reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A który to tydzień u Ciebie, Hania?

36tc to już szybko zleci... Poza tym najważniejsze że Cię skontrolowali i wszystko jest ok.

U mnie też się mniej dzidziuś rusza niż wcześniej, ale jednak coś tam się rusza, więc się nie schizuję.

Ja prałam i też tak jak Hania normalnie, bez żadnego zawijania ani nic. Prasować to prasowałam tylko te rzeczy, które można było wg metki , czyli rożka nie, chusty elastycznej też nie.
U mnie 35+6

reklama
U mnie tez dzisiaj trochę Mała mniej aktywna, ale ja sama dzisiaj taka ospała. Na dodatek prawie cały dzień czuję napięty brzuch. Partner mnie zmobilizował do zakupów i zamówiliśmy dwie koszule ciążowe, jedną mam jeszcze od bratowej, więc w sumie 3 na pewno wystarczą. Postaram się w tym tygodniu złożyć komplety ciuszków po porodzie dla Małej to w końcu będę wiedzieć co jeszcze dokupić. Coś ciężko mi to pakowanie torby idzie. :p
Już się nie dziwię kobietom, ze robią to nawet na 2-3m-ce przed porodem, bo później się po prostu już nie chce 😂

U mnie tez dzisiaj trochę Mała mniej aktywna, ale ja sama dzisiaj taka ospała. Na dodatek prawie cały dzień czuję napięty brzuch. Partner mnie zmobilizował do zakupów i zamówiliśmy dwie koszule ciążowe, jedną mam jeszcze od bratowej, więc w sumie 3 na pewno wystarczą. Postaram się w tym tygodniu złożyć komplety ciuszków po porodzie dla Małej to w końcu będę wiedzieć co jeszcze dokupić. Coś ciężko mi to pakowanie torby idzie. :p
Już się nie dziwię kobietom, ze robią to nawet na 2-3m-ce przed porodem, bo później się po prostu już nie chce 😂
Nooo, mi też było ciężko to ogarnąć , ale wydaje mi się, że jak już się za to weźmiesz, to idzie dosyć sprawnie i szybko, przynajmniej ja tak miałam :)

@Niesmiala , @niunia2324 jak tam Wasze sytuacje?

Nooo, mi też było ciężko to ogarnąć , ale wydaje mi się, że jak już się za to weźmiesz, to idzie dosyć sprawnie i szybko, przynajmniej ja tak miałam :)

@Niesmiala , @niunia2324 jak tam Wasze sytuacje?
U nas mały jeszcze w szpitalu, ale to dlatego, że wg szpitala nie ma skończonych 34 tygodni, a wcześniej nie wypisują.
W środę jadę do Maluszka, pokarmić małego, poznać go, posiedzieć z nim troszkę, a wypis na 99%,na koniec tygodnia [emoji178]
Wiem, że mały zjada już 70 ml mleczka [emoji106]
Jest wszystko w porządku, dziś Leoś kończy 2 tygodnie :) Dziękuję, za zainteresowanie, miło z Waszej strony [emoji8]

Cześć dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was ma w ciąży arytmie i/lub miała już przed ciążą? Jak sobie radzicie? Duzo macie dodatkowych skurczy pod rząd?
Ja miewałam przed ciążą arytmie, ale to było sporadycznie może kilka razy w miesiącu, a teraz na końcówce ciąży od tygodnia jakaś masakra... Po kilkanaście razy dziennie kilka pod rząd... Już jestem tym wykończona. Miałam wizytę u kardiologa echo serca bardzo dobrze wyszło, nie wyszły żadne nieprawidłowości. Dwa lata temu miałam holttera ekg i aktualnie lekarz nie zalecił bo uznał, że nie ma potrzeby. Dostałam beta bloker na wyrównanie pracy serca, ale póki co nic nie daje. Chciałam zapytać czy nie jestem odosobniona w tym problemie, bardzo mnie to niepokoi nawet jeżeli kardiolog mówi, że wszystko jest ok. Mierzyłam dziś ciśnienie i ciśnieniomierz wychwycił aż 3 zatrzymania/przeskoki przy jednym pomiarze, już samo to jak słyszałam te zatrzymania, a nie tylko czułam przyprawia mnie o niepokój. Aktualnie jestem w 36 tc, martwie się, że ta arytmia źle wpłynie na poród lub już mi tak zostanie.

