reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
U mnie przy pierwszym dziecku niby bez różnicy czy chłopak czy dziewczynka, ale marzy mi się córeczka. U mnie w rodzinie same chłopy 😉 Przeczuć nie mam :) jem i słodkie i słone zależy od dnia także pozostaje czekać aż będzie na tyle duże że będzie widac i jak się ujawni 😀

Ja z synem jadłam słodycze i to pełno, od mięsa mnie odrzucalo, jogurty bardzo lubiłam. Na początku obecnej ciąży tylko słone i mięso a teraz jeszcze doszły słodycze, zobaczymy co z tego wyjdzie ale dzidzia teraz woli mięcho więc sama jestem ciekawa kto mnie tam stuka w brzuszku.

Hey dziewczyny dawno mnie nie było nie wiem ale jakoś chyba wątki i w Ogóle się tu pozmieniało. No ale witam się ponownie :-)
Dzisiaj kolejna wizyta fasola już 9cm (szok) termin na 13.07 wszystko ok poza No właśnie jak u was dziewczyny z glukozą mi wyszła 94 i powiedziały że wysoka A norma to 92 niby mam lekką nadwagę jem normalnie

Hahaha.......to chyba cos jest w tych owocach i slodyczach......rzeczywiscie potwierdza sie ze to mit ze slodkie na dziewczynke :) Ja mam syna 12 letniego.......jeszcze nie wie.......na razie nie mowie......czekam na dobry moment i troche sie boje jak zareaguje bo duza roznica wieku i on zawsze byl sam i wszystko bylo dla niego, a teraz to sie zmieni.........mam nadzieje ze dobrze to przyjmie :) Wy jeszcze spicie a ja juz w pracy :)
Moja 11 córka dowiedziała się od razu. Odezwał się niedawno syndrom dorastajacej jedynaczki. Aktualnie bardzo się cieszy, że będzie miała brata, chwali się, zagląda do wózków. Choć jest nuta zazdrości i dopytuje " mamo, a czy jak urodzi się już dzidzia to nadal będę dla Was ważna, będziesz mnie przytulala?". Ale wiem, że będzie pomagała, już planuje spacery 😁

Hey dziewczyny dawno mnie nie było nie wiem ale jakoś chyba wątki i w Ogóle się tu pozmieniało. No ale witam się ponownie :-)
Dzisiaj kolejna wizyta fasola już 9cm (szok) termin na 13.07 wszystko ok poza No właśnie jak u was dziewczyny z glukozą mi wyszła 94 i powiedziały że wysoka A norma to 92 niby mam lekką nadwagę jem normalnie
Powinnaś zrobić krzywą cukrową. Norma na czczo dla ciężarnych jest do 90. Porozmawiaj z ginekologiem. Mam cukrzycę ciążową, a zaczęło się od 92 na czczo w 15tc (w pierwszej ciąży). W tej ciąży cukier na czczo mam wysoki(czasami nawet 97) od samego początku. I niestety muszę z nim walczyć. Nadwaga nie musi mieć nic wspólnego z cukrzycą, ja jestem szczupła, cukru praktycznie nie używałam (czasami ciasto lub lody na deser to wszystko), a i tak mnie dopadła.

reklama
W pierwszej ciąży też miałam cukrzycę teraz obawiam się że mnie też dopadnie, pierwsze badanie poranne z krwi wyszło 91 % ale nie wiem czy to źle czy dobrze, położna nie mówiła żeby było coś nie tak, dopiero później będzie picie glukozy na czczo 😬🤢🤮

Do góry