reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Kurczę, a u mnie terminy wystawiają tylko na miesiąc do przodu i w ciągu miesiąca jest 5 terminów do wyboru po 9 miejsc.
Te które mnie interesują (wieczorne tak żeby tatuś też uczestniczyl) rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, mam nadzieję że nie przegapię momentu i uda mi się zapisać, a planuję zacząć w maju.

reklama
Hej dziewczyny,
Ostatnio jakoś nie pisałam bo jakoś czas mi uciekał między palcami.
Właśnie jem zachciankę, która chodziła za mną - makrela wędzona z ogórkiem kiszonym :)
Ostatnio jak byłam w szpitalu to przepisali mi euthyrox na tarczycę, bo miałam ponad 4, dziś robiłam wyniki wyszło 2.14. Jutro idę endokrynologa, żeby zobaczył czy ta dawka jest ok, czy zmniejszyć :)
Później idę prywatnie, też jutro do gina, bo w szpitalu wypisali mi 2 tyg poszpitalnego, a wizytę u swojego lekarza w szpitalu mam dopiero 17.03,więc od 2-17.03 byłabym bez l4 i muszę iść poprosić o wypisanie, żeby była zachowana ciągłość w l4. ..
Tak poza tym wszystko ok :)
Dzidzie czuję raz lżej raz mocniej, ale to dalej jest takie przemieszanie się :)
Buziaki :*

Hej dziewczyny,
Ostatnio jakoś nie pisałam bo jakoś czas mi uciekał między palcami.
Właśnie jem zachciankę, która chodziła za mną - makrela wędzona z ogórkiem kiszonym :)
Ostatnio jak byłam w szpitalu to przepisali mi euthyrox na tarczycę, bo miałam ponad 4, dziś robiłam wyniki wyszło 2.14. Jutro idę endokrynologa, żeby zobaczył czy ta dawka jest ok, czy zmniejszyć :)
Później idę prywatnie, też jutro do gina, bo w szpitalu wypisali mi 2 tyg poszpitalnego, a wizytę u swojego lekarza w szpitalu mam dopiero 17.03,więc od 2-17.03 byłabym bez l4 i muszę iść poprosić o wypisanie, żeby była zachowana ciągłość w l4. ..
Tak poza tym wszystko ok :)
Dzidzie czuję raz lżej raz mocniej, ale to dalej jest takie przemieszanie się :)
Buziaki :*
trzymam kciuki za lepsze samopoczucie!
mi nie pozwalają jeść wędzonych ryb, więc zazdro!

Hej, dziewczyny czy któraś z Was miała tak, że dziecko było większe jak na dany tydzień ciąży?
Dziś lekarz się zdziwił, bo przy badaniu wyszło, że mały wcale nie jest taki mały i że troszke wyprzedził wielkościowo 19 tydzień. Niby mam się nie martwić, ale wiecie jak jest, każdy odchyl od normy zasiewa ziarenko niepokoju. Najwyzej urodze byczka, byleby zdrowy był 😁 ale ciekawi mnie jak to z Waszymi maluszkami? Miała któraś z Was tak?

jak dobze że trafiłam na to forum, już rożnicy na zimno i na gorąco to mi nikt nie uwidocznilł!
I tak, i nie. Jeżeli już jakieś to wybierać te wędzone na ciepło, ale tez PODOBNO nie wszystkie, bo w niektórych rybach pod wpływem ciepła coś tam się wydziela i tez nie zalecają. Nie pamietam co i w których, można sobie pewnie wygooglować, ale kiedyś to czytałam w jakiejś rozpisce. Chyba, ze coś się zmieniło.

Hej, dziewczyny czy któraś z Was miała tak, że dziecko było większe jak na dany tydzień ciąży?
Dziś lekarz się zdziwił, bo przy badaniu wyszło, że mały wcale nie jest taki mały i że troszke wyprzedził wielkościowo 19 tydzień. Niby mam się nie martwić, ale wiecie jak jest, każdy odchyl od normy zasiewa ziarenko niepokoju. Najwyzej urodze byczka, byleby zdrowy był 😁 ale ciekawi mnie jak to z Waszymi maluszkami? Miała któraś z Was tak?

Już na tym etapie każdy rośnie w swoim tempie. To, ze jest jakaś „średnia” to nie znaczy ze musimy w niej się łapać. Możliwe, ze będziesz miała po prostu większe dzieciątko i minusem jest ewentualnie trudniejszy poród takiego „byczka” :p a tak jak piszesz miała m. in. moja koleżanka i bratowa - obie w ciąży z chłopcami, chociaż to pewnie nie jest regułą. Jeden 4,2kg, drugi coś lekko pow. 4,5kg ;)

reklama
Hej. Ja dziś miałam wizytę kontrolną, Młody ma 600 g wagi, skończony 23 tydz. Na połowkowym i 1 prenatalnym wychodziło z wymiarów ze jest tydzień starszy, ale jak dr zobaczyła nas rodziców, to wcale się nie zdziwiła ze Maluch taki duży ;) więc nie ma reguł, a normy normami :)
Pozdrawiam.

Do góry