reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie kochane lipcóweczki:-)

Przepraszam Was ale dalej nie mam neta... w środe przychodzą podłączać w końcu bo tv też nie mamy:-( tylko 4 programy!!
Ale od środy nadrabiam bo strasznie mi brakuje forum!!!!!! teraz jestem u rodziców i mogę na chwilkę wejść. Czuję się dobrze, chociaż myślałam, że mdłości odejdą a one mi się nasiliły jeszcze bardziej, zwłaszcza popołudniami nie mogę nic jeść bo zaraz zwracam:-( na szczęście wyzdrowiałam! w środę idę na wizytę i zobaczę znów moje maleństwo:-) już się doczekać nie mogę:-) i będę mogła Wam opisać wszystko bo będę miała już neta:-)

pozdrawiam Was serdecznie:*

reklama
Wróciłam :D

Weszliśmy z mężem do gabinetu razem i wspólnie widzieliśmy człowieka :D
Mały człowiek wg USG jest tydzień starszy niż wg OM, czyli ma 13t3d, mierzy 7 cm, serdycho pracuje, łapkami macha tam i spowrotem i przezierność też w normie. Kręgosłup ładny, wszystko w porządku :D

Zaraz wrzucę zdjecia :)

Potem pojechaliśmy z męzem do makro i kupił mi arbuza :D

:szok:DZIEWCZYNY!!! ale naskrobalyscie od wczoraj od 22:szok: normalnie 7 stron!!!:shocked2: no ale przeczytalam tak powierzchownie co sie dzialo przez taki szmat czasu :-D

Witamy Nil nowa mamusie z konca lipca, miejmy nadzieje ze bedziesz sie udzielac na forum :-)

hanami ja za Realem Madryt jestem i dali popalic Altetico 3-1 :-D ostatecznie poszlismy do znajomych i w domu zawitalismy o 4 rano, zaspalismy na dzisiejsza wizyte z polozna :-D

Dzisiaj bylam u tej pooloznej, superancja babeczka jak nie wiem, mila, wszystko wytlumaczyla, pobrala mi probke krwi z palca na badanie metabolizmu czy cos takiego :-D (za miesiac przyjdzie wynik poczta) dostalam taka wielka walize rzeczy typu: maly plyn do prania, probka pieluchy i chusteczek, stos gazetek cos a'la mama i ja, albumik na wklejanie zdjec, ksiazke o opiece nad niemowlakiem, wode do picia (nie wiem po co no ale :-D sie przyda oczywiscie ) powiedziala ze daje mi skierowanie do centrum Coronel del Palma zeby wyznaczyli mi USG ale NA JUZ bo minelo mi 12 tc, pojechalismy z D do tego centrum, oczywiscie co sie okazalo? ze dali mi na 27.01 (D ma wtedy wakacje to ze mna pojdzie cale szczescie) czyli bede juz w 14t 3d a to o wiele za pozno:wściekła/y:, jak przyjdzie siora D to sie jej zapytam czy moge poczekac a jak nie to pojde prywatnie zeby mi zmierzyli przeziernosc bo mnie chyba poczysci do tego momentu. A na 28.01 mam Tocologie, nawet nie wiem co to jest, chyba jakis lekarz co mnie bedzie badal :-D ale sie troszke wkurzylam z ta data, bo skoro mowia ze juz powinnam miec USG a dostaje date na 27.01? rozumie ze nie ma miejsc bo sie zagapilam, ale nie jestem alfa i omega zeby wszystko wiedziec przy pierwszej ciazy, co nie?:sorry2: moze juz na tym USG 27 sprobuja mi powiedziec czy jest dziewczynka czy chop? a kto to wie ... :-D oby!
wczoraj znajomi mi powiedzieli ze mam twarz na chlopca :-D ja mowie jak to mam twarz na chlopca!!?? a oni ze strasznie wyladnialam.. no wiecie cooooo, ja wlasnie zauwazylam ze strasznie mi sie cera zrabalam, porownuje czas przed ciaza i teraz to jest :no: ekhm.. tyle ze jak poloze dobry podklad to tego nie widac tak bardzo. Takze zapytam sie tylko Susi o to czy mozna czekac a jak nie jedziemy na USG prywatne i juz, nawet mnie nie obchodzi ile bede musiala zaplacic... pewnie w cholere!:eek:
i dobrze ze zrobilam te badania prywatnie bo powiedziala ze fajnie ze juz je mam, przynajmniej wiadomo co robic i mam przyspieszony troszke czas. Takze uzbroje sie w cierpliwosc jak na chwile obecna.

Corin superancko ze wszystko ok, to juz mam konkretny kawal Dzidzia w brzuchu :-D wrzucaj wrzucaj te foty, ciekawa jestem ^^

O! taka ta paczka:

Ostatnia edycja:
no pieknie monia_bed ladnie sie zaroilo ostatnimi czasy od nowych lipcoweczek. Twoja data jest taka na samiusienkim koncu wiec mozliwe ze wejdziesz na sierpien :-) no alebo zostaniesz znami, wiec witamy ^^

Jeszcze wam powiem coś... Wchodzimy z meżem do gabinetu a lekarz spojrzał na mnie i pyta:
- A państwo na konsultacje przedporodowe, tak?

Takie konsultacje odbywają sie u niego w 8 miesiącu ciąży, no i dotarło do mnie jak ja wyglądam... :/ Ale co tam, dumnie brzuchol wypiełam i zaczeliśmy wizytę :D Podczas USG mąż kazał lekarzowi szukać drugiego dzidziola, ale lekarz mimo szczeruch chęci więcej nie znalazl ;)

hahahhahha Corin nie przejmuj sie niczym, wlasnie!! jeszcze go dumnie wypchaj! a co! :-D wiesz, nie wierze ze masz az tak wielki brzuch jak na 8 miesiac, tez lekarz dowalil. A twoj moze by chcial zeby znalezli drugiego dzidzia w brzuchu? mielibyscie niezla gromadke :-D

chcialby i to bardzo... Caly czas mi powtarza że po porodzie machniemy jeszcze jedno :D Ale zasłaniam się wiekiem ;) Mam jeszcze pół roku na przekonanie go ;)

Dziewczyny, czy jeśli z USG wychodzi wam starszy dzieciaczek, to przesuwacie suwaczek, czy zostawiacie wiek ciąży wg OM? Bo korci mnie bardzo zeby przesunać, ale to chyba będzie lekkie przekłamanie, co? ;)

Powiedzcie mi Dziewczynki,
czy lekarz zrobi mi usg przy temperaturze 37,1?
Mam nadzieję, że nie ma przeciwwskazań, bo dzisiaj mam wizytę u lekarza,
a cały tydzień leżałam w łóżku z przeziębieniem...
Dziękuję za odpowiedzi.

reklama
Do góry