reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja podobnie co jakieś zamówienie to dorzucam pieluszki 😂 jak brakuje mi kilka zł do darmowej wysyłki to wole wziąć za to kilka pieluszek. Także nawet nie wiem ile tego mam bo wszystko gdzies Pochowane ze względu na remont. Na pewno się zdziwię jak zacznę je prac ile ich jest 😀

reklama
Prawie się zgadzam co do pieluszek:p Prawie, bo jednak jedno opakowanie najmniejszych warto mieć, ale nie szaleć z większą ilością, bo nie ma sensu. Bobasy bardzo szybko zmieniają rozmiar z tego najmniejszego na większy:)
No właśnie lepiej kupić na początek po jednej pace bo może się okazać że rozmiar nie taki. Ja narazie mam te rossmanowe 1 op jedynek i jeszcze kupię 2ki op. A potem to sklep pod nosem.

Wczoraj dostaliśmy w prezencie fotelik do samochodu od przyjaciół mojego męża! Czy to nie cudowne? :D jestem zachwycona że się zdobyli na taki gest 😍 już z bazą ISOFIX także jestem wniebowzięta. Teraz tylko czekamy na dostawę z Ikei 20.06 (łóżeczko, przewijak i różne duperele) i mamy już naprawdę WSZYSTKO! :)

Jeszcze mi się jedna rzecz przyszła na myśl bo ja na nią nie wpadłam a pomogła mi doświadczona mama więc może Wam też się przyda: lepiej kupować od razu pieluszki jednorazowe w rozmiarze 2, bo chociaż jedynki są do 5 kg to te kg nie do końca się zgadzają. Często mniej ważące dzieci już przechodzą na większy rozmiar bo jedynki są za wąskie w biodrach. W moim szpitalu też dają od razu po urodzeniu dziecka dwójki (4-8 kg) i ja kupując ponad 100 sztuk pieluszek w opakowaniu, w ostatniej chwili zmieniłam zamówienie internetowe z jedynek na dwójki. Nawet jak się mały urodzi np. ok 3 kg to i tak mi koleżanka mówiła że spokojnie te dwójki można mu zakładać.
Martitta, super extra gest!

Ja już wolałam mieć zapas i z głowy na te pierwsze tygodnie. No i dużo taniej wychodzi jak się przez internet zamawia. Dlatego wzięłam tych dwójek taką dużą pakę. I wtedy też taniej wychodzi za sztukę sporo. Bardziej niż rozmiar, to się obawiam czy małemu podejdzie ta marka bo czytałam że każde dziecko ma inną skórę i niektóre dzieci źle reagują na Pampers, inne z kolei na inne marki, ale mam nadzieję, że będzie ok, bo ta moja marka ma bardzo dobre opinie , i w internecie i wśród moich koleżanek.

No różne są sytuacje. Ja z jednej strony będę miała teściową do pomocy, ale szkoda mi, że moja mama jest tak daleko i będzie miała taki ograniczony kontakt z wnukiem, a ona uwielbia dzieci. Ale takie życie... Moja teściowa z kolei jest dobrą kobietą, nawet bardzo, ale często jest zbyt upierdliwa i wszystko chce wiedzieć, wszędzie chce być... Także wiem, że ja z kolei trochę będę musiała chronić "swój teren" 😜 już jestem na to przygotowana.
I szczerze mówiąc mając męża który jest taki pomocny, nie przeszkadzałoby mi gdybyśmy nie mieli nikogo do pomocy, tak mi się wydaje. Właśnie bardziej mnie martwi to, że dziadkowie będą chcieli być ciągle i we wszystkim obecni a już wiem jak to się skończy bo nam psa rozbestwiają za każdym razem jak do nich jedziemy albo ją u nich zostawiamy. Pozwalają jej robić co chce, dają jej jedzenie chociaż wiedzą, że my na to nie pozwalamy itd. Cóż, tacy chyba właśnie często są dziadkowie, od rozpieszczania...
No właśnie i te dylematy.... Nie martw się takie życie, dziadkowie są od rozpieszczania rodzice od wychowywania.
Pamiętaj że masz prawo do wyzaczania granic i zwrócenia uwagi. A jeśli ktoś ma z tym problem to... Jego problem 💁‍♀️
Ciesz się że masz kogoś w razie co jak mąż będzie w pracy czy tam żeby wyjść gdzieś pozałatwiać sprawy. Jeśli ufasz teściowej to masz wielkie szczęście.

U nas też wszystko jest, czeka na małego :) muszę tylko mężowi jeszcze pokazać gdzie jest prześcieradło na łóżeczko i przypomnieć żeby zalozyl ochraniacz bo na razie materac w folii żeby nie zbierał kurzu 😁 pieluszek mamy 2 op 1 (jedna ta za grosz), jedna dużą pakę 2- pampers premium care. Pieluszki tetrowe mamy po siostrzeńcu męża i bratanku moim- z naszymi będzie lekko 20 😂

U nas też wszystko jest, czeka na małego :) muszę tylko mężowi jeszcze pokazać gdzie jest prześcieradło na łóżeczko i przypomnieć żeby zalozyl ochraniacz bo na razie materac w folii żeby nie zbierał kurzu 😁 pieluszek mamy 2 op 1 (jedna ta za grosz), jedna dużą pakę 2- pampers premium care. Pieluszki tetrowe mamy po siostrzeńcu męża i bratanku moim- z naszymi będzie lekko 20 😂
Ja materac właśnie specjalnie szybciej wyciągnęłam żeby się wywietrzył porządnie, jego do pralki nie wsadze 🤷🏻‍♀️ później się najwyżej wytrzepie albo odkurzaczem przejedzie

U nas prawie cała rodzina na miejscu, jedna i druga babcia- moja mama kocha zajmować się niemowlaczkami, a teściowa tymi większymi więc idealnie 😁 powiem Wam, że pomoc szczególnie przy pierwszym jest nieoceniona, moja koleżanka mieszka z teściową ale nic jej nie pomagała, mąż jej niestety taka praca że nie mógł wziąć wolnego, sama musiała wszystko robić na początku po CC 😔

reklama
Do góry