Dziewczyny mające problem z puchącymi stopami i dłońmi, polecam koniecznie szejki z Zielonej pietruszki (może być mi z ulubionymi owocami, ja tak robie). Ważne aby był to solidny pęczek ale taki z ryneczku, a nie z biedronki. Co istotne, jak odchodzi woda to i stawy nie bolą 😁

Cześć dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was ma w ciąży arytmie i/lub miała już przed ciążą? Jak sobie radzicie? Duzo macie dodatkowych skurczy pod rząd?
Ja miewałam przed ciążą arytmie, ale to było sporadycznie może kilka razy w miesiącu, a teraz na końcówce ciąży od tygodnia jakaś masakra... Po kilkanaście razy dziennie kilka pod rząd... Już jestem tym wykończona. Miałam wizytę u kardiologa echo serca bardzo dobrze wyszło, nie wyszły żadne nieprawidłowości. Dwa lata temu miałam holttera ekg i aktualnie lekarz nie zalecił bo uznał, że nie ma potrzeby. Dostałam beta bloker na wyrównanie pracy serca, ale póki co nic nie daje. Chciałam zapytać czy nie jestem odosobniona w tym problemie, bardzo mnie to niepokoi nawet jeżeli kardiolog mówi, że wszystko jest ok. Mierzyłam dziś ciśnienie i ciśnieniomierz wychwycił aż 3 zatrzymania/przeskoki przy jednym pomiarze, już samo to jak słyszałam te zatrzymania, a nie tylko czułam przyprawia mnie o niepokój. Aktualnie jestem w 36 tc, martwie się, że ta arytmia źle wpłynie na poród lub już mi tak zostanie.
Hej,
Miałam arytmie sporadycznie przed, a w ciąży się nasilała. Suplementacja przede wszystkim magnezu potasu pomogła.
Beta blocker nie leczy tylko tłumi i zapewnia Tobie komfort. To jest taki tłumik, który oprócz lepszego samopoczucia nie daje nic. A jak u Ciebie z suplementacją?

Hej,
Miałam arytmie sporadycznie przed, a w ciąży się nasilała. Suplementacja przede wszystkim magnezu potasu pomogła.
Beta blocker nie leczy tylko tłumi i zapewnia Tobie komfort. To jest taki tłumik, który oprócz lepszego samopoczucia nie daje nic. A jak u Ciebie z suplementacją?
Biorę aspargin 3x1, od początku ciąży brałam zwykły magnez ale zrobiłam ostatnio elektrolity i wyszedł leciutko poniżej normy poziom magnezu dlatego lekarz kazał brać właśnie aspargin w zwiększonej dawce.
Beta bloker dostałam również na obniżenie pulsu. Ale sam kardiolog powiedział, że mi go przepisuje ze względu na to, żeby polepszyć komfort życia, bo on wierzy, że to może niepokoić. A ja już mam dość szczerze mówiąc, bo z kilku napadów w miesiącu nagle nie wiadomo skąd doszło do kilkunastu pod rząd w jednym dniu i tak codziennie... Dwa ekg wyszły ok, jak na zlosc nie miałam wtedy napadu, echo serca również dobrze wyszło... Przyznam, że kiepsko się z tym czuję i martwię mimo wszystko

reklama
A bar
Hej,
A bardzo Ci się nasiliła w ciąży? Jak się z tym czujesz? Miałaś jakieś pory dnia w których występowała najczęściej? Bo ja mam wieczorami najgorzej napady i zauważyłam że w pozycji siedzącej mnie łapie często, aż zastanawiałam się czy to nie dziecko lub rozepchane narządy nie naciskają, ale kardiolog powiedział, że nie sądzi aby to było przyczyną, tak samo powiedział mi mój ginekolog

Do góry