reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U nas też już raczej wszystko jest chociaż jeszcze nie skręcone łóżeczko ❤️ No i nad monitorem oddechu cały czas mysle
My właśnie zakupiliśmy, pewnie jutro będzie u nas na miejscu (paczkomat jest ładowany w sobotę) Babysense 7 ale bez niani bo nie potrzebujemy. Będziemy testować, to dam znać. Mąż wytypował ten model, podobno numer 1 na rynku.

reklama
no i pytanie z kim zostawić... a jak to maleństwo karmić, masakra jakaś
Zostawia się często z dziadkami bo tutaj dziadkowie już są na emeryturze bo często kobiety rodzą po 30-stce, często bliżej 35, a ich matki też tak rodziły więc często już są na emeryturze i się zajmują dziećmi.
Czasem jak ojciec dziecka ma pracę zmianową, to się dostosowują, żeby zawsze jedno z rodziców było z dzieckiem. Albo są tacy którzy biorą opiekunkę...
No i są godziny laktacyjne że kobieta w ciągu dnia pracy może na godzinę wyjść żeby dziecko karmić. Odciągają też kobiety mleko i zostawiają w butelce... Jakoś sobie radzą.

Moja jedna koleżanka wróciła do pracy po kilku miesiącach, jest dietetyczką i ma swój gabinet blisko domu, i po prostu tak ustawia wizyty żeby jej mąż był w domu jak ona pracuje, no i chodzi co 3 godziny do domu karmić.

Ja jakbym chciała wrócić po trzech miesiącach do pracy to bym mogła zostawić synka z teściową, ale nie chcę tego robić. Nie po to chce mieć dziecko, żeby po trzech miesiącach już nie uczestniczyć w połowie jego życia.

Sprawdź na fejsie- Baby Hero, niedrogie przede wszystkim bo mało znana marka ale ja zamówiłam komplecik dla małego i bardzo fajna jakość w stosunku do ceny. W ogóle to te turbany i opaski drogie strasznie- 50 zł za jedną gdzieniegdzie, aż głowa boli 🤯
na fb oni mają jakiś sklep? nie wiem jak to działą? ich strony nie znalazłam

Tak tak, na fb mają sklep i chyba Instagram tez baby hero handmade mają dziewczyny, ja odkryłam bo koleżanka z okolic tych dziewczyn ma dla swojej córci stamtąd, a narzekałyśmy że drogie są te duperele dla dzieci. Muszę zapytać czy robią dla dorosłych bo ulandka ma piękne opaski ale 70 zł za jedną to dla mnie trochę za dużo, a strasznie urocze są takie opaski 😁

Tak tak, na fb mają sklep i chyba Instagram tez baby hero handmade mają dziewczyny, ja odkryłam bo koleżanka z okolic tych dziewczyn ma dla swojej córci stamtąd, a narzekałyśmy że drogie są te duperele dla dzieci. Muszę zapytać czy robią dla dorosłych bo ulandka ma piękne opaski ale 70 zł za jedną to dla mnie trochę za dużo, a strasznie urocze są takie opaski 😁
No właśnie te ceny....

planujecie karuzelę do łóżeczka? ja nie chciałam, ale końcowo dziś zamówiłiśmy, trochę mnie maż przekonał, że to będzie też ładna dekoracja, ale ze mnie gadżeciara :) mamy już w sumie wszysto opócz łóżeczka i teraz zaczęłam się oglądać za rzeczami ładnymi, niekoniecznie niezbędnymi :) nie wiem czy nasza córa będzie lubić takie zabawki, ale skąd ma wiedzieć jak jej nie pokażę :)

ja nadal nie wiem jak ten sklep działa niech mnie ktoś oświeci, www nie działa, to ta sprzedaż jakoś bezpośrednio na fb jest prowadzona?

reklama
Prawie się zgadzam co do pieluszek:p Prawie, bo jednak jedno opakowanie najmniejszych warto mieć, ale nie szaleć z większą ilością, bo nie ma sensu. Bobasy bardzo szybko zmieniają rozmiar z tego najmniejszego na większy:)
Tez mam 2 op rozmiaru 1 i 2 op rozmiaru 2. U Syna tez jedynki użyłam tylkp te co mialam w zapasie i odrazu przeszłam po 2 tyg na 2

Do góry