reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Mart wszystko będzie dobrze zobaczysz! musi być dobrze. Ja będę trzymała mocno kciuki, o której masz USG?

w końcu mam neta i mogę być mniej więcej na bieżąco:-)

reklama
dołączam się z trzymaniem kciuków! tylko nie denerwuj się już tak i bądź dobrej myśli :-)
a mam do Was pytanie z innej beczki... jak u Was jest z libido? u mnie zupełnie zanikło odkąd jestem w ciąży i nie wiem czy to normalne czy wynika po prostu z troski o zdrowie maluszka, bo naczytałam się, że orgazmy powodują zbyt silne skurcze macicy a to może mieć negatywne skutki dla maluszka:eek: choć inne źródła utrzymują, że wcale tak nie jest i bądź tu mądra... tak czy siak chciałabym wiedzieć czy wszystkie ciężarne tak mają na początku i czy popęd przychodzi w 2trymestrze?

Monia, moje libido... :-D masakra! W ogóle nie mam ochoty, mój mąż jest biedny ale co poradzę.. jeszcze przy moich mdłościach i wymiotach to już w ogóle.. :-p

Poza ostatnim tygodniem:-(, moje libido w normie, albo nawet można powiedzieć skoczyło do góry. Mój K jakoś też oszalał odkąd jestem w ciąży, jakoś to na niego zadziałało że się poczuł taki męski, nie wiem ;-)
Lekarze mówią, że jeśli nie ma zagrożenia dla ciąży to seks nie jest absolutnie przeciwskazany, endorfiny i serotonina wydzielająca się w czasie orgazmu również przenika do dzidzi, przez co jest radosna i szczęśliwa. nie wolno tylko szaleć z pozycjami i gimnastyką, oraz uważać na brzuszek.
Jeśli lekarz nie zabroni, to spokojnie można się przytulać.

Aż wstyd się przyznać ale odkąd jestem w ciąży to my ani razu się nie przytulaliśmy, na początku nie mogliśmy bo ciąża zagrożona, później były mdłości, wymioty a potem krwiak i nisko umiejscowiona kosmówka i tak jest do tej pory. Mój mąż o dziwo nic nie mówi a wręcz przeciwnie ciągle powtarza, że dziecko najważniejsze:-)

Ja jakoś tez kiepsko z checia ... to wspolzycia ... piersi bola niedobrze mi to brzuch boli . Ale czasami jakies pieszczotki ... :) hmmm przeciez takie przytulane nie musi sie od razu konczyc na penetracji :) ;> ahh jest tyle sposobow na okazywanie sobie milosci

Mart trzymam mocno kciuki. I wiem ile traci się czasu w Wawie na dojazd na usg:( A w jakiej dzielnicy mieszkasz? Ja na Tarchominie. I muszę do centrum na usg w środę jechać.
Dodi i Madzia a ja mam synka w wieku 5,5 roku i różnica będzie podobna. On też się cieszy z dzidzi. Kazał kupić sobie lalkę. Karmi ją i przewija:-D
Pyta mnie jak ta dzidzia wyjdzie z mojego brzucha, bo widział w książce o kreciku rysunki, jak rodziła Królica:-) I tam wszystko było pokazane czarne na białym:-)

Ostatnia edycja:
reklama
kochane-mam grypę- co mogę 'brać' w ciąży?? lekarz może mnie przyjąć dopiero 14 sty3nia - 3yli miesiac po pierwszej wizycie, bo w3esniej nie ma wolnych terminów... nie mam ani jednego badania zrobionego-wściekła jestem.... ;(

Do góry