupełnie obojętne. Ono chce mieć tylko pełno mleka i miłości. Kupowanie wyprawki jest niezwykle przyjemnie dla mamy ale nie najważniesze. Buziole w brzuchole :-)

Cześć dziewczyny!
Marzenko-bądź dobrej myśli. Życie to niestety nie jest bajka. Ja w wieku 18 lat byłam w bliźniaczej ciąży. Ani ja ani mój chłopak nie mieliśmy pracy. Nie mieliśmy też szczęścia. W 9 m-cu ciąży po cięciu cesarskim bliźniaki urodziły się martwe. Było mi strasznie ciężko, szczególnie, że wiedziałam, że moja teściowa była niechętna zrówno mi jak i dzieciom. Pomimo tego, że mieli piękne 3-pokojowe mieszkanie powiedziała nam, że nie możemy z nią mieszkać, bo małe dzieci płaczą a teściu jest przecież chory. Po 6 latach urodziłam córeczkę. Niestety, 4 lata później mój mąż zginął w wypadku samochodowym. Zostałam sama z małym dzieckiem. W dodatku okazało się, że mała nie dostanie po ojcu renty, bo zabrakło mu 3 m-cy do okresu składkowego. Całe szczęście, że ja pracowałam, ale żal i gorycz pozostały do dzisiaj. Cztery lata temu ponownie wyszłam za mąż. Niestety moi teściowie nie byli z tego faktu szczęśliwi. No cóż, w końcu ich synek wyprowadził się 70 km od nich, wziął sobie kobietę starszą od siebie i z dzieckiem. W dodatku nie wiadomo, czy zdolną jeszcze urodzic mu dziecko. Dwa lata temu byłam w ciąży. Okazało się, że ciążą jest pozamaciczna, doszło do tzw. poronienia trąbkowatego. Teraz ponownie jestem w ciąży-niestety jestem w grupie zwiększonego ryzyka (mam 37 lat). Czekam na wynik amiopunkcji i strasznie się boję. Są chwile lepsze i gorsze, ale ciągle słyszę w uszach słowa piosenki "któż wie czy tóż za rogiem, nie stoją Anioł z Bogiem, nie obserwują zdarzeń i nie spełniają marzeń..."
Majluj-ja niestety nie mam co liczyć od dary od koleżanek, bo mają już duże dzieci. Dobrze, że są lumpki. Niestety będę musiała kupić wózek i łóżęczko, ale wózek chcę os razu spacerówkę a łóżeczko razem z materacykiem upatrzyłam sobie za 150 zł.

Ja również tak jak Em-ka i Mailuj ... połowę rzeczy dostanę na początku troszeczke mnie to krępowało ale to rodzina pomagamy sobie ... dlaczego nie mialabym skorzystac z tej pomocy i tak jak mailuj pisze malenstwu jest obojetne czy bedzie mialo spioszki za 30 zl czy za 60 zl czy od cioci ... ono pragnie milosci !!!!
A chcialam sie Was zapytac w innej kwestii otoz mam mętny mocz:| wyniki mam zrobic przed 24 lutego bo tak mam wizyte wiec mam jeszcze sporo czasu ale moje siuski sa metne nie piecze mnie nic przy oddawaniu moczu fakt ze oddaje go dosc czesto ale ... to przez to ze pije takze w nocy tak mi sie chce pic !!!!
Czy ten metny mocz to cos niepokojacego ? Skoro nie mam zadnych objawow na nie wiem typowe zapalenie drog moczowych ?
Corin nooo rosnie bobasek rosnie ... a probowalas .. spac z poduszkami ?

Ostatnia edycja:
veronique mi sie wydaje ze powinnaś zrobić sobie badanie moczu tak na własną rękę , kosztuje grosze a będzie wszystko jasne hmmm wiesz ja nie mam jednej nerki i jestem strasznie wyczulona w tym temacie. Na pewno nic złego sie nie dzieje ale lepiej dmuchac na zimne ja oprócz ogolnego badania robie mocznik i kreatyninę i wtedy mam czarno na białym nerka dobrze pracuje lub cos sie dzieje.

Gocha ... Marzena bardzo Wam wspólczuje przezyć.... naprawdę. Człowiek żyje z dnia na dzien i nawet nie zaje sobie sprawy ilu ludzi cierpi po cichu .

Ostatnia edycja:
Veronogue- a tez mam taki dziwby troszkę choc nic mnie nie boli. Ale jutro zrobię sobie podstawowe badania,kosztują tylko kilka złotych.
Gocha, życie Cię nie rozpieszcza na pewno. Ale bardzo dzielnie to wszystko znosisz.Tulę mocno, choc nadal bez calowania ...
Słuchajcie mnam pomysł może zróbmy jakis wątek podzielę się czy cos w tym rodzaju.a już wiem,że dostanę za dużo ciuszkow dla jednej dzidźki, rodzimy też w różnych terminach- zdążą wyrosnąć. Dlatego kiedy juz będziemy mieli dary w domu podzielmy się tym czego mamy za dużo. Niech każda chętna na osobnym wątku napisze co ma a chcętne do wzięcia piszą na priv,że przyjmą. W lipcowej rodzince ubierzemy wszystkie dzieciaczki :-)

dzień dobry ranne ptaszki :)

Foczusia no ja mam nadzieję, że tak źle nie będzie ale kontrolować trzeba żeby uniknąć niespodzianek na porodówce ;)

Kręgosłup też mnie boli prawie cały czas :D na plecach w ogóle nie mogę się położyć bo mam wrażenie, że mi się tam wtedy coś rozciąga i przeskakuje, a potem nie mogę się podnieść o własnych siłach. Matko ale ze mnie paralityk hahaha :D:D:D

A co do wyprawki to ja też będę miała ogromną część od koleżanki, kuzynki i szwagierki. I jestem z tego powodu przeszczęśliwa bo pieniążki będę mogła później zostawić np. na szczepienia czy inne rzeczy. Nie muszę mieć wszystkiego nówki, i tak najważniejsza jest miłość :) także Marzenko głowa do góry, poradzicie sobie.

reklama
Dzień dobry dzidzie i mamuśki :-D :* No pospałam całą noc nawet siku nie wstawałam :zawstydzona/y: marzena nie martw się wszystko się musi ułożyć zobaczysz a pieniądze jak to się mówi rzecz nabyta raz są raz ich nie ma,pewnie,że bez nich zycie jest cholernie ciężkie no ale cóż głową muru nie przebijemy,trzeba dawać radę wierzyć,że się wszystko zmieni.Co do rodziców to mojego męża nawet nie wiedzą,że będą dziadkami ;-) tylko jak coś potrzebuja potrafią dzwonić,a w nosie to mam ;-) gosia bardzo mi przykro,przeżyłaś naprawdę chwilę grozy w zyciu i napewno teraz z dzidzią będzie wszystko ok zobaczysz :tak: wyprawka hmmm wózek i łóżeczko muszę kupić nowe,ale siostra odkłada mi po swojej małej ubranka narazie uniwersalne,bo nie wiem co dzidz ma między nóżkami :-D więc dużo z ciuszków nie będę na początek kupowała wczoraj kupiłam dwa sudocremu wielkie i schowałam a co termin ważności ma długi więc zbieram po troszku tego .... Veronique mocz mętny nie wiem jak go sprawdzasz,ale jeśli stoi mocz dość sporo czasu do badania to mętnieje i nie zawsze znaczy,że masz infekcje pij wody dużo i zrób sobie badanie moczu w ciązy nasze badania wiadomo ,że są inne ;-)

Do góry