reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

wlasnie wyszłam od innego 🙈 zbadał mnie dokładnie, rozwarcia żadnego nie ma, zrobił znowu usg, malutka dzisiaj ważyła około 3 kg, nadal trochę mało jak na rozpoczęty 40 tc, co? Ale już i tak jestem uspokojona, może po prostu taka ma być i już, pojadę do szpitala tego 20.07 na CC, tak jak byłam umówiona i już nic nie zmieniam. Zapewniał, że jest wszystko w porządku, uff teraz mogę spokojnie zacząć dzień 😅
Dziewczynki z natury bywają zwykle mniejsze. Jest jeszcze ta tolerancja błędu na usg. Mi dzisiaj powiedzial ze niby wg usg mala ma 3700 ale granica błędu do 550g i ze nie wygląda na taką masę. Nadal podtrzymał ze będzie chuda a dluga stad tez mogą się pojawiać takie whanięcia.
Dzisiaj chyba będę jesc lekko chociaz spust mam nieziemski. Mam małe skurcze, nigdy nie iadomo kedy sie rozwiną.... 😁

reklama
Dziewczynki z natury bywają zwykle mniejsze. Jest jeszcze ta tolerancja błędu na usg. Mi dzisiaj powiedzial ze niby wg usg mala ma 3700 ale granica błędu do 550g i ze nie wygląda na taką masę. Nadal podtrzymał ze będzie chuda a dluga stad tez mogą się pojawiać takie whanięcia.
Dzisiaj chyba będę jesc lekko chociaz spust mam nieziemski. Mam małe skurcze, nigdy nie iadomo kedy sie rozwiną.... 😁
To lepiej sobie nie żałuj żebyś potem miała siły rodzic jakby co :) oczywiście nie chodzi mi o obżeranie się frytami :D ale o jedzenie treściwie i zdrowo.

No on mi jeszcze tłumaczył, że ułożenie miednicowe dziecka tez wpływa na błąd pomiaru, no już się nie nakręcam... głowa spokojniejsza ❤️ O tamtym lekarzu chce jak najszybciej zapomnieć, nigdy więcej do niego 😅
Powodzenia dla Ciebie, trzymam kciuki ✊ nigdy nie wiadomo, kiedy się zacznie 🙈

Dziewczynki, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek ❤
wszystkich stron nie nadrobię już... jestem prawie cały czas z Małym i różnie bywa, nie mogę spać (już nie mówię o baby blues 🤯😢).

Mam pytanko. Czy macie polecenia na smoczek uspokajający? Czy ktoś już używa? Mi się wydaje, że zaczyna interpretować pierś jako smoczek niż jedzenie, bo dość często go przystawiam i to jedyna rzecz która go uspokaja
U mnie to samo chyba smoczek pójdzie w ruch bo mała przystawia się do piersi trochę zje i zasypia a jak ja tylko odstawie to się budzi i znowu chce do piersi 🙃

U mnie to samo chyba smoczek pójdzie w ruch bo mała przystawia się do piersi trochę zje i zasypia a jak ja tylko odstawie to się budzi i znowu chce do piersi 🙃
No to widzę ze większość noworodków tak ma😍 jednak przy mamusi najlepiej 💙 jest szansa ze szybciej zgubie kg nadprogramowe, jak ja siadam do posiłku to akurat Kostek ma potrzebę tulenia i cycusia 😉😁 buziaki i dużo cierpliwości mamusie 😚

Dziewczyny, a co sądzicie o podaniu oksytocyny przed wykonaniem CC? Żeby trochę pobudzić macicę i wywołać skurcze? Zostało mi to zaproponowane, ale sama nie wiem 🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny albo za bardzo chce i nie wychodzi albo coś jest nie tak wydaje mi się że w ciąży miałam więcej siary
Teraz jak młody chce cyca to nie słyszę aby polykal czuje lekkie mrowienie jak ssie i skurcze czasami boleśniejsze ale sama nie wiem czy dobrze jest przystawiony. Ehhh kurczę martwię się. Muszę zaatakować jutro położną od laktacji zanim wyjdę
A wy co sądzicie rozkrecił się bo ja bardzo chce karmic

Do góry