reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

halo!! no i masz babo placek..leże z gorączką:( jak nic przez kable do mnie przeszło..ble.. zycze miłego dzionka, później zajrze, a tearz siup do wyrka...

reklama
maqnio kuruj się !!!1 i wygrzewaj ile się da :-( Jej ciekawe czy wiecie ,że dzis jest międzynarodowy dzień pizzy co oni za święta już wymyślają :szok:

veronique, tez nie mialam czystego moczu, badanie ogólne potwierdziło ze cos tam jest nie tak i gin kazal zrobic dodatkowo posiew. Na szczeście u mnie samo przeszło (zaczelam wiecej pić), ale jesli masz wizyte niebawem to moze zrob sobie ogolne badanie wczesniej i jak bedziesz powyzej norm to jeszcze posiew od razu, zeby gin mial pelny obraz co i jak.

hej drogie przyszłe mamusie- daaaawno mnie tu nie było ale przyznam się bez bicia że regularnie was podczytywałam- ja nadal pracuję stąd mój brak czasu na bardzo aktywne pisanie, a do tego jeszcze mój szalony dwolatek i chatka do ogarnięcia.
co do porodów- panicznie bałam się pierwszego porodu i nacięcia- gdy cała akcja zaczęła się prawie 2tyg. po terminie byłom i wszystko rybka- chciałam jak najszybciej urodzić- a to że mnie pani położna nacięła- urodziłam synka 4200g i gdyby nie to ciachnięcie, nie wiem jak długo dochodziłabym do siebie po pęknieciu, także wniosek z 1 porodu- iść na żywioł, słuchać się położnej a będzie wszystko oki. jeśli chodzi o dodatkowe rzeczy typu naciskanie brzucha- mi lekarz i położna 'zrolowali' koszule do porodu i lekko naciskając na brzuch pomogli zsunąć się mojemu smykowi do kanału rodnego- nie miałam łatwego porodu ,ale cała pomoc personelu szpitala dużo mi pomogła. moja szwagierka znów miała skurcze parte, ale mała jej utknęła- lekarz użył próżnociągu i dzięki temu dziecko się nie zadusiło.
także kobietki- statystycznie zostało nam 4-5 mies. do porodu- ja też się boję (mimo że drugi raz) ale kiedy przyjdzie ten moment- uwierzcie mi, zrobicie wszystko aby wasze maleństwo pojawiło w waszych ramionach, a kiedy połozna położy wam je na brzuchu a ono złapie was rączką za paluszka...-najrozkoszniejszy moment na świecie...

jeśli chodzi o wyprawkę- ja mam dużo rzeczy po moim pierwszym synku i bardzo chciałabym drugiego synka bo są w fajnym stanie, co prawda szwagierka szykuje dla mnie rzeczy po córci, jakby coś;). wózek, łóżeczko też mam swoje, tylko mi fotelika brakuje- ale czatuje na allegro na aukcjach z używanymi, a wczoraj wytropiłam w lumpku pięknego pajacyka z tygrysem;). u mnie też się nie przelewa, ale jak się chce to można się zorganizować;)
pozdrawiam i postaram się częściej odzywać

veronigue- dziewczyny mają rację- więcej pij i to najlepiej wody mineralnej

aha i macie piękne brzuszki już, ja postaram się zrobić w końcu fotkę mojemu i dodam;)

Ostatnia edycja:
maqnio kuruj się !!!1 i wygrzewaj ile się da :-( Jej ciekawe czy wiecie ,że dzis jest międzynarodowy dzień pizzy co oni za święta już wymyślają :szok:

Ja chętnie poswiętuję :-D

maqnio, kuruj sie żebys szybko satnęła na nogi i wrociła do nas ;-)

Paulina, masz 100% racji. Ile byśmy sie nie naoglądąly teraz i jak bardzo byśmy nie były tym przerazone to w TYM momencie bedziemy wdzieczne za takie traktowanie byla jak najszybciej dzidziol był na zewnatrz :-)

Ostatnia edycja:
Corin to dzis pizza na obiad hahaha normalnie szok a niby niezdrowa pizza jest ale święto swoje ma :-D kupie drożdze i może ugniotę jakąś hmmm maqnio echh ja cały ostatnio weekend przeleżałam i też na mleku jechałam :-( poć się super,że wyłazi z Ciebie to na wierzch :tak: ja jeszcze na noc zawsze mocze w bardzo ciepłej wodzie z sola (kuchenna) stopy skarpety zakładam i do łóżka,pot leci jakby się z wanny wyszło :-D od dziecka tak mam nam kazała robić w domu ...

Ostatnia edycja:
reklama
Corin a zronisz pizzę dla wszystkich Lipcówek- przynajmniej tych z Wybrzeża;-)
Maqnio do łózia i to już!!!! Dbaj o siebie !!
Orchidea pozdrawiam serdecznie :-)

Do góry