reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny dziś byłam u lekarza i już sama się pogubiłam z tym liczeniem. Dziś mam 19+1 więc zasugerowałam się wcześniejszymi wpisami i powiedziałam położnej, że to 19 tydzień po czym gdy weszłam do gabinetu Pani doktor mówi "ale mamy już 20 tydzień" i przekreślila 19. Chyba każdy lekarz liczy po swojemu 😁 Z resztą chyba te wszystkie aplikacje też liczą jak chcą bo jedna pokazała mi 19 a druga 20 😅
Zgadza się, u mnie jedna aplikacja liczy bieżący tydzień, a druga zakończony. Lekarz mój natomiast również zakończone. U mnie w pt juz pełne 22 😄

reklama
A to widzę, że większość z nas ostatnio ma takie bóle jak podczas miesiączki... mi to już minęło, trwało jakieś 2-3 dni, po prostu odpoczywałam, więcej leżałam i się oszczędzałam ;) ale też to było dziwne dla mnie, nie wiem czy tak powinno być czy coś złego się dzieje... a dzisiaj złapało mnie przeziębienie, katar, ból gardła, także nieuniknione pozostanie pod kocykiem :) ale jutro idziemy zobaczyć dzidzię, stęskniłam się już 🙈❤️

Tez mnie dopadło dzisiaj w nocy, póki co jest ok, przeszło. Staram się nie panikować, ale w związku z tym ze nie mam doświadczenia które bóle ok a które nie z lekka się zaniepokoiłam. To faktycznie czuć jakbym miała za chwile dostac @ plus uczucie ciągnięcia, wręcz rozpierania.
Ja na takie objawy na dzisiejszej wizycie dostałam luteinę, nospa 3*dziennie + 2*dziennie po 2 magnezy
Dziewczyny dziś byłam u lekarza i już sama się pogubiłam z tym liczeniem. Dziś mam 19+1 więc zasugerowałam się wcześniejszymi wpisami i powiedziałam położnej, że to 19 tydzień po czym gdy weszłam do gabinetu Pani doktor mówi "ale mamy już 20 tydzień" i przekreślila 19. Chyba każdy lekarz liczy po swojemu 😁 Z resztą chyba te wszystkie aplikacje też liczą jak chcą bo jedna pokazała mi 19 a druga 20 😅
Mój wyraźnie mówi że mamy 19 tygodnii (w sensie skonczonych) lub ze jest Pani w 20 tygodniu.

A widać już u Was mocno brzuszek ciążowy?🤰
Widać lekko, ludzie postronni zauważają, ale jak mówie na jakim etapie jestem to twierdzą że malutki.

No ja oczywiście widzę różnicę, ale wszyscy dookoła twierdzą, że malutki jest i mało co widać 🙈 pewnie nagle wystrzeli 🤰

brała któraś z Was gripovitę podczas przeziębienia? Mam w domu, czytam skład i wydaje się, że same naturalne składniki, dużo witaminy C, to jest suplement diety... chce jak najszybciej dojść do siebie 🤗

A to widzę, że większość z nas ostatnio ma takie bóle jak podczas miesiączki... mi to już minęło, trwało jakieś 2-3 dni, po prostu odpoczywałam, więcej leżałam i się oszczędzałam ;) ale też to było dziwne dla mnie, nie wiem czy tak powinno być czy coś złego się dzieje... a dzisiaj złapało mnie przeziębienie, katar, ból gardła, także nieuniknione pozostanie pod kocykiem :) ale jutro idziemy zobaczyć dzidzię, stęskniłam się już 🙈
Współczuję, też walczę z przeziebieniem... zatoki katastrofa. Wracaj do zdrowia 💪👍

U mnie trochę widać, zależy co ubiore, a zawsze mialam trochę brzucha spożywczego więc nie wtajemniczeni nie zauważa :p narazie 4kg na plus. Śmieje się do mojego że jedna pierś juz wazy chyba kilogram 😂

reklama
U mnie +4 ale ja z tych grubszych... Wcześniej była ciąża spożywcza 😁
Myślałam że jeszcze nie jest brzuch zauważalny ale wprawne oczy plotkarskich sąsiadek już wypatrzyły :D:D
Moja zimowa kurtka w brzuchu też już tak na styk... A narazie 17t+4d.. Oby się robiło coraz cieplej nie chciałabym nowej zimówki kupować

Do góry