reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

To prawda, powiem szczerze że ja też zawsze byłam jedną z tych osób, dopiero teraz widzę jakie to nieodpowiedzialne w stosunku do innych. U mnie niestety łączy się to z oberwaniem się wydzieliny jak kaszle i gardłem, zdawało mi się że już byłam wyleczona ale może coś jeszcze zostało albo coś nowego :( no nic, będę obserwować a być może jestem za bardzo przewrażliwiona teraz na tym punkcie 😁

reklama
Witam dziewczyny jak juz pisalam wczesniej jestem w 14 tyg ciazy od poczatku bralam kwas foliowy luteine i clexane w 12 tyg odlozyl mi kwas foliowy i clexane wczoraj raz przy podcieraniu sie zauważyłam luteine zabarwiona na kolor kawa z mlekiem i dzis o tej samej porze tez raz czy ktos mial cos takiego?

Płeć nie znana ale żal nie skorzystać z promocji w smyku [emoji12]i coś unisex kupiłam [emoji3059] w sumie lato pewnie będzie upalne ale coś na wieczory też trzeba mieć na razie celuje w 56 i 62 [emoji848]i z tych mniejszych najwyżej pod sam koniec będę w razie jakichkolwiek prognoz coś dokupywać bo synek Ur sie tak duży że jemu to nawet 56 tydz wkładałam i to tylko dlatego że mial nóżki podkurczone [emoji23]4.5 kg 59cm
IMG_20200117_185558.jpeg

Witajcie lipcowe mamuski :) obecnie jestem 16+3 z ciaglymi przygodami... Jak nie plamienia to krwawienia itd... Jest co raz lepiej, wiec mam nadzieje, ze tym razem uda mi sie szczesliwie dotrwac do konca :) Mam do Was jednak pytanie, poniewaz nie wiem, czy powinnam sie obawiac. Mianowicie wczesniej chodzac do lekarza maluszek mial tetno ok 160 a nagle z tygodnia na tydzien spadlo do 135 a dzis jak badalam detektorem ok 125 w 16+3. Jak wygladaja tetna Waszych maluszkow i czy uwazacie, ze powinnam isc z tym do lekarza? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi :)

Witajcie lipcowe mamuski :) obecnie jestem 16+3 z ciaglymi przygodami... Jak nie plamienia to krwawienia itd... Jest co raz lepiej, wiec mam nadzieje, ze tym razem uda mi sie szczesliwie dotrwac do konca :) Mam do Was jednak pytanie, poniewaz nie wiem, czy powinnam sie obawiac. Mianowicie wczesniej chodzac do lekarza maluszek mial tetno ok 160 a nagle z tygodnia na tydzien spadlo do 135 a dzis jak badalam detektorem ok 125 w 16+3. Jak wygladaja tetna Waszych maluszkow i czy uwazacie, ze powinnam isc z tym do lekarza? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi :)
Witaj. To normalne , że z wiekiem ciąży tętno Malucha spada. Ostatnie badanie miałam w 15+1 i FHR wynosiło 145, a poprzednie w 13 tygodniu wynosiło 157. U nas wszystko jest idealnie. Badanie lekarskie jest najbardziej wiarygodne, jeśli lekarz uznał że jest w normie to przyjmij to za pewnik 😉

Witaj. To normalne , że z wiekiem ciąży tętno Malucha spada. Ostatnie badanie miałam w 15+1 i FHR wynosiło 145, a poprzednie w 13 tygodniu wynosiło 157. U nas wszystko jest idealnie. Badanie lekarskie jest najbardziej wiarygodne, jeśli lekarz uznał że jest w normie to przyjmij to za pewnik 😉
Dzieki! Jeszcze 2 tyg do wizyty i glupieje :)

Cześć! 🙂14+0 było 154, w 12+0 162. Z tego co się orientowałam na tym etapie spada, gdyż mózg dziecka przejmuje kontrolę nad akcją serca. Obecnie jestem 15+1 i nie wiem, jak to teraz wygląda.
Jeżeli lekarz nie zwrócił uwagi, że za niskie - myślę, że nie masz się czym martwic. A jeśli nie daje Ci to spokoju, idź do lekarza 🙂
Dzieki :)

reklama
U nas też serduszko wolniej bije niż ostatnim razem ale Doktor nic nie mówiła- myślę,że gdyby coś było nie tak to na pewno byś usłyszała coś od doktora tak jak dziewczyny mówią :) człowiek czeka tyle czasu żeby zobaczyć tą kruszynę, a jak ten dzień mija to później nachodzą dziwne obawy- mam tak samo i znowu nie mogę się doczekać, żeby iść zobaczyć czy wszystko w porządku 😌

Do góry