Cześć dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was ma w ciąży arytmie i/lub miała już przed ciążą? Jak sobie radzicie? Duzo macie dodatkowych skurczy pod rząd?
Ja miewałam przed ciążą arytmie, ale to było sporadycznie może kilka razy w miesiącu, a teraz na końcówce ciąży od tygodnia jakaś masakra... Po kilkanaście razy dziennie kilka pod rząd... Już jestem tym wykończona. Miałam wizytę u kardiologa echo serca bardzo dobrze wyszło, nie wyszły żadne nieprawidłowości. Dwa lata temu miałam holttera ekg i aktualnie lekarz nie zalecił bo uznał, że nie ma potrzeby. Dostałam beta bloker na wyrównanie pracy serca, ale póki co nic nie daje. Chciałam zapytać czy nie jestem odosobniona w tym problemie, bardzo mnie to niepokoi nawet jeżeli kardiolog mówi, że wszystko jest ok. Mierzyłam dziś ciśnienie i ciśnieniomierz wychwycił aż 3 zatrzymania/przeskoki przy jednym pomiarze, już samo to jak słyszałam te zatrzymania, a nie tylko czułam przyprawia mnie o niepokój. Aktualnie jestem w 36 tc, martwie się, że ta arytmia źle wpłynie na poród lub już mi tak zostanie